گروه بین‌الملل- دادگاه بین‌المللی ویژه ترور رفیق حریری زمان محاکمه چهار تن از اعضای حزب‌الله لبنان را به اتهام دست داشتن در قتل نخست وزیر اسبق این کشور اعلام کرد. به گزارش «ایسنا»، به نقل از سایت شبکه الجزیره، دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری، نخست وزیر اسبق و سیاستمدار برجسته لبنان روز جمعه، اعلام کرد که جلسه محاکمه غیابی متهمان این پرونده ۱۳ ژانویه ۲۰۱۴ برگزار خواهد شد. سازمان ملل متحد به تقاضای دولت لبنان، دادگاه بین‌المللی ویژه‌ای تشکیل داده است. این دادگاه ۴ تن از اعضای حزب‌الله لبنان را متهمان اصلی پرونده اعلام کرده که اسامی آنها عبارت است از: مصطفی بدران (۵۱ ساله)، سلیم عیاش (۴۸ ساله)، حسین عنیسی (۳۸ ساله) و اسد صبرا (۳۵ ساله). حزب الله اتهامات وارده به این افراد مبنی بر دست داشتن در قتل رفیق حریری را رد کرده است. در انفجار مهیبی که روز ۱۴ مارس ۲۰۰۵ بیروت را تکان داد، رفیق حریری به همراه ۲۲ تن دیگر به قتل رسید.

دادگاه یادشده در اول مارس ۲۰۰۹ کار خود را در لاهه هلند آغاز کرد و پس از مدت‌ها تحقیق سرانجام در ۳۰ ژوئن ۲۰۱۱ حکم بازداشت متهمان مزبور را صادر کرد. حزب‌الله لبنان دادگاه یادشده را ادامه یک توطئه اسرائیلی- آمریکایی می‌داند و حاضر نشده است ۴ متهم را به دادگاه تحویل دهد. این دادگاه جنایی در نوع خود اولین دادگاهی است که در غیاب متهمان و تنها در حضور وکلای مدافع آنها به دادرسی می‌پردازد.

واکنش حزب‌الله به حمله موشکی به کاخ ریاست‌جمهوری لبنان

در تحولی دیگر مرتبط با لبنان، حزب‌الله با محکوم کردن حمله موشکی اخیر به کاخ ریاست جمهوری و پایگاه‌های ارتش لبنان، اعلام کرد: «دست‌ تروریست‌ها برای ضربه زدن به کشور و موسسات نظامی دراز شده است.» به گزارش «ایسنا» به نقل از شبکه تلویزیونی المنار، حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای حمله اخیر موشکی از سوی گروه‌های ناشناس به پایگاه‌های ارتش لبنان و کاخ ریاست جمهوری این کشور در منطقه بعبدا را به شدت محکوم کرد.

حزب الله در این بیانیه تاکید کرد: «دست‌های جنایتکار تروریست‌ها برای نابود کردن موسسات نظامی لبنان، فردای روز جشن ملی لبنانی‌ها باز هم دراز شد و آنها تلاش می‌کنند تا میان گروه‌های داخلی و نهادهای ملی تفرقه افکنی کنند.»

در این بیانیه تاکید شده است: «برخی از شبکه‌های تلویزیون داخلی و کشورهای عربی، اظهارات میشل سلیمان، رییس‌جمهوری لبنان درباره سلاح مقاومت و نقش آن را به شکل گسترده و گاه اشتباه پوشش دادند تا به این وسیله به اهداف مغرضانه خود در ارتباط دادن حملات موشکی به حزب‌الله لبنان دست یابند.»

حزب‌الله در ادامه بیانیه خود آورده است: «حزب الله به شدت این جنایت بزرگ را محکوم می‌کند. حزب‌الله تلاش‌های برخی از رسانه‌ها در سوءاستفاده از وضعیت لبنان برای ضعیف کردن موسسات و نهادهای لبنانی و قدرت و وحدت ملی لبنان را در رویارویی با دشمن صهیونیستی محکوم می‌کند.»

در بیانیه مذکور تاکید شده که به عقیده حزب‌الله توسل به خشونت و جنایت به عنوان راهی برای رویارویی با افکار سیاسی، شیوه‌ای شکست خورده است و نشان از ناتوانی کسانی دارد که به این شیوه‌ها چشم امید دوختند.