فارس: معاون نظارت بر کالاهای سرمایه‌ای و خدمات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان مراحل ترخیص خودروهای فاقد نمایندگی قانونی را اعلام کرد.


وحید منایی، معاون نظارت بر کالاهای سرمایه‌ای و خدمات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان ضمن اشاره به ماده (4) اصلاحیه دستورالعمل ساماندهی واردات خودرو توسط اشخاص حقیقی و حقوقی فاقد نمایندگی رسمی ابلاغی شماره 138063/ 60 مورخ 22/ 6/ 94 وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ترخیص تمام خودروهای ثبت‌سفارش شده منوط به ارائه گواهی انطباق کالا (certificate of conformity-coc) به گمرک شده است. منایی اظهار کرد: هر شخصیت حقیقی و حقوقی فاقد نمایندگی رسمی واردکننده خودرو در زمان انعقاد توافق‌نامه ارائه خدمات پس از فروش با نمایندگان رسمی واردات باید گواهی مذکور را از شرکت اصلی سازنده خودرو اخذ کنند.

وی در ادامه گفت: تمام وارد‌کنندگان فاقد نمایندگی رسمی دراین باره قبل از اخذ مجوز ثبت‌سفارش باید به انجمن وارد‌کنندگان خودرو مراجعه کرده تا ضمن بررسی، امکان نظارت بر عملکرد متقاضی غیررسمی و نیز نمایندگی رسمی در جهت انعقاد قرارداد ارائه خدمات پس از فروش و صدور کارت گارانتی و وارانتی فراهم شود. منایی تصریح کرد: برای پرهیز از مشکلات اجرائی در هنگام ترخیص خودرو از گمرکات و جلوگیری از ضرر و زیان آتی ناشی از عدم رعایت خرید و ورود خودروهای غیراستاندارد به کشور تمام وارد‌کنندگان خودرو ملزم به داشتن گواهی انطباق کالا علاوه‌بر اسناد حمل در هنگام ترخیص خودروی وارداتی از گمرکات مجاز کشور هستند.

وی در مورد توضیح بیشتر در مورد گواهی انطباق گفت: گواهی انطباق کالا (COC) گواهی مستندی است که طبق پروتکل‌های بین‌المللی توسط هر یک از شرکت‌های تولیدکننده خودرو قابل صدور و ارائه به خریدار خودرو و به تفکیک هر شماره شاسی (VIN) و با ذکر مشخصات عمومی و خاصه هر خودرو در گواهی است. این مقام مسوول تاکید کرد: ارائه گواهی COC در ارتباط با ترخیص خودروهایی که ثبت‌سفارش‌های آنان پس از تاریخ ابلاغ دستورالعمل تکمیلی فوق به گمرکات (01/ 07/ 1394) صورت گرفته باشد،‌ به همراه سایر اسناد حمل الزامی بوده و امکان ترخیص کالا بدون ارائه گواهی مذکور مقدور نیست.

وی بر این نکته تاکید کرد که گواهی COC باید توسط شرکت تولیدکننده خودروی وارداتی مجاز به کشور صادر شده باشد و محتوای مندرجات گواهی COC علاوه بر مشخصات عمومی و خاصه خودروی تولیدی( نظیر شماره شاسی، رنگ، نوع، مدل، تاریخ تولید و حمل آن از کشور مبداء) باید الزاما با موارد ذیل مطابقت داشته باشد.

از دیگر استاندارهایی که باید رعایت شوند می‌توان به استانداردهای ایمنی 52 گانه ایران که همان استاندارد اروپایی با علائم مشخص E-MARK است اشاره کرد. همچنین مشخصات ارائه و بررسی و تایید شده توسط کمیته فنی واردات خودرو (TYPE APPROVAL) و استاندارد آلایندگی EURO 5 و یا EURO 6 سوخت موتور خودروی وارداتی (موردنظر با دستورالعمل‌های صادره جاری از سوی سازمان حفاظت محیط زیست) نیز دارای اهمیت است.