شماره روزنامه ۶۰۲۷
|

  • وقت حضور کهنه‌کارها

    دنیای اقتصاد: ایران لحظات حساسی را پشت سر می‌گذارد، هم در داخل کشور با برخی مشکلات اقتصادی همچون ناترازی‌ها، تورم و کسری بودجه و تغییرات آب و هوایی مواجه است و هم محیط پیرامونی ایران دچار نوسانات شدید است. جز احتمال گسترش یافتن تنش‌ها در منطقه، افزایش بخت ترامپ برای فتح دوباره کاخ سفید نگرانی‌های بین‌المللی را به‌شدت افزایش داده است. به نظر می‌رسد ایران در این برهه زمانی خاص بیش از هر چیز به رئیس‌جمهوری باتجربه و با کارنامه اجرایی مشخص نیاز داشته باشد.
  • ۹ پیشنهاد عملی باقری در استانبول

    دنیای‌اقتصاد: نشست فوق‌‌‌العاده شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (دی-۸) با حضور علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه ایران درباره وضعیت غزه، در استانبول برگزار شد. در پایان نشست هشت کشور اسلامی درحال توسعه شامل ترکیه، ایران، مالزی، اندونزی، مصر، نیجریه، پاکستان و بنگلادش، اعضای گروه بیانیه‌‌‌ای را صادر و در آن خواستار آتش‌‌‌بس فوری، دائمی و بدون قید و شرط در غزه و پایان دادن به حملات رژیم اسرائیل به مردم فلسطین در غزه شدند.
  • روسیه؛ میانجی جدید ایران و اعراب

    دنیای‌اقتصاد: خبرگزاری‌های داخلی به نقل از محمد جمشیدی مشاور رئیس‌جمهور ایران گزارش دادند که بحرین از طریق روسیه درخواستی برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک با ایران ارسال کرده است. مقامات بحرینی پیش‌تر گفته بودند که منامه پس از سال‌ها تنش به دنبال بهبود روابط با تهران است.الجزیره نیز ۷ ژوئن در گزارشی نوشت: اظهارنظر جمشیدی روز جمعه پس از چند سیگنال علنی مقامات بحرینی مبنی بر آمادگی برای احیای روابط با ایران پس از سال‌ها تنش بین دو کشور، منتشر شد. جمشیدی گفت: بحرین از طریق روسیه پیامی برای عادی‌سازی روابط با ایران ارسال کرده است.منامه در سال ۲۰۱۶ به دنبال افزایش تنش بین عربستان سعودی و ایران، روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد. بحرین همچنین ایران را به دست داشتن در تظاهرات ضد دولتی که در سال ۲۰۱۱ این کشور را فرا گرفت، متهم کرده بود. اما عربستان سعودی روابط خود با ایران را به عنوان بخشی از توافقی که سال گذشته با میانجی‌گری چین انجام شد عادی کرد.
  • تکذیب سفر بن‌سلمان به ایران در آینده نزدیک

    دنیای‌اقتصاد: روز جمعه برخی کانال‌های تلگرامی از سفر قریب‌الوقوع محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی به تهران خبر دادند و نوشتند که بن‌سلمان به زودی به ایران سفر می‌کند. خبری که مجددا احتمال سفر حاکم دوفاکتوی عربستان به جمهوری اسلامی پس از گفت‌وگوی تلفنی وی با محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری ایران در ۴ خرداد را پررنگ کرد. اما دو منبع آشنا به این موضوع که نخواستند نامشان فاش شود به «دنیای‌اقتصاد» گفتند که چنین خبری صحت ندارد و اطلاعات جدیدی از احتمال این سفر منتشر نشده است.
  • کنفرانس نیاوران بدون نمایندگان طالبان

    دنیای اقتصاد: دومین نشست گروه تماس منطقه‌‌‌ای با شرکت نمایندگان ویژه ایران، روسیه، چین و پاکستان روز شنبه در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه برگزار شد.
  • همسر شهید صیادشیرازی پر کشید

    عفت شجاع، همسر شهید صیادشیرازی پس از طی یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت. عفت شجاع دخترعموی شهید صیادشیرازی بود که در سال۱۳۵۰ با شهید صیادشیرازی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج ۴ فرزند به نام‌های مریم، مرجان، مهدی و محمد است. شهید سپهبد صیادشیرازی فرمانده نیروی زمینی ارتش در دوران دفاع مقدس بود که پس از جنگ به سمت‌ جانشین ستادکل نیروهای مسلح منصوب و در ۲۱فروردین سال۷۸ مقابل منزلش توسط منافقان ترور شد و به شهادت رسید.
  • میهن‌پرستی‌ام با سوسیالیسم فرانسوی عمیق‌تر شد

    جریانی که به‌شدت مرا شوکه کرد، تهاجم به کره‌جنوبی بود؛ یعنی کاملا روشن بود که شما با یک نهضتی روبه‌رو هستید که می‌خواهد به هر قیمتی شده دنیا را بگیرد. برای من خیلی ساده‌تر بود فهم این مطلب، به خاطر اینکه داستان آذربایجان یادم می‌آمد و ادعای استالین روی قارص و اردهان ترکیه را به خاطر داشتم یا کمکی که در شمال یونان به نهضت هلاس به رهبری مارکوس کرده بودند؛ بنابراین بیش از پیش معتقد شدم که این شوروی‌ها، این روس‌ها و این کمونیست‌ها که از آنها پشتیبانی می‌کنند مردمان خطرناکی هستند؛ ولی در ضمن فکر من هم پرورش می‌یافت از طریق خواندن لوموند که حتما باید آن را ساعت پنج بعدازظهر می‌خواندم و Nouvel Observateur که آن موقع اسمش «ابسرواتور» بود و «کلود بورده» که دست چپی بود ولی دست چپی آزاد... سردبیرش بود. به هر حال اینها این اثر را در من می‌گذاشت که به گونه‌ای سوسیالیسم فرانسوی اعتقاد پیدا بکنم و در ضمن ملی‌گرایی افراطی من تبدیل بشود به یک نوع میهن‌پرستی متعادل‌تر و منسجم‌تر، اما در عین حال عمیق‌تر که من به آن صددرصد افتخار می‌کنم.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰

    روزنامه ایران دیروز در یادداشتی «نظرسنجی‌های انتخاباتی» را زیر سوال برد و نوشت: «همین خاصیت سبب می‌شود که رقبای انتخاباتی از ابزار نظرسنجی نه فقط برای سنجش وضعیت سبد آرای خود بلکه برای سمت و سو دادن به افکار رای‌دهندگان و ناخودآگاه ذهنی آنها و به عبارتی «نظرسازی» استفاده کنند. تا آنجا که در سال‌های اخیر بازار تجارت افراد تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی‌(اینفلوئنسرها) و موسسات نظرسنجی چنان گرم است که بخش قابل توجهی از اقتصاد انتخابات نه با خدمات تبلیغات کاغذی و امثال آن که با این مجموعه‌های نظرسنجی و نظرسازی پیوند خورده است.» این روزنامه همچنین در مطلب دیگری با عنوان «کاسبان جنگ و تحریم بار دیگر در عرصه انتخابات» درباره تحرکات جریانی که به آن سازش می‌گوید در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری نوشت. روزنامه کیهان هم در یادداشت روز خود با تیتر «اشتباه نکنید؛ اینجا میدان مسابقه خدمت است» از کاندیداها خواست که اخلاق را در رقابت‌های انتخاباتی رعایت کنند و شهید رئیسی را سرلوحه خود قرار دهند.
  • رویاهای متروک در صفر مرزی

    دنیای اقتصاد: اینجا نقطه صفر مرزی است. آتش می‌بارد از آسمان و باد ویران‌کننده می‌وزد. روی خرابه‌های یک روستای به‌جامانده از تاریخ با نام یزدان، سگی مدام پارس می‌کند. از بالای برجک نگهبانی روستای کلات نظرخان ولایت فراه پیداست. بیش از ۵ تا ۶ هزار نفر آنجا زندگی می‌کنند. شاید بین ما و افغانستان هیچ فاصله واقعی‌ای نباشد؛ گرچه در این بیابان خشک، بیش از هزار سال رابطه خفه شده است. از اینجا تشکیلات نظامی آمریکایی‌ها در افغانستان هم پیداست.
  • بازی خطرناک تروئیکای اروپایی

    دنیای اقتصاد: خبرگزاری رویترز روز پنج‌‌‌شنبه در گزارشی از مشاهده نامه‌‌‌ای به تاریخ دوشنبه ۱۴ خرداد خبر داد که در آن سه قدرت اروپایی، بریتانیا، فرانسه و آلمان، جزئیات آنچه را که نقض توافق هسته‌‌‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام توسط ایران نامیده‌اند، برای شورای امنیت سازمان ملل متحد تشریح کرده‌‌‌اند. اقدامی که دیپلمات‌‌‌ها، روز پنج‌‌‌شنبه مدعی شدند با هدف فشار آوردن به ایران برای حل‌‌‌وفصل دیپلماتیک این مساله و پرهیز از اعمال دوباره تحریم‌‌‌های سازمان ملل است.
  • خاورمیانه واقعا تغییر کرده است؟

    دنیای اقتصاد: پس از پاسخ ادعایی اسرائیل به رگبار موشک‌‌‌ها و پهپادهای رهگیری شده جمهوری اسلامی ایران، یک سوال اساسی در خاورمیانه همچنان مطرح است: آیا واقعا از زمان آغاز جنگ غزه در هفت اکتبر، چیزی - فراتر از تلفات جانی وحشتناک - تغییر کرده است؟ روئل مارک گرچت پژوهشگر مقیم بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها چهارشنبه ۵ ژوئن ۲۰۲۴ در تحلیلی در موسسه هوور می‌نویسد: بیایید چند سوال فرعی را در کنار سوال اصلی در نظر بگیریم: آیا اسرائیل که اکنون غزه را ویران کرده، اساسا روابط اعراب و اسرائیل، اتحاد آمریکا و اسرائیل یا روابط دولت یهود با اروپا را تغییر داده است؟ آیا واقعا در دوره جدیدی هستیم که در آن ایران و اسرائیل اکنون آشکارا در حال دوئل هستند و مستقیما به یکدیگر حمله می‌کنند؟ و آخرین اما نه کم‌‌‌اهمیت‌ترین، آیا رویکرد هسته‌‌‌ای ایران - گام آرام و محتاطانه به سمت یک سلاح هسته‌‌‌ای - به دلیل ماهیت درگیری تغییر کرده است؟

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر