عامل کشتار نروژ در دانشگاه ثبت نام کرد!
گروه بین‌الملل- آندرس برویک، که به جرم کشتن ۷۷ نفر در نروژ به 21سال حبس محکوم شده است برای تحصیل در رشته علوم سیاسی دانشگاه اسلو ثبت نام کرد. به گزارش بی.‌بی.‌سی، برویک ۳۴ ساله از داخل زندان و تحت تدابیر امنیتی شدید تحصیل خواهد کرد و نمی‌تواند با کارکنان دانشگاه ارتباط مستقیم داشته باشد. دانشگاه اسلو بر اهمیت رفتار منصفانه با برویک تاکید کرده است.
آندرس برینگ برویک، در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۱، ابتدا هشت نفر را در یک بمب‌گذاری در یکی از مناطق اداری اسلو کشت و سپس به اردوگاه جوانان حزب کارگر نروژ در جزیره یوتویا، در نزدیکی پایتخت، رفت و با شلیک گلوله ۶۹ نفر را که بیشترشان نوجوان بودند به قتل رساند. در رسیدگی قضایی به پرونده او بحث بیماری روانی مطرح شد اما دادگاه سرانجام آندرس برویک را عاقل تشخیص داد و به ۲۱ سال زندان محکوم کرد. اولی پیتر اوترسون، رییس دانشگاه اسلو می‌گوید که امکان تحصیلات عالی حق همه شهروندان است. به گفته او رسیدگی به درخواست برویک بر اساس قوانین و مقررات یک مساله «پیچیده اخلاقی» بوده است، اما این به آن معنا نیست که نروژی‌ها احساسات ندارند یا حس خشم یا انتقام‌جویی در آنها وجود ندارد. به گفته رییس دانشگاه اسلو: «این مساله ثابت کرد که ارزش‌های ما اساسا با او متفاوت است.» رییس دانشگاه اسلو همچنین تاکید کرد که تحت هیچ شرایطی این قاتل نمی‌تواند در فضای دانشگاه حاضر شود. از آنجا که دانشگاه اسلو مدارک تحصیلی فعلی برویک را برای تحصیل در رشته‌های اصلی دانشگاه کافی ندانستند به او اجازه ثبت‌نام و تحصیل در یک دوره آزاد را دادند.
مسوولان زندان گفته‌اند که برویک می‌تواند کتاب‌ها و منابعی را که برای تحصیل نیاز دارد امانت بگیرد و یک اتاق مطالعه جداگانه برای او آماده خواهد شد.
حزب کارگر نروژ بعد از هشت سال بر سر قدرت بودن، دوشنبه گذشته در انتخابات پارلمانی این کشور شکست خورد. بسیاری از کاندیداهای این انتخابات از بازماندگان قربانیان کشتار برویک بودند. در قوانین کیفری نروژ، مجازات اعدام وجود ندارد اما در صورتی که مقامات قضایی آزادی فرد محکوم در پایان دوره محکومیت او را برای امنیت عمومی خطرناک تشخیص دهند، می‌توانند این دوره را تمدید کنند و یا فرد را تحت نظر قرار دهند. برویک در جریان بازجویی و رسیدگی مقدماتی و همچنین در طول محاکمه در دادگاه کیفری، مسوولیت بمب گذاری در مرکز اسلو و تیراندازی در جزیره یوتویا را پذیرفت و آن را اقدامی در جهت مصلحت جامعه توصیف کرد.
او علت اقدام خود را مخالفت با سیاست مهاجرت دولت نروژ و مقابله با آنچه که نفوذ مهاجران مسلمان در این کشور می‌دانست عنوان کرد و گفت که ماموریت حفاظت از فرهنگ و تمدن اروپا در برابر «تهاجم مسلمانان» را برعهده داشته است.