گروه بین‌الملل- کمک‌رسانی به مردم پاکستان همچنان کند پیش می‌رود، اما نسبت به روزهای آغازین فاجعه شتاب و تا حدی نظم یافته است. باروسو، رییس کمیسیون اتحادیه اروپا خواهان تشکیل کنفرانسی بین‌المللی از کشورهای کمک‌کننده به پاکستان شده است. از مناطق سیل‌زده‌ پاکستان همچنان خبرهای تلخ و نگران‌کننده می‌رسد. نیروهای امدادی از آن بیم دارند که بیماری‌هایی همچون وبا و اسهال شدید در این مناطق همه‌گیر شوند. دانیل تول، مسوول منطقه‌ای یونیسف، صندوق کمک به کودکان سازمان ملل متحد، می‌گوید که ما باید نه به صدها هزار، بلکه به میلیون‌ها کودک و زن کمک برسانیم.بنا به گزارش دویچه وله، مردم همچنان در حال فرار هستند.

در مجموع شیرازه‌ زندگی ۲۰ میلیون نفر از هم پاشیده است. حدود ۱۶۰۰ نفر کشته شده‌اند.

رشد میزان کمک‌ها

کمک‌رسانی به مردم همچنان کند پیش می‌رود، اما نسبت به روزهای آغازین فاجعه شتاب و تا حدی نظم یافته است.

کمک‌های بین‌المللی رو به افزایش نهاده‌اند. سازمان ملل متحد نصف پولی را که کشورها وعده داده بودند، گرد آورده است. این سازمان در مجموع ۴۵۹ میلون دلار کمک فوری از کشورها برای کمک‌رسانی به پاکستان تقاضا کرده است.سازمان‌های خیریه نیز گزارش می‌کنند که بر میزان کمک‌های خصوصی افزوده شده است.

کنفرانس بین‌المللی

پاکستان به کمکی بسیار بیشتر از آنچه که به آن وعده داده شده است نیاز دارد. بنابر یک برآورد، پاکستان برای جبران خسارت‌هایی که تاکنون محسوس است، باید ۱۵ میلیارد دلار بودجه‌ ویژه در خزانه‌ خود داشته باشد.

در اتحادیه‌ اروپا این ایده مطرح است که کشورهای کمک‌کننده کنفرانسی بین‌المللی تشکیل دهند تا راه‌های کمک بیشتر و بهتر به پاکستان را بررسی کنند. خوزه مانویل باروسو، رییس کمیسیون اتحادیه اروپا پیشنهاد مشخصی در این مورد مطرح کرده است. باروسو همچنین در نامه‌ای به نیکولا سارکوزی، رییس‌جمهوری فرانسه، خواهان آن شده که بر میزان کمک ۴۰ میلیون یورویی اتحادیه‌ اروپا به پاکستان به صورت چشمگیری افزوده شود.

خرابکاری‌های طالبان

کمک‌دهندگان به پاکستان این نگرانی را دارند که مبادا بخشی از کمک‌ها سرانجام از راه‌هایی به دست طالبان برسد. رحمان مالک، وزیر کشور پاکستان در مصاحبه با بی بی سی گفته است که ناظران خارجی می‌توانند شیوه‌ کمک‌رسانی در پاکستان را کنترل کنند. او در این مصاحبه همچنین تاکید کرده است که کمک‌های بین‌المللی به سیل‌زدگان به چنگ طالبان نخواهد افتاد و کمک‌کنندگان می‌توانند از این نظر مطمئن باشند.

در این میان طالبان بر خرابکاری‌های خود افزوده‌اند. لیاقت‌علی خان، فرمانده‌ پلیس در پیشاور گفته است در زمانی که سربازان و ماموران پلیس به کمک سیل‌زدگان رفته‌اند، شورشیان طالبان کوشش می‌کنند از فرصت استفاده کنند و به پیشاور حمله کنند.طالبان در روزهای اخیر در منطقه‌ پیشاور به چند پاسگاه پلیس حمله کرده‌اند و دو نفر از نیروهای پشتیبانی پلیس را کشته‌اند.