گروه بین‌الملل- تین سین، رییس جمهوری میانمار اعلام کرد ۷۰ زندانی دیگر را آزاد می‌کند. بنا به گفته‌ مشاوران تین سین، در میان آزادشدگان کنونی، زندانیان متعلق به اقلیت‌های قومی ایالت «رخینه» هم دیده می‌شوند. روند آزاد‌سازی زندانیان سیاسی در میانمار، از ماه‌ها پیش آغاز شده است. بنا به گزارش خبرگزاری‌ها در ماه‌‌ گذشته، بیش از ۱۰۰ زندانی سیاسی آزاد شده‌اند. به گزارش دویچه وله، پیش از سفر باراک اوباما در ماه نوامبر ۲۰۱۲ به میانمار نیز، حکم آزادی بیش از ۸۰۰ زندانی دیگر صادر شده بود و بیش از ۵۰ زندانی سیاسی توانستند به خانواده‌های خود در ایالت «رخینه» بپیوندند.

مخالفان در این ایالت که در شمال میانمار قرار دارد، برای کسب حقوق اجتماعی و سیاسی خود با دولت مرکزی در حال جنگند. در حال‌ حاضر دولت میانمار می‌کوشد با این اقلیت‌ها پیمان آتش‌بس امضا کند.

سال گذشته در اثر درگیری‌های خونین میان شهروندان عمدتاً بودایی میانمار و اقلیت مسلمان‌، نزدیک به ۲۰۰ تن کشته شدند. بر اساس اسناد «دیده‌بان حقوق بشر»، دست کم ۲۱۱ تن قربانی «پاکسازی‌های قومی» شده‌اند. وابستگان اقلیت مسلمان «روهینگیا» بعضا در برابر چشمان مقامات محلی و نیروهای امنیتی کشته و در گورهای دسته‌جمعی به خاک سپرده شده‌اند.

طبق گزارش‌های «دیده‌بان حقوق بشر» تاکنون دست‌کم ۱۲۵ هزار تن آواره شده‌اند. برای این افراد هنوز اجازه‌ بازگشت به خانه و کاشانه صادر نشده است. دولت مانع تحویل کمک‌های انسانی و درمانی به این آوارگان می‌شود.

۹۰ درصد جمعیت برمه را بودایی‌ها تشکیل می‌دهند. تنها حدود ۴ درصد مردم، مسلمانند. تین سین که در زمان حکومت نظامی در کادر رهبری آن فعالیت داشت، از زمان انتخاب خود به عنوان نخستین رییس‌جمهوری میانمار در سال ۲۰۱۱، بارها تاکید کرده است که به انجام اصلاحات سیاسی ـ اقتصادی در کشور پایبند است. او در دیداری با دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفته بود که: «تا پایان سال جاری هیچ زندانی‌ای به دلیل باورهای خود در میانمار وجود نخواهد داشت». تین سین، در این دیدار همچنین تاکید کرده بود که گذار از نیم قرن حکومت نظامی به دموکراسی، تنها راهکار مقابله با بحران‌های سیاسی ـ اقتصادی میانمار است.

کارشناسان معتقدند که تین سین قصد دارد با پیاده‌کردن برخی اصلاحات سیاسی، راه این کشور را به سوی برقراری روابط دموکراتیک بگشاید. این اصلاحات، با استقبال کشورهای غربی روبه‌رو شده است. واشنگتن امیدوار است با حمایت از این دگرگونی‌ها، حکومت غیرنظامی میانمار را تقویت کند.

وزرای خارجه‌ کشورهای عضو اتحادیه‌ اروپا نیز در ۲۲ آوریل امسال، تمام تحریم‌ها علیه میانمار را (به جز تحریم تسلیحاتی) لغو کردند.