شماره روزنامه ۶۰۱۹
|

  • ماموریت ممکن خودرویی

    دنیای اقتصاد: رئیس فقید دولت سیزدهم با ابلاغ فرامین هشت‌گانه خودرویی در اسفند۱۴۰۰ به نوعی در پی اصلاح ساختاری این صنعت بود. اما خطای سیاستگذار مانع از اصلاح این صنعت در دوره سه‌ساله دولت سیزدهم شد. «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی با نظرسنجی و پرسش از کارشناسان، پنج اولویت بازار خودرو در دولت چهاردهم را مشخص کرده است. حذف قیمت‌گذاری دستوری، تسریع واردات خودرو، واگذاری سهام دولتی، رشد تیراژ و احیای مشارکت‌های خارجی می‌تواند اصلاح ساختاری خودرو در دولت چهاردهم را رقم بزند.
  • اولتیماتوم «صمت» به متقاضیان خودروی خارجی

    دنیای اقتصاد: دور جدید ثبت‌نام متقاضیان خودروهای وارداتی در حالی از دیروز آغاز شد که به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، در مرحله قبل استقبال چندانی از خودروهای عرضه‌شده به عمل نیامده است. استقبال ضعیف از خودروهای وارداتی عرضه‌شده، اتفاق جدیدی طی یک سال گذشته نیست و زیاد پیش آمده که متقاضیان، مدل‌های عرضه‌شده در مراحل مختلف را نخواسته‌اند و صبر کرده‌اند تا محصولات جدید عرضه شود. آن‌طور که مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، اخیرا عنوان کرده، در دور قبلی عرضه خودروهای وارداتی، هشت‌هزار خودرو عرضه شده، اما تنها سه‌هزار خودرو توسط متقاضیان انتخاب شده است. این اتفاق در حالی رخ داده که در دور قبل مدل‌هایی از برندهای معتبر دنیا عرضه شد.
  • مشوق‌های «صمت» برای خودروی برقی

    دنیای اقتصاد: مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صمت با بیان اینکه وزارت صمت مشوق‌هایی برای توسعه خودرو‌های برقی در نظر گرفته است گفت: این مشوق‌ها باعث شده قیمت خودرو‌های برقی وارداتی ارزان‌تر از خودرو‌های بنزینی مشابه وارداتی باشد. حسن کریمی سنجری افزود: وزارت صمت تعرفه واردات خودرو‌های برقی را به‌شدت کاهش داد، به‌طوری‌که هم‌اکنون تعرفه واردات در حد صفر درصد است و این موضوع باعث شده قیمت آنها پایین بیاید. وی ادامه داد: با توجه به اینکه خودرو‌های برقی یک بار در سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه شدند و استقبال چندانی از آنها نشد، شورای رقابت این خودرو‌ها را به عنوان خودرو‌های رقابتی در نظر گرفت و بر همین اساس قوانین فروش و قیمت‌گذاری خودرو‌های بنزینی شامل خودرو‌های برقی نمی‌شود. کریمی سنجری با اشاره به اینکه قیمت این خودرو‌ها را صرفا سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تعیین می‌کند، گفت: درواقع با استفاده از جداول و صورت‌های مالی تامین‌کنندگان، قیمت تعیین می‌شود، به‌طوری‌که هزینه‌های مالی خرید و انتقال این خودرو‌ها تا مقصد محاسبه و قیمت بر اساس آنها مشخص می‌شود. وی افزود: همچنین مشوق‌ها باعث شده قیمت خودرو‌های برقی وارداتی ارزان‌تر از خودرو‌های بنزینی مشابه وارداتی باشد.
  • تحریم خودرویی اتحادیه اروپا علیه بلاروس

    دنیای اقتصاد: روزنامه فایننشال‌تایمز در گزارشی اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد به منظور جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه، محدودیت‌های جدیدی علیه بلاروس در زمینه‌های مختلف از جمله خودروهای لوکس، اعمال کند. براساس پیش‌نویس این اقدام که در حال حاضر در حال بررسی است، اتحادیه اروپا به دنبال «به حداقل رساندن دور زدن» تحریم‌هاست، به‌ویژه در مورد واردات وسایل نقلیه لوکس بلاروس که سپس به اتباع روسیه فروخته می‌شود.
  • افت تولید تسلا در چین

    دنیای اقتصاد: براساس داده‌های صنعتی و اعلام یک منبع آگاه، تسلا از ماه مارس تولید پرفروش‌ترین خودروی الکتریکی خود - مدل Y- را در کارخانه شانگهای با درصدی دورقمی کاهش داده است. این اقدام با هدف رسیدگی به تقاضای ضعیف برای مدل قدیمی این خودروساز آمریکایی در چین، دومین بازار بزرگ آن است و جنگ قیمتی بی‌رحمانه‌ای بین خودروهای الکتریکی در بحبوحه رکود اقتصادی درگرفته است. این منبع که از افشای نامش خودداری کرد، گفت کارخانه شانگهای، بزرگ‌ترین مرکز تولیدی تسلا در سطح جهان، قصد داشت تولید مدل Yرا حداقل ۲۰درصد در دوره مارس تا ژوئن کاهش دهد. داده‌های انجمن خودروسازان چین نشان می‌دهد که تولید مدل Y در چین در ماه مارس به ۴۹هزار و ۴۹۸ دستگاه و در آوریل به ۳۶هزار و ۶۱۰ دستگاه رسیده است که به ترتیب ۱۷.۷درصد و ۳۳درصد کمتر از یک سال گذشته است. داده‌های این انجمن نشان می‌دهد که در مجموع طی چهار ماه نخست امسال، تسلا ۲۸۷هزار و ۳۵۹ دستگاه مدل Y و مدل ۳ را در چین تولید کرده که اولی ۵درصد کمتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ است و تولید مدل ۳ نیز ۱۰درصد بیشتر است. به گزارش ایسنا از رویترز، تسلا در ماه آوریل قیمت مدل Y را در چین به پایین‌ترین سطح از زمان عرضه این مدل در این کشور در سال ۲۰۲۱کاهش داد.
  • تعویق عرضه فولکس جدید در آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: فولکس واگن تصمیم گرفت عرضه خودروی برقی پرچمدار خود را در ایالات متحده به تعویق بیندازد. این خودروساز آلمانی جدول زمانی به‌‌روزرسانی‌‌شده‌‌ای را برای عرضه محصول برقی خود ارائه نکرد، اما گفت که این تصمیم به این دلیل گرفته شده است که «بازار همچنان در حال تغییر است». به عبارت دیگر، فولکس واگن قبل از اینکه حرکتی انجام دهد، منتظر خواهد ماند تا ببیند بازار خودروهای برقی به کجا می‌رود.
  • انحراف‌گیری از واردات خودرو؟

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که دستورالعمل و مقررات دولتی طی ۱۵ماه گذشته بر ورود و عرضه خودروهای خارجی سایه انداخته است، شواهد و قرائن از خروج وارداتی‌ها از لاین دستوری دولت حکایت دارد. با توجه به پیچیدگی قیمت‌گذاری و نحوه عرضه وارداتی‌ها ظاهرا تغییر شیوه کنونی در دستور کار سیاستگذار خودرو قرار دارد.
  • رقابت ۱۴۰هزار متقاضی خودروی برقی

    دنیای اقتصاد: ثبت‌نام از متقاضیان خودروهای برقی در شرایطی شنبه گذشته به اتمام رسید که به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت ۱۴۰هزار نفر در طرح فروش برقی‌ها شرکت کردند.
  • استقبال فوق‌العاده از موستانگ جدید

    دنیای اقتصاد: فورد موستانگ GTD با قیمت تخمینی ۳۲۵هزار دلار، گران‌ترین موستانگ در تاریخ ۶۰‌ساله این خودرو است، با‌این‌حال مشتریان خاص خود را دارد.این برچسب قیمت، طرف‌های علاقه‌مند را از تلاش برای دریافت آن منصرف نمی‌کند. فورد اعلام کرد که بیش از ۷هزار و ۵۰۰ درخواست در طول ۳۷ روز از مشتریان ایالات متحده و کانادا دریافت کرده است.تقاضای بیش از ۷هزار و ۵۰۰نفری بسیار فراتر از برنامه فورد برای تولید GTD است. این شرکت محدوده تولید ۳۰۰ تا ۷۰۰ دستگاه در سال را در نظر گرفته است. علاوه بر این تقاضا، از مکزیک و خاورمیانه نیز به جمع مشتریان این خودرو اضافه خواهد شد. با توجه به بیش از ۸۰۰اسب‌بخار قدرت، سیستم تعلیق برگرفته از GT۳ و گیربکس نصب‌شده در عقب، هرگز موستانگ دیگری مانند GTD وجود نداشته است.
  • پشت‌صحنه استقبال از برقی‌ها

    دنیای اقتصاد: دومین ثبت‌‌نام خودروهای وارداتی در شرایطی دیروز پایان یافت که برخی خبرها از استقبال زیاد متقاضیان برای خرید وارداتی‌های برقی حکایت دارد. مهلت ثبت‌نام هفت خودروی برقی وارداتی از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودروهای برقی که با تنها شرطِ تعریف حساب وکالتی و بلوکه کردن وجه ۱۰۰میلیون تومانی در این حساب، ممکن شده بود، دیشب به پایان رسید و برخلاف فروش قبلی برقی‌ها، این بار ظاهرا خبری از تمدید نیست. در این دوره، استقبال از خودروهای برقی یادآور دور اول ثبت‌نام از محصولات وارداتی است.
  • زمان نامعلوم اصلاح قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: خودروسازان بزرگ کشور همچنان منتظر صدور مجوز افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولاتشان هستند در حالی که به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقات اخیر - به‌ویژه سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور - اصلاح قیمت به بعد از تشکیل دولت جدید موکول شود. دقیقا یک هفته پیش بود که به‌تدریج خبرهای ضدونقیض درباره سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و همراهان وی در مسیر بازگشت از نقطه صفر مرزی به تبریز، روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت و در نهایت صبح دوشنبه رسما اعلام شد در این سانحه، همه سرنشینان بالگرد به شهادت رسیده‌اند. با توجه به شهادت رئیس‌جمهور و طبق قانون اساسی، حالا قرار است در هشتم تیرماه امسال انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری کشور برگزار شود.
  • واکنش «ماسک» به اقدام تعرفه‌ای آمریکا علیه خودروهای چینی

    دنیای‌اقتصاد: ایلان ماسک اعلام کرد با تعرفه‌های آمریکا بر خودروهای الکتریکی چینی مخالف است. بنیان‌گذار تسلا البته چندی پیش هشدار داده بود که موانع تجاری لازم است؛ در غیر این صورت چین بیشتر شرکت‌های خودروسازی جهان را نابود خواهد کرد. وی حالا تاکید کرده که طرفدار اقداماتی نیست که بازار را مخدوش کند.در این ماه، جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تعرفه‌های جدیدی را بر مجموعه‌ای از کالاهای وارداتی چین از جمله خودروهای الکتریکی، وضع کرد تا از تولیدات آمریکایی حمایت کند. دولت بایدن بخشی از تعرفه‌های دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ را حفظ کرده و در عین حال تعرفه‌های دیگری از جمله چهار برابر کردن تعرفه‌های خودروهای الکتریکی را اعمال کرده است. کاخ سفید اعلام کرده اقدامات جدید بر ۱۸میلیارد دلار کالاهای وارداتی چین تاثیر می‌گذارد. ماسک در کنفرانس فناوری در پاریس از طریق لینک ویدئویی گفت: من از اعلام این تعرفه‌ها شگفت‌زده شدم و چیزی که مانع آزادی مبادلات شود و بازار را مخدوش کند، خوب نیست. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، تسلا در بازار چین به‌خوبی رقابت می‌کند، بدون اینکه تعرفه‌ای داشته باشد.
  • عقب‌نشینی تسلا از فروش ۲۰ میلیونی

    دنیای‌اقتصاد: تسلا هدف‌گذاری فروش ۲۰ میلیون خودرو در سال را حذف کرد، اتفاقی که نشان می‌دهد این شرکت می‌خواهد روی روبوتاکسی سرمایه‌گذاری کند. شرکت تسلا اخیرا رفتار خود را تغییر داده و برنامه‌هایش برای تولید یک مدل کاملا جدید را که انتظار می‌رفت ۲۵هزار دلار قیمت داشته باشد کنار گذاشته و در عین حال از فناوری رانندگی خودران به عنوان محرک اصلی رشد خود یاد می‌کند. این شرکت قصد دارد در ۸ اوت میزبان رویدادی برای روبوتاکسی خود باشد. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در سال ۲۰۲۰ گفته بود که این شرکت آرزو دارد تا پایان دهه جاری ۲۰ میلیون دستگاه خودرو بفروشد که دو برابر بیشتر از فروش تویوتاست. تسلا ۱.۸میلیون دستگاه خودرو در سال ۲۰۲۳ فروخت، با‌این‌حال اعلام کرده نرخ رشد فروش در سال جاری کمتر خواهد بود.
  • کناره‌گیری فولکس از پروژه مشترک با رنو

    دنیای‌اقتصاد: فولکس واگن از مذاکره با رنو برای توسعه مشترک نسخه الکتریکی مقرون‌به‌صرفه خودروی ساب کامپکت توینگو کناره‌‌گیری کرده است. این موضوع می‌تواند به تلاش‌‌های خودروسازان اتحادیه اروپا برای مقابله با رقبای چینی آسیب بزند. شکست مذاکرات می‌تواند به این معنا باشد که خودروساز آلمانی شاید مجبور شود به‌تنهایی در توسعه خودروی برقی مقرون‌به‌صرفه خود پیش برود. رنو به طراحی توینگوی الکتریکی خود که قرار است در سال ۲۰۲۶وارد بازار شود، ادامه خواهد داد. هر دو امیدوار بودند به اشتراک گذاشتن این کار باعث کاهش هزینه‌هایی شود که مانعی کلیدی برای خودروسازان اروپایی در مواجهه با خودروهای ارزان‌‌تر از چین است. گفته می‌شود فولکس واگن مذاکرات را عمدتا به این دلیل قطع کرد که رنو می‌خواست این خودرو را در یکی از کارخانه‌های خود در زمانی که فولکس واگن به دنبال استفاده کامل از شبکه تولید اروپایی خود است، بسازد. سخنگوی فولکس واگن از اظهارنظر در مورد مذاکرات بین این شرکت‌ها خودداری کرد، اما گفت این خودروساز آلمانی همچنان در حال بررسی گزینه‌های خود در مورد خودروهای برقی ارزان‌قیمت است.
  • رشد قیمت خودرو از تورم تولید جا ماند

    دنیای اقتصاد: تورم سالانه بخش صنعت در سال ۱۴۰۲ هرچند نسبت به سال قبل از آن کاهشی شده، با‌این‌حال در بخش خودرو، تورم روندی فزاینده در بازه زمانی تحت بررسی داشته است، آن هم در شرایطی که قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی از حدود ۱۳ ماه پیش تا به امروز فریز شده است. طبق اعلام مرکز آمار ایران، تورم سالانه بخش صنعت در سال ۱۴۰۲ و نسبت به سال قبل از آن، ۱.۸درصد کاهش پیدا کرده، هرچند در حالت تفکیکی، بخش‌های مختلف از جمله خودروسازی رفتاری متفاوت از یکدیگر را (در تورم سالانه) بروز داده‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر