شماره روزنامه ۶۰۲۹
|

  • چرا سعودی‌ها چین را دوست دارند؟

    دنیای اقتصاد: پل پیلار در مطلبی برای اندیشکده کوئینسی به چشم‌‌‌‌‌‌‌‌‌انداز انعقاد توافق امنیتی بین عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا پرداخت و نوشت: محمد بن‌سلمان یک حاکم اقتدارگراست که هیچ‌گونه حسن همراهی ایدئولوژیک با دموکراسی غربی احساس نمی‌‌‌کند. اگرچه به لحاظ فکری ممکن است با دولت‌‌‌های خارجی در مورد نحوه حکمرانی اشتراک نظر داشته باشد اما در عمل همراه با سایر رژیم‌های اقتدارگراست.
  • جنجال آلبوم‌های قبله‌عالم

    دنیای اقتصاد: آلبوم‌های قبله عالم باز هم جنجال به پا کردند. چه پنج سال پیش که دو تا از آنها مفقود شد و چه حالا که ۳ هزار و ۲۰۰ زن و مرد و بنای قاجاری از حصر کاخ گلستان آزاد و وارد فضای وب شدند. این چهره‌ها و بناها از میان ۷۶ آلبوم بیرون آمدند و توانستند نظر بسیاری را حتی در فضای انتخابات ریاست‌جمهوری جلب کنند.
  • اولین حضور رسمی ایران در بریکس

    دنیای‌اقتصاد: نشست وزرای خارجه بریکس صبح روز دوشنبه ۱۰ ژوئن در نیژنی نووگورود روسیه آغاز به کار کرد.این اولین حضور رسمی ایران در سطح وزیر خارجه پس از پیوستن به این بلوک اقتصادی در ژانویه ۲۰۲۴ است. سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یکشنبه شب برای شرکت در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو گروه بریکس به روسیه رفت و دیروز دوشنبه در این نشست شرکت کرد.
  • واکنش سخنگو به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی وزارت امور خارجه به برخی مفاد بیانیه وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس واکنش نشان داد. به گزارش «ایسنا»، ناصر کنعانی برخی مفاد مرتبط با ایران در بیانیه پایانی یکصد و شصتمین نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در دوحه را غیرسازنده و بی‌‌‌حاصل توصیف کرد. کنعانی بند مربوط به جزایر ایرانی خلیج فارس را مردود دانست و تاکید کرد جزایر سه‌گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران است.وی افزود؛ جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی در خصوص جزایر سه‌گانه یادشده را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود دانسته و آن را به شدت محکوم می‌کند.
  • ۲ ویژگی پاستورنشینی

    دنياي اقتصاد: دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به شاخصه‌های رئیس‌جمهور آینده کشور اشاره کردند و بر لزوم داشتن «تجربه» و «ومیانه‌روی» تاکید کردند. این ویژگی‌ها با توجه به شرایط ویژه کشور و مشکلاتی همچون ناترازی‌ها، تورم و کسری بودجه و مسائل خارجی از اهمیت دوچندانی برخوردار می‌شود.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲

    بحث نامزدهای انتخابات بار دیگر در روزنامه‌های دیروز داغ شد. روزنامه فرهیختگان با تیتر «نتیجه قابل پیش‌بینی یا شوک انتخاباتی؟» نوشت: «به‌نظر می‌رسد با توجه به فضای رو به جلوی جامعه حداقل یک دوقطبی محدود درحال شکل‌گیری است. آغاز انتخابات ۱۴۰۳ شبیه ۱۴۰۰ نیست، چون تفاوت مهمی وجود دارد؛ نبود کاراکتری مثل سیدابراهیم رئیسی که ظرفیت ایجاد اجماع قطعی حداقل در یک بلوک را ایجاد کند و از سوی دیگر در قطب مقابل اصولگرایان گزینه‌هایی هستند که دیگر نمی‌شود به شکل زنگ تفریح به آنها نگاه کرد.»
  • آغاز رقابت برای پاستور

    دنیای اقتصاد: در پایان فرصت ۵روزه اول شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، روز گذشته اسامی ۶ نفر از نامزدهای تایید شده از سوی این شورا اعلام شد‌. براساس اطلاعیه وزارت کشور مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی و محمدباقر قالیباف نامزدهای احراز صلاحیت شده برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری هستند و می‌توانند از امروز تا ‌۸صبح هفتم تیرماه‌ تبلیغات انتخاباتی خود را انجام دهند. به این ترتیب چهره‌هایی چون محمود احمدی‌نژاد، علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری، محمد شریعتمداری، محمدمهدی اسماعیلی، مهرداد بذرپاش، صولت مرتضوی، عباس آخوندی، وحید حقانیان، عبدالناصر همتی، سید‌شمس‌الدین حسینی و مصطفی کواکبیان از حضور در رقابت‌های انتخابات ۱۴۰۳ باز ماندند. به این ترتیب از امروز ۶نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری به‌طور جدی رقابت‌های انتخاباتی خود را آغاز خواهند کرد؛ کاندیداهایی که هرکدام سابقه نامزدی و حتی ردصلاحیت در انتخابات ریاست‌جمهوری را در کارنامه خود دارند.
  • عادی‌سازی، پروژه صلح نیست

    دنیای اقتصاد: پل پیلار در مطلبی برای اندیشکده کوئینسی به چشم‌‌‌انداز عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان سعودی و نقش آمریکا پرداخت و نوشت دولت جو بایدن به دنبال توافقی است که در آن عربستان سعودی در ازای اینکه ایالات متحده به عربستان ضمانت امنیتی، کمک در توسعه برنامه هسته‌‌‌ای و فروش نامحدود تسلیحات ارائه کند، اسرائیل را به طور کامل و به لحاظ دیپلماتیک به رسمیت بشناسد. چنین ترتیبی، ایالات متحده را بیشتر در مناقشات خاورمیانه گرفتار کرده و اختلافات منطقه‌‌‌ای را تشدید می‌کند. این ترتیب نقطه مقابل الگوی مطلوب کشورهای منطقه در راستای همکاری برای فائق آمدن بر اختلافات است؛ البته در صورتی که ایالات متحده آنها را به حال خود رها کند؛ امری که با میانجی‌‌‌گری چین بین عربستان سعودی و ایران نشان داده شد.
  • فهرستی برای مشارکت بیشتر

    دنياي اقتصاد: روز گذشته ۶ نامزد تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان اعلام شد. بر این اساس مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، سیدامیر حسین قاضی‌زاده‌هاشمی و محمدباقر قالیباف تایید صلاحیت شدند. برخی نمایندگان معتقدند از تمامی جریانات سیاسی در لیست تایید صلاحیت‌ها وجود دارد و با توجه به نامزدها، در انتخابات پیش‌رو شاهد مشارکت بیشتری به نسبت انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم خواهیم بود.
  • پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام‌جمعه سابق همدان

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت عالم بزرگوار حجت‌الاسلام‌والمسلمین طاها محمدی، امام‌جمعه سابق همدان را تسلیت گفتند. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
  • پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت همسر صبور شهید سپهبد صیاد شیرازی

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی، درگذشت همسر صبور شهید سپهبد صیاد شیرازی را تسلیت گفتند.متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر