شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۳ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۰۳

  • طرفین به برجام برگردند

    دنیای اقتصاد: در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ که سند قانونی توافق هسته‌‌‌ای میان ایران و قدرت‌‌‌های جهانی در سال ۲۰۱۵ به حساب می‌آید، نمایندگان به بیان ارزیابی‌‌‌های خود از پایبندی ایران به این قطعنامه پرداختند که با ادعاهایی نیز درباره فعالیت‌‌‌های هسته‌‌‌ای ایران، همکاری‌‌‌های دفاعی آن با برخی کشورهای شریک و نقش آن در منطقه همراه بود. طبق گزارشی که از این جلسه در وبگاه سازمان ملل منتشر شده است، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل گزارش داد که دبیرکل هنوز توافق هسته‌‌‌ای(برجام) را بهترین گزینه در دسترس برای اطمینان‌‌‌یابی از صلح‌‌‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌‌‌ای ایران می‌‌‌داند. او همچنین گفت که بازگردانی اقدامات ناسازگار با تعهدات برجامی توسط ایران و لغو تحریم‌‌‌های نفتی ایران طبق توافق از سوی آمریکا ضرورت دارد.
  • سکانس جدید جدال بودجه‌ای

    دنیای اقتصاد-شيرين جمشيديان: روز گذشته لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور با اصلاحاتی مجددا به مجلس شورای اسلامی تقدیم و اعلام وصول شد. اصلاحات انجام شده در این لایحه شامل اختصاص یارانه خرید تضمینی گندم، پرداخت ۲۰ درصد از بدهی دولت به تامین اجتماعی، برخی تغییرات برای حل مشکل ناترازی در حوزه انرژی و ناترازی در بودجه است. البته مهم‌ترین اصلاح انجام شده از سوی دولت گنجاندن ۵۰ همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است، اما بخش سوال برانگیز، منبع تعیین شده برای این کار است.
  • برف نو سلام!

    بارش نخستین برف پاییزی به چشم‌انتظاری مردم پایان داد و برف چون تن‌پوشی کوچه‌ها و خیابان‌های اردبیل را سپید کرد. مدارس تعطیل شدند و کودکان امیدوار برای برف‌بازی. برف در سال‌های گذشته بسیار زودتر از اینها ‌میهمان اردبیلی‌ها می‌شد.
  • لزوم بررسی لوایح حجاب و خشونت در کنار هم

    سکینه سادات‌پاد، دستیار رئیس‌جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی، به جماران گفت: ما نمی‌توانیم بقیه شرایط زندگی را رها کنیم و فقط بگوییم باید حجاب باشد. من معتقدم همه باید در کنار هم دیده شود. همان‌طور که معتقدم اگر مجلس لایحه ۱۵ ماده‌ای حجاب را ۷۱ ماده می‌کند و روی آن اصرار دارد، لایحه خشونت را هم در کنار آن تعیین تکلیف کند که ما یک چهره کاریکاتوری از خودمان به مردم مخابره نکنیم. این هم از مصادیق قاعده‌مندی است که همه‌چیز را در کنار هم ببینیم و ببینیم که چرا ذائقه نسل جوان ما تغییر کرده به گونه‌ای که ممکن است حتی گردن‌فرازی کند و حتی بخواهد علیه مدنیت و قانون‌مندی هم بایستد. وی افزود: این بیشتر تقصیر ما است؛ وگرنه اینها بچه‌های خودمان هستند و باید فکری به حالشان کنیم و همه هم واقعا شاد باشیم؛ هیچ کسی با شادی مخالف نیست./جماران
  • به آینده روابط با عربستان خوش‌بین هستیم

    دنیای اقتصاد: سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض در گفت‌‌‌وگو با یک روزنامه سعودی به آخرین تحولات روابط ایران و عربستان در زمینه‌‌‌های مختلف پرداخت. به گزارش «ایسنا»، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان در گفت‌‌‌وگو با روزنامه الریاض درخصوص دیدار ابراهیم رئیسی، رئیس‌‌‌جمهوری ایران و محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب و تاثیر این دیدار بر گسترش روابط دوجانبه و افزایش همکاری‌‌‌های امنیتی و اقتصادی میان تهران و ریاض گفت: «در دهه اخیر این اولین دیداری که در این سطح رخ داد و دو طرف به روابط مشترک تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی، دینی و همچنین منافع سیاسی و اقتصادی وتجاری پرداختند.» به گزارش «ایسنا»، وی افزود: «دو طرف بر عزم خود برای گسترش همکاری‌‌‌ها در زمینه‌‌‌های مختلف و تحکیم روابط که به سود مردم دو کشور است، تاکید کردند. رئیس‌جمهور ایران و ولیعهد عربستان بر امکانات و توانایی‌‌‌های اقتصادی دو کشور و فعال‌‌‌سازی توافقات امضا شده میان دو طرف از جمله توافق فراگیر امضا شده در سال ۱۹۹۸ و رسیدن به توافقات دیگر که می‌تواند چرخه اقتصاد و تجارت و حمل‌ونقل را به جلو پیش ببرد، تاکید کردند.»
  • پایان ماموریت باقری در ژاپن

    علی باقری‌‌‌کنی، معاون سیاسی وزیر خارجه که پس از سفر به پکن، به توکیو سفر کرده بود طی روزهای دوشنبه و سه‌‌‌شنبه با وزیر خارجه این کشور و همتای ژاپنی خود دیدار و رایزنی کرد. باقری ظهر روز سه‌‌‌شنبه توکیو را به مقصد تهران ترک کرد. روز گذشته وزارت امور خارجه ژاپن از دیدار و رایزنی «فوناکوشی تاکهیرو» معاون وزیر امور خارجه این کشور در امور خارجه با همتای ایرانی خود خبر داد. به گزارش «ایسنا»، در بیانیه‌‌‌ای که در وبگاه وزارت امور خارجه ژاپن منتشر شده، آمده است که طرفین درباره «امور منطقه‌‌‌ای»، ‌‌‌ از جمله درباره نوار غزه و اوکراین، روابط دوجانبه ژاپن و ایران و موضوع برنامه هسته‌‌‌ای ایران و دیگر مسائل تبادل نظر صریحی داشتند.
  • انتخاب نواحی برای کشف اورانیوم

    رضا نیازمند: گفتم چنین برنامه‌ای دارم به عقیده تو چگونه شروع کنم؟ فوری گفت اول: یک مطالعه زمین‌شناسی و انتخاب نواحی که از لحاظ زمین‌شناسی شانس بیشتر برای اورانیوم دارند. دوم: Air Born Geophysical Survey و اندازه‌گیری Gama Ray در نواحی فوق. سوم: اندازه‌گیری اشعه آلفا در نقاطی که اشعه گاما زیاد است. چهارم: گمانه‌زنی (سونداز) پنجم: اگر اورانیوم پیدا شد نمونه‌برداری و تعیین ذخیره و تهیه Feasibility study من حرف‌های سهراب را یادداشت می‌کردم. در آخر گویی من چندین سال است که اکتشاف اورانیوم کرده‌ام یک مرتبه برنامه دو ساله شرکتم در جلوی چشمم روشن شد. به سهراب گفتم تو حاضری با من کار کنی و مدیر فنی شرکت من بشوی؟ گفت من احتیاج به استخدام چند آمریکایی دارم که دوستان من هستند و در این کار مشهورند. من قبول کردم. خیلی زود من و سهراب باتمانقلیچ با هم توافق کردیم و یک ماه بعد سهراب پشت میزش نشسته بود و کارش را شروع کرد. حال برای کارهای اداری و مالی یک شخص لایق و کاردان لازم داشتم.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۲۹

    روزنامه شرق دیروز در گزارشی به موضوع تک‌‌رشته‌ای شدن در دبیرستان‌ها پرداخته و نوشته است: «سال‌هاست که آموزش‌وپرورش با مشکلات جدی و قابل تاملی دست‌وپنجه نرم می‌کند. وزرای مختلف هم با طرح‌ها و لوایح عجیب و گاه رویاپردازانه، بار سنگین روانی و مادی فراوانی را بر پیکره نحیف این وزارتخانه تحمیل کرده‌اند و در نهایت نیز به تن رنجور آن ضربه زده‌اند. هنوز حواشی و ایرادات طرح رتبه‌بندی معلمان، توزیع شیر مدارس، روز بدون کیف، تغذیه رایگان دانش‌آموزان، مولدسازی، ترمیم معدل برای داوطلبان کنکور و... در همین ماه‌های اخیر به سرانجام نرسیده‌اند که مجددا، وزارت آموزش‌وپرورش طرح نویی را در سپهر آموزش عمومی در انداخته است.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر