شماره روزنامه ۶۰۰۸
|

  • جاده یک‌طرفه حفاظت از خودروسازی

    دنیای اقتصاد: آیا آجرچینی تعرفه‌ای می‌تواند از صنایع خودرو در برابر واردات محافظت کند؟این سوال در شرایطی مطرح است که اعمال تعرفه خودرو در بسیاری از کشورها، به‌خصوص قاره سبز و ایالات متحده آمریکا، مغایر با قواعد تجارت آزاد شناخته می‌شود و امری مذموم است. تجربه و الگوی جهانی نیز نشان داده که اعمال تعرفه بر واردات خودرو در هر کشوری، به شکل‌گیری انحصار و زوال خودروسازی منجر شده است. نمونه بارز هم خودروسازی کشورمان است که سال‌هاست با دیوار تعرفه از تولیدکنندگان محافظت شده است. حالا با تمام تجربیات و مستندات موجود مبنی بر اینکه تعرفه می‌تواند زمینه سقوط و زوال صنایع را فراهم کند، خبر می‌رسد ایالات متحده آمریکا خود در این زمینه پیش‌قدم شده و برای محافظت از خودروسازی خود، تعرفه خودروهای برقی از چین را ۴برابر کرده است.
  • تمدید قیمت‌گذاری دستوری خودرو؟

    دنیای اقتصاد: اظهارات اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر رابطه ارز ترجیحی - دولتی - و قیمت‌گذاری کالاهای صنعتی به نوعی نشان می‌دهد این وزارتخانه برنامه‌ای جدی برای حل مساله نرخ‌گذاری دستوری در صنعت خودرو ندارد. عباس علی‌آبادی اخیرا گفته که «وقتی ارز ترجیحی می‌پردازیم، چطور باید اجازه دهیم که صنعتگر کالا را با قیمت دلخواه خود بفروشد؟ ما باید در این موضوع به راه‌حل برسیم و مساله را به صورت ریشه‌ای حل کنیم». این گفته وزیر صمت به‌نوعی نشان می‌دهد شرط سیاستگذار برای سپردن قیمت کالاهای صنعتی مانند خودرو به تولیدکنندگان، برائت آنها از ارز دولتی (نه فقط ترجیحی مخصوص کالاهای اساسی، بلکه ارز نیمایی) است. خودروسازی کشور از بیش از یک دهه گذشته، درگیر قیمت‌گذاری دستوری شده و این سیاست که به گفته فعالان صنعت خودرو و برخی کارشناسان عامل اصلی زیاندهی در این صنعت است، کماکان ادامه دارد.
  • رقیب چینی جدید تسلا

    دنیای اقتصاد: سازنده خودروی برقی زیکر که یک شرکت مستقر در چین است، به دنبال افزایش سهم فروش خودرو‌های خود در بازار آمریکاست. سهام سازنده خودروی برقی زیکر تقریبا ۳۵درصد بالاتر از قیمت عرضه آن افزایش یافت که این یک شروع قدرتمند برای این سازنده خودرو‌های برقی است. زیکر یک نشان تجاری وابسته به خودروساز چینی جیلی است. این شرکت در سال ۲۰۲۱ برای استفاده از تقاضای رو‌به‌رشد تشکیل شد و از آن زمان تاکنون نزدیک به ۲۰۰هزار خودرو تحویل داده که عمدتا در چین عرضه شده‌اند. زیکر در چهار ماه اول سال میلادی نزدیک به ۵۰هزار خودرو تحویل داده است.
  • برنامه لکسوس برای فروش یک‌میلیون خودروی برقی

    دنیای اقتصاد: لکسوس علائم تجاری‌ای را ثبت کرده است که به نظر می‌رسد قصد دارد یک نسخه کاملا الکتریکی از سدان ES خود را عرضه کند. ES نسخه شیک‌‌تر تویوتا کمری است که پلتفرم دیفرانسیل جلو را با آن به اشتراک می‌‌گذارد، بنابراین ورود یک ES الکتریکی می‌‌تواند نشانه‌‌ای از معرفی نهایی کمری الکتریکی ارزان‌‌تر باشد. لکسوس به طور رسمی اعلام نکرده است که قصد دارد یک سدان با باتری عرضه کند، با‌این‌حال بر برنامه فروش یک‌میلیون خودروی برقی تا سال ۲۰۳۰ تاکید کرده است. این خودروساز پیش‌تر کانسپت سدان الکتریکی نسبتا جذاب خود را به عنوان بخشی از یک ناوگان کامل از مطالعات طراحی به نمایش گذاشت. لکسوس همچنین یک سدان الکتریکی مفهومی به نام LF-ZC را به نمایش گذاشت. این خودرو با ظاهر بسیار جسور، کلیشه طراحی ژاپنی را تایید می‌کند.
  • رشد صادرات خودروهای ساخت چین

    دنیای اقتصاد: صادرات خودروی چین در ماه آوریل و در پی کاهش فروش داخلی، به رکورد بالایی رسید. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، آمارها نشان می‌دهد صادرات خودروی چین در آوریل به بالاترین حد خود رسیده است زیرا فروش داخلی ۵.۸درصد نسبت به سال گذشته کاهش را نشان می‌دهد. انجمن خودروهای مسافری چین اعلام کرد صادرات خودرو در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۸درصد افزایش یافت و به ۴۱۷هزار دستگاه رسید. بر اساس داده‌های انجمن خودروهای مسافری چین، فروش خودروهای سواری در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان در آوریل ۵.۸درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش یافت و به ۱.۵۵میلیون دستگاه رسید. بر اساس این گزارش، فروش خودروهای برقی همچنان بسیار کندتر از خودروهای پلاگین هیبریدی است.خودروسازان ژاپنی که در فناوری‌های هیبریدی پیشگام بوده‌اند، عقب مانده‌اند و تنها ۱.۹درصد از بازار جهانی خودروهای پلاگین هیبریدی را در سه ماه اول به دست آورده‌اند.
  • خداحافظی جنرال موتورز با مالیبو

    دنیای اقتصاد: با دور شدن از سدان‌های سنتی و احتراق داخلی برای نیروی الکتریکی، نفس‌های شورولت مالیبو مدت‌هاست به شماره افتاده است. جنرال موتورز اعلام کرد تولید مالیبو در ماه نوامبر به پایان می‌رسد. دیترویت نیوز گزارش می‌دهد که نسل بعدی بولت در نهایت جای مالیبو را در مجمع فیرفاکس جنرال موتورز در کانزاس خواهد گرفت. یکی از سخنگویان جنرال موتورز گفت: برای تسهیل نصب ابزار و سایر اصلاحات کارخانه، پس از ۹ نسل و بیش از ۱۰میلیون فروش جهانی، جنرال موتورز به تولید شورولت مالیبو در نوامبر ۲۰۲۴ پایان می‌دهد و تولید کادیلاک XT۴ را پس از ژانویه ۲۰۲۵ متوقف می‌کند.
  • حساب ویژه نیسان روی بازار آمریکای شمالی

    دنیای اقتصاد: نیسان‌موتور ژاپن انتظار دارد با افزایش ۵.۵درصدی سود عملیاتی در سال مالی جاری به دلیل فروش جهانی بالاتر، پیش‌بینی‌های تحلیلگران را پشت سر بگذارد، هرچند می‌گوید رقابت شدید و چالش‌های ناشی از تورم ادامه خواهد داشت.این خودروساز انتظار دارد افزایش اندک فروش در چین داشته باشد، که نشان‌دهنده تداوم مشکلات در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان است. نیسان برای بهبود عملکرد خود روی رشد قوی در آمریکای شمالی حساب می‌کند.این پیش‌بینی شامل افزایش ۱۳.۳درصدی فروش در آمریکای شمالی و رسیدن به فروش ۱.۴میلیون دستگاه است. نیسان در چین، زیر یک‌درصد رشد فروش داشته است. این شرکت پیش‌بینی می‌کند سود عملیاتی در سالی که از اول آوریل آغاز شد، به ۶۰۰میلیارد ین برسد، در‌حالی‌که میانگین تخمین تحلیلگران ۵۷۷.۳میلیارد ین بود.برندهای خودروسازی ژاپنی مانند نیسان و هوندا موتور در رقابت با خودروسازان چینی (در بازار چین) کم آورده‌اند. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، نیسان در نمایشگاه خودروی پکن ماه گذشته، چهار مدل مفهومی را برای بازار چین به نمایش گذاشت و یادداشت تفاهمی را با شرکت بایدو برای انجام تحقیقات در مورد هوش مصنوعی و به‌اصطلاح «خودروهای هوشمند» امضا کرد.
  • خودروهای زیرچتر لیزینگ

    دنیای اقتصاد: فروش اعتباری خودرو، به دنبال رشد کاذب تقاضا و همچنین افزایش هزینه مالی خودروهای لیزینگ از پنج سال پیش تاکنون تقریبا متوقف مانده است. حالا در کنار شرکت‌های رسمی لیزینگ خصوصی که جسته و گریخته فعالیت‌هایی انجام می‌دهند، شرکت‌های دو خودروساز بزرگ کشور مسیر دیگری در فروش اعتباری خودرو برگزیده‌اند. این شرکت‌ها به واسطه قیمت‌گذاری دستوری و زیان‌ده بودن محصولات تولیدی قادر به لیزینگ خودروهای نو نیستند و در شرایط کنونی لیزینگ محصولات کارکرده را در دستور کار دارند.
  • واردات خودروهای نو و کارکرده در کما

    دنیای اقتصاد: با وجود تمام انتقاداتی که نسبت به واردات قطره‌چکانی خودرو در سال گذشته مطرح بوده، حالا برخی شواهد از ورود خارجی‌ها در سال جدید طبق روال گذشته حکایت دارد. عدم تامین ارز برای ورود خودروهای خارجی امسال نیز مطرح است به‌طوری‌که یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، نیز موضوع عدم تامین ارز در سال جاری را تایید کرد. اما در شرایطی ورود خارجی‌های نو متاثر از کمبود ارز به صورت قطره‌چکانی ادامه دارد که واردات خودروهای کارکرده کاملا به کما رفته است؛ به‌طوری‌که دولت ظاهرا قصدی برای ابلاغ آیین‌نامه کارکرده‌ها ندارد .
  • احتمال وضع تعرفه‌ ۱۰۰درصدی واردات خودروهای چینی

    گروه اقتصاد بین‌الملل: دولت بایدن قصد دارد تعرفه واردات خودروهای برقی از چین را به ۱۰۰ درصد افزایش دهد، اقدامی که در ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری، تلاشی از ناحیه دولت برای حمایت از صنعت خودروی آمریکا تعبیر شده است. تعرفه ورود برقی‌ها از چین هم‌اکنون ۲۵درصد است. به گزارش نشریه فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه، انتظار می‌رود دولت این اقدام و سایر تعرفه‌های واردات انرژی پاک را طی هفته آتی اعلام کند.
  • مالیات‌گیری از خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد: اضافه شدن خودروهای برقی به ناوگان ملی دولت‌های غربی، ۱۰میلیارد دلار ضرر در درآمد حاصل از عوارض سوخت برای آنها به همراه داشته است. به گزارش ایسنا، دولت‌های غربی سال‌هاست بازار خودروهای برقی را توسعه می‌دهند و در این کار، تا حدی موفقیت کسب کرده‌اند؛ اما اکنون باید با درآمدهای از‌دست‌رفته عوارض سوخت حاصل از فروش خودروهای بنزینی کنار بیایند و هیچ گزینه دیگری جز آسیب رساندن به بازارهای خودروهای برقی خود ندارند.
  • عقب‌نشینی فورد از عرضه تمام‌الکتریکی در اروپا

    دنیای اقتصاد: در فوریه ۲۰۲۱، فورد اعلام کرد قصد دارد از سال ۲۰۳۰ فقط خودروهای سواری برقی را در اروپا به فروش برساند؛ این در شرایطی است که حالا فورد از عرضه تمام‌الکتریکی در اروپا در سال۲۰۳۰عقب‌نشینی کرده است. اینکه چرا فورد از عرضه خودروهای تمام‌الکتریکی در اروپا عقب‌نشینی کرده به کاهش تقاضای این نوع خودروها برمی‌گردد. ظاهرا کاهش تقاضای خودروهای برقی شرکت را مجبور به تجدید‌نظر در برنامه اولیه خود کرده است. بنابراین طبق استراتژی تعریف‌شده در این شرکت، در صورت تقاضای کافی برای خودروهای احتراقی، این خودروساز دست رد به سینه متقاضیان نخواهد زد. مارتین ساندر، رئیس فورد اروپا، با اشاره به اینکه خودروهای ICE می‌‌توانند تا دهه ۲۰۳۰ زنده بمانند، تاکید دارد که «اگر شاهد تقاضای بالا باشیم، به عنوان مثال برای خودروهای هیبرید پلاگین تقاضا بالا باشد، آنها را عرضه خواهیم کرد.» فورد از سال‌های گذشته تاکنون خود را برای خط تولید خودروهای سواری تمام‌الکتریکی آماده کرده است. تولید موندئو در ۴ آوریل ۲۰۲۲ در کارخانه والنسیای اسپانیا به طرز تکان‌دهنده‌ای به پایان رسید.
  • پایان ژست داخلی‌سازی خودرو

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که بدهی خودروسازان به فعالان صنعت قطعه از مرز ۶۰همت گذر کرده است، حالا برخی منابع آگاه از ترافیک تردد مدیران خودروساز به کشور چین برای خرید قطعه و مشارکت در تولید خودرو خبر می‌دهند. به نظر می‌رسد با رویکرد جدید، ژست داخلی‌سازی در خودرو به پایان راه رسیده است.
  • تحویل خودروهای ارتقایافته با قیمت ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد: اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودرو در حالی همچنان در کماست که خودروسازان قصد دارند بخشی از محصولات دپویی خود را برای تحویل به مشتریان، آزاد کنند. طبق اطلاعات کسب‌شده توسط خبرنگار «دنیای اقتصاد»، خودروسازان اخیرا دور جدید فراخوان واریز وجه برای برخی محصولات پیش‌فروش‌شده را آغاز کرده‌اند، اتفاقی که معنای آن تحویل خودروهای موردنظر با قیمت فعلی است (نه قیمتی که ممکن است در آینده توسط نهاد رگولاتور بالا برود). این خودروها البته بیشتر محصولاتی را در بر می‌گیرند که پاییز پارسال در قالب مدل‌های جدید و ارتقایافته قیمت‌گذاری شدند، نه خودروهایی که قیمت آنها از اواخر فروردین پارسال تا به امروز فریز شده است.
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه خودرو

    دنیای اقتصاد: سخنگوی سازمان امور مالیاتی جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه را در بخش خودرو اعلام کرد. مهدی موحدی درباره نحوه اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از خودرو بیان کرد: شرایط خودرو عینا شبیه ملک است. اگر فرد یک خودرو داشته باشد، معاف از مالیات است. همچنین سرپرست خانوار می‌تواند دو خودرو داشته باشد و در فروش از مالیات معاف شود. موحدی افزود: اگر سرپرست خانوار خودرویی برای اعضای خانواده خود بگیرد، مشمول مالیات نمی‌شود. از طرفی، اگر فرد ده‌ها خودرو بخرد و آنها را نفروشد، مشمول مالیات نیست. وی تاکید کرد: تبدیل یک خودرو به احسن در یک دوره تملک قابل‌قبولی که قانون اجازه می‌دهد، مشمول مالیات نیست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر