شماره روزنامه ۶۰۱۴
|

  • دفاع شورای رقابت از اصلاح قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: با وجود نظر مثبت و حتی تاکید شورای رقابت بر اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها، سیاستگذار مایل به اجرای آن نیست، موضوعی که به نظر می‌رسد ریشه در تفکرات و رفتارهای پوپولیستی دارد. اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها طی بیش از یک دهه گذشته یکی از دغدغه‌های اساسی سیاستگذار، تولیدکننده و مصرف‌کننده بوده که وقت و انرژی بسیار زیادی را معطوف به خود کرده است. در این سال‌ها منهای دورانی نسبتا محدود که نهادهایی مانند سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و ستاد تنظیم بازار اختیار تعیین قیمت کارخانه‌ای خودروها را در دست داشته‌اند، شورای رقابت تنظیم‌گر اصلی در حوزه قیمت خودروها در مبدا بوده است.
  • ورود کانادا به جدال تعرفه خودرویی

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: بعد از تصمیم دولت آمریکا برای افزایش سنگین تعرفه‌ها بر واردات خودروهای برقی چینی، وزیر تجارت کانادا نیز اعلام کرده است که اتاوا اعمال تعرفه‌های جدید بر این خودروها را بررسی می‌کند. براساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ، خانم مری نگ که در حاشیه مجمع سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه در پرو سخن می‌گفت، ‌تاکید کرد: «به‌‌دقت در حال بررسی این موضوع هستیم و گفت‌وگوهای بی‌پرده‌ای را با شرکای خود در آمریکا انجام داده‌ایم.» دولت بایدن هفته گذشته تعرفه‌های جدید و گسترده‌ای را بر کالاهای با فناوری پاک چینی اعلام کرد، که هدف اصلی آن محصولات نیمه‌هادی، سلول‌های خورشیدی و خودروهای برقی است. تعرفه جدید ایالات متحده بر خودروهای الکتریکی ساخت چین در سال جاری اجرایی خواهد شد و در اثر آن نرخ تعرفه نهایی وضع‌شده از ۲۷.۵درصد به ۱۰۲.۵درصد افزایش خواهد یافت. علاوه بر افزایش تعرفه واردات خودروهای برقی، عوارض واردات سلول‌های خورشیدی هم از ۲۵درصد به ۵۰درصد افزایش خواهد یافت.
  • رونمایی از ارزبگیران نیمایی خودرو

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی بعد از گمرک، جزئیاتی از ارز تخصیص‌یافته به شرکت‌های مختلف را منتشر کرد.اوایل ماه جاری، گمرک از اسامی ارزبگیران رونمایی کرد، این در شرایطی است که بانک مرکزی هم اعلام کرده بود جزئیات ارز تخصیص‌یافته و تامین‌شده برای شرکت‌های مختلف را منتشر خواهد کرد. فهرست منتشر‌شده وضعیت اولویت‌دهی تخصیص ارز به شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را شفاف کرده است.در این فهرست نیز ارز تخصیص‌یافته به مونتاژ و تامین قطعات یدکی خودرو خودنمایی می‌کند.
  • نقشه راه جدید اسقاط خودرو

    دنیای اقتصاد: دستورالعمل اسقاط خودرو‌های فرسوده جهت‌ واردات و تولید انواع خودرو موضوع ماده (۱۰) قانون ساماندهی‌ صنعت‌ خودرو ابلاغ شد. در این دستورالعمل آمده که خودروهای بالای ۱۰ سال که به سن فرسودگی نرسیده‌اند، اگر از نظر ایمنی یا آلایندگی طی دو بار متوالی قادر به اخذ گواهی معاینه فنی نشوند، مالک وسیله نقلیه می‌تواند نسبت به اسقاط وسیله نقلیه خود اقدام کند. البته این گروه از خودروها در اولویت پرداخت تسهیلات قرار نخواهند گرفت. در بخشی دیگر از این دستورالعمل تاکید شده «سن فرسودگی اتوبوس‌های درون‌شهری مشروط به بازآمد (اورهال) و اخذ تاییدیه‌های مربوط به ایمنی و زیست‌محیطی از سازمان‌های ذی‌ربط تا ۵ سال قابل افزایش خواهد بود».
  • اعلام حقوق ورودی خودروهای برقی و هیبریدی

    تسنیم: حقوق ورودی برقی‌ها برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی معادل نیم واحد درصد، حقوق ورودی برقی برای سایر متقاضیان ۴ واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی - بنزینی (هیبریدی) ۱۵واحد درصد است. در متن بخشنامه گمرک آمده است:با مد نظر قرار دادن بند (ت) تبصره (۹) قانون بودجه سال (۱۴۰۳) کل کشور، واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از پنج سال برقی و برقی بنزینی (هیبریدی) به داخل کشور مجاز بوده و حقوق ورودی خودروی برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهرها در سال ۱۴۰۳ معادل نیم واحد درصد و برای سایر متقاضیان چهار واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) پانزده واحد درصد تعیین شده است.
  • عرضه ۵ خودرو در سامانه خودروهای برقی

    فارس: پنج خودروی برقی وارداتی در سامانه جدید عرضه خودروهای برقی بارگذاری شده که متقاضیان این خودروها باید مبلغ یک‌میلیارد ریال را نزد یکی از بانک‌های واجد شرایط مسدود کنند. با راه‌اندازی سامانه جدید عرضه خودروهای برقی وارداتی به آدرس https://evauto.ir متقاضیان برای خرید این خودروها باید مبلغ یک‌میلیارد ریال را در حساب خود، نزد یکی از شعب بانک‌های واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودروهای برقی وارداتی وکالتی مسدود کنند. متقاضیان تا ساعت ۲۳:۵۹ روز شنبه پنجم خرداد ۱۴۰۳ می‌توانند ثبت‌نام انجام داده و یک اولویت از سبد محصولات اعلامی در سامانه را انتخاب کنند. متقاضیان همچنین تا ساعت ۱۳:۰۰ روز چهارشنبه هفته جاری دوم خرداد ۱۴۰۳ فرصت واریز و مسدود کردن وجه را در یکی از حساب‌های خود نزد شعب بانک‌های واجد شرایط اعلامی در سامانه دارند. در حال حاضر نیز اطلاعات ۵ خودروی برقی برای عرضه در سامانه بارگذاری شده است. خودروهای عرضه‌شده‌ در سامانه شامل خودروهای Sinogold-Tangoo۵، HongQI-EQM۵EV، Honda-ENSI، Audi-Q۵، KMCEJ۷ است.
  • آزمون برقی سیاستگذار خودرو

    دنیای اقتصاد: «آزمون بزرگ» وزارت صمت برای عرضه برقی‌ها از امروز آغاز شد و این در حالی است که شنیده می‌شود اختلافاتی میان سیاستگذار و شورای رقابت بر سر نحوه قیمت‌گذاری و محدودیت‌های فروش شکل گرفته است. واردات خودروهای برقی شاید به میزان فروش این خودروها حاشیه‌ساز نبود. درحال‌حاضر ۵تا ۶هزار خودروی وارداتی از گمرکات کشور ترخیص قطعی شدند و در مرحله فروش قرار گرفتند؛ این در شرایطی است که حالا شیوه عرضه این خودروها محل اختلاف شورای رقابت و وزارت صمت شده است. آنچه مشخص است قرار بود خودروهای وارداتی برقی وارد ناوگان تاکسیرانی شود؛ این در شرایطی است که به دلیل عدم حمایت‌های دولتی در این زمینه، سیاستگذار تصمیم گرفت برقی‌های وارداتی را در مرحله اول به متقاضیان خودروهای وارداتی ثبت‌نام‌کننده در سامانه یکپارچه واگذار و در مرحله بعد فروش را برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی آزاد اعلام کند.
  • کارنامه تولید و فروش خودرو و قطعه‌ در فروردین

    دنیای اقتصاد: جدید‌ترین گزارش منتشرشده درباره عملکرد خودروسازان در تولید و فروش نشان می‌دهد آنها در تولید دچار افت مطلق شده‌اند، اما در فروش افت‌و‌خیز نسبی داشته‌اند. طبق آماری که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در قالب گزارش «پایش حقیقی اقتصاد ایران در فروردین امسال» منتشر کرده، شاخص تولید و فروش خودرو و قطعات به جز یک آیتم در دیگر بخش‌ها منفی بوده است. بر این اساس، تولید خودرو و قطعات در هر دو بخش ماهانه و نقطه‌به‌نقطه افت کرده است. این در حالی است که فروش خودرو و قطعه در بخش ماهانه کاهش پیدا کرده، اما در حالت نقطه‌به‌نقطه بالا رفته است.
  • کانادا تعرفه خودروهای چینی را افزایش می‌دهد

    دنیای اقتصاد: وزیر تجارت کانادا اظهار کرد که کانادا در حال بررسی تعرفه‌های بالاتر بر خودروهای برقی چینی است. مری نگ، وزیر تجارت کانادا، گفت: ما در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا نیاز به افزایش تعرفه بر خودروهای برقی ساخت چین هست یا نه. او در یک مصاحبه تلفنی در نشست‌های مجمع همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه عنوان کرد که کانادا با دقت این موضوع را بررسی می‌کنیم.
  • کنایه پوتین به اقدام تعرفه‌ای آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور روسیه گفت: خودرو‌های برقی چینی از نمونه‌های آمریکایی بهتر هستند. به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در حاشیه سفر دو‌روزه خود به چین، گفت: دلیل اعمال تعرفه بر واردات خودرو‌های چینی به آمریکا، بهتر بودن این خودرو‌ها نسبت به نمونه‌های آمریکایی است. پوتین گفت: دولت آمریکا می‌خواهد جلوی ورود رقبای قوی به بازار داخلی این کشور را بگیرد و این رویکرد ناعادلانه است. وی گفت: در شرایط کنونی جهان شاهد بروز برخی رفتار‌های رقابتی ناعادلانه هستیم، و بر همین اساس است که آمریکایی‌ها بر واردات وسایل نقلیه برقی چینی تعرفه گمرکی اعمال کرده‌اند. پوتین ادامه داد: چرا این تعرفه‌ها اعمال شده است؟ به این دلیل که خودرو‌های برقی چینی بهتر شده‌اند. بلافاصله پس از ظهور یک کشور به عنوان یک قدرت صنعتی و با مزیت رقابتی بهتر، از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا سرکوب می‌شود. مقامات دولتی آمریکا بار‌ها اعلام کرده‌اند که چین اصلی‌ترین رقیب این کشور است و به همین خاطر به طور مداوم در حال اعمال محدودیت‌های اقتصادی علیه این کشور هستند.
  • فراری، فراری از توربو شارژ

    دنیای‌اقتصاد: موتور V-۱۲ جدید فراری به این زودی‌ها نمونه توربوشارژر نخواهد داشت. رئیس توسعه محصول این شرکت گفت: توربوشارژ کردن موتور در ذهن من نیست؛ فراری وقتی مجبور باشد موتور را کوچک و در عین حال توان خروجی را حفظ کند، از توربو شارژر استفاده خواهد کرد. فراری موتور V-۱۲ تنفس طبیعی ۱۲سیلندری را جانشین GT ۸۱۲ کرد، موتوری که کوچک نشد و با ۶.۵لیتر حجم هم‌اکنون ۸۳۰ اسب‌بخار تولید می‌کند. فراری پول زیادی را خرج کرد تا تضمین کند این موتور با مقررات آلایندگی Euro۶e مطابقت خواهد داشت بدون اینکه عملکرد آن به خطر بیفتد. موتور ۱۲سیلندری جدید می‌تواند در ۲.۹ثانیه به سرعت ۶۲مایل در ساعت و در ۷.۹ثانیه به سرعت ۱۲۴ برسد، درحالی‌که در راه رسیدن به حداکثر سرعت ۲۱۱ مایل در ساعت است. فراری برای هویت خود با مشکلات جدی مواجه است. خودروسازان مجبور شده‌اند موتورها را برای کاهش آلایندگی کاهش دهند و فراری در حال حاضر از انجام این کار با V-۱۲ اجتناب کرده است. با‌این‌حال، دولت‌ها در سراسر جهان ضرب‌‌الاجل‌های سختگیرانه‌‌ای را وضع می‌کنند که فروش خودروهای احتراقی را ممنوع می‌کند.
  • فروش ناگهانی خودروی برقی

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: نخستین مرحله فروش خودروهای وارداتی برقی با فریز ۱۰۰میلیون تومان سپرده در یکی از بانک‌های منتخب کلید خورد. در غیاب اطلاع‌رسانی رسمی، بانک‌ها با ارسال پیامک‌های تبلیغاتی، از ثبت‌نام برقی‌ها با بلوکه کردن مبلغ پیش‌خرید خبر دادند. در این دوره، محدودیت‌های ثبت‌نامی حذف و قیمت برقی‌ها نیز مشمول قیمت‌گذاری دستوری نیست.
  • دست دولت برای ساماندهی بازار خودرو باز است

    خانه ملت: نماینده مردم سبزوار در مجلس درباره قیمت خودروهای داخلی، گفت: شورای رقابت دستورالعمل قیمت خودرو را براساس اسناد حسابرسی‌شده، ارائه کرده است؛ نقد درستی درباره اینکه خودروسازی‌های داخلی پرهزینه خودرو تولید می‌کنند، وجود دارد در واقع هزینه تمام‌شده این صنعت بالاست. بهروز محبی نجم‌آبادی با اشاره به عملکرد هیات تحقیق و تفحص از خودروسازی‌ها، ادامه داد: باید مشخص شود چرا قیمت تمام‌شده تولید خودرو در کشور بالاست و راهکارهای رفع این مشکل چیست. وی با بیان اینکه دولت باید قانون ساماندهی صنعت خودرو را که توسط مجلس تصویب شده اجرایی کند، اضافه کرد: دست دولت در این قانون باز است و می‌تواند به هر شیوه و طریقی که می‌خواهد، مانند واردات خودروهای نو و کارکرده، ظرفیت خودروهای موجود در مناطق آزاد و... بازارخودرو را ساماندهی کند؛ این در حالی است که دولت به وظیفه خود عمل نکرده است. چرا برای واردات خودرو ارز موردنیاز در نظر گرفته نمی‌شود؟ این نماینده مردم در مجلس یازدهم درباره افزایش قیمت پژو پارس تصریح کرد: چه اتفاقی رخ داده که قیمت پژو پارس به این میزان افزایش یافته است؟
  • خروج خودروهای برقی از شمول قیمت‌گذاری دستوری

    دنیای اقتصاد: سخنگوی شورای رقابت اعلام کرد: با رای شورای رقابت خودروهای برقی از شمول مصوبه ۵۴۳ خارج شد. سپهر دادجوی توکلی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: اعضای شورای رقابت به اتفاق آرا مصوب کردند خودروهای برقی از شمولیت دستورالعمل بازار خودروهای سواری مصوبه ۵۴۳ و اصلاحات بعدی آن خارج شود. وی افزود: عرضه آسان‌تر و افزایش رقابت‌پذیری در بازار خودرو از مهم‌ترین دلایل این تصمیم بوده است. مصوبه ۵۴۳ دستورالعمل شورای رقابت برای خودروهای انحصاری است که در بهمن‌ماه ۱۴۰۱ صادر شد و هم‌اکنون بر اساس این دستورالعمل سازمان حمایت قیمت تمام‌شده خودرو را محاسبه و وزارت صمت به عنوان تنظیم‌گر فنی آن را به خودروسازان ابلاغ می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر