جهان مجازی خودرو

«نمایشگاه بین‌المللی سی‌ای‌اس» (CES) بزرگترین رویداد فناوری جهان است، که هرساله در لاس‌وگاس برگزار می‌شود و شرکت‌های برتر حوزه الکترونیک و فناوری محصولات شگفت‌انگیز خود را در این نمایشگاه معرفی می‌کنند. یکی از ابزاری که در لاس‌وگاس به نمایش گذاشته شده، یک سیستم تلویزیونی در خودروهاست که توسط شرکت سازنده قطعات خودرو به نام Valeo ابداع شده و نیازی به کنترل از راه دور ندارد. برای تغییر کانال، رانندگان یا مسافرانی که هدست به سر دارند، دست خود را در هوا به‌سرعت حرکت می دهند و حسگرهای داخل خودرو این حرکت را تشخیص می‌دهند.

کاربرانی که استفاده از یک هدست کامل را دوست ندارند، می‌توانند از حسگرهای موجود در نمای بیرونی خودرو استفاده کنند تا ادغام عابران پیاده یا مناظر واقعی در تصاویر واقعیت مجازی (VR) ممکن شود. اگر حسگرها تشخیص دهند فرد احساس نگرانی می‌کند، تلویزیون مذکور می‌تواند تصاویر آرامش‌بخشی را برای ایجاد آرامش ارائه دهد. ابزار این شرکت که تنها نمونه اولیه آن تهیه شده، در ابتدا برای استفاده توسط مسافران یا رانندگان در زمان استراحت، مانند هنگام شارژ وسیله نقلیه الکتریکی آنها طراحی شد. اما هنگامی که وسایل نقلیه کاملا خودمختار شوند، راننده احتمالا می‌تواند در هنگام رانندگی هم از آن‌ها استفاده کند.

پخش انواع فیلم روی شیشه جلوی خودرو نیز با فناوری متاورس ممکن می‌شود. Holoride یک استارت‌آپ تحت حمایت شرکت خودروسازی آئودی است که در حال حاضر یک هدست واقعیت مجازی را که صرفا برای سرنشینان صندلی عقب در نظر گرفته شده، می‌فروشد. این سیستم به کاربران اجازه می‌دهد با استفاده از یک دسته کنترل فیلم تماشا کنند یا بازی ویدئویی انجام دهند و محتوای واقعیت مجازی را با حرکات ماشین هماهنگ می‌کند تا از حالت تهوع جلوگیری شود. این ابزار می‌تواند در هر خودرویی کار کند. خودروساز آلمانی BMW نیز روز چهارشنبه یک خودروی مفهومی ارائه کرد که ترکیبی از دنیای واقعی و مجازی است. در این خودرو تصاویر واقعیت افزوده - مانند سرعت یا جهت خودرو -  روی شیشه جلو به نمایش گذاشته می‌شود و حتی می‌توان کل شیشه جلو را به یک صفحه‌نمایش برای تماشای فیلم تبدیل کرد.

خودروساز ایتالیایی فیات در ماه دسامبر چیزی را راه‌اندازی کرد که آن را «فروشگاه متاورس» نامید که در آن مشتریان می‌توانند با کمک یک دستیار آنلاین یک وسیله نقلیه را جست‌وجو، پیکربندی و حتی خریداری کنند. اگر فناوری‌ها به پیشرفت خود ادامه دهند - به‌ویژه دستگاه‌های «هپتیک» که حس لمس کردن را شبیه‌سازی می‌کنند - مصرف‌کنندگان می‌توانند عملا یک نمونه بسیار واقعی از یک وسیله نقلیه را به طور مجازی بررسی کنند، درهای آن را باز کنند، صندلی‌های آن را احساس کنند و به سمت بزرگراه شتاب بگیرند؛ درست همان طور که با ماشین واقعی چنین کارهایی ممکن است. اگر هم وسیله نقلیه‌ای خراب شود، یک تکنسین می‌تواند از راه دور کاربر را برای انجام تعمیرات ساده راهنمایی کند.