گروه بین‌الملل- با صدور حکم دادگاهی در نیویورک، دولت آمریکا موظف شد امکان دسترسی روزنامه‌نگاران به پرونده عملیات هواپیماهای بدون سرنشین این کشور را فراهم کند. این حکم پس از شکایت نشریه نیویورک تایمز صادر شد. به گزارش دویچه‌وله، تاکنون جزئیات بسیاری از عملیات هواپیماهای بدون سرنشین، که آمریکا می‌گوید برای مبارزه موثر با گروه‌های افراطی و تروریست از آنها استفاده می‌کند، علنی نشده است.

دادگاهی در نیویورک دولت باراک اوباما را موظف کرده است اسناد مربوط به عملیات مناقشه‌برانگیز پهپادها را در اختیار روزنامه‌نگاران قرار دهد. این حکم پس از شکایت نشریه نیویورک تایمز صادر شد که خواستار بررسی این اسناد شده است.

حکم دادگاه به نفع آزادی اطلاع‌رسانی

به نوشته نشریه آلمانی «دی سایت»، حکم دادگاه روز دوشنبه صادر شد. دو خبرنگار نیویورک تایمز از دولت آمریکا خواسته‌اند اسنادی را، که استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین علیه افراد مظنون به شرکت در عملیات تروریستی را توجیه می‌کند، برای روشن شدن افکار عمومی در اختیار آنها قرار دهد.

شکایت از دولت آمریکا با استناد به قوانین این کشور در حمایت از آزادی رسانه‌ها تنظیم شده است. سه قاضی دادگاه نیویورک معتقدند پنهانکاری درباره حمله پهپادها به افراد مظنون، موضوعیت ندارد زیرا جزئیات برخی از این عملیات بارها در رسانه‌ها و از جمله توسط شخص اوباما منعکس شده است.

سه قاضی آمریکایی همچنین تاکید کرده‌اند که شاکیان مشروعیت استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین را زیر سوال نبرده‌اند و تنها خواهان دسترسی به اطلاعاتی درباره چرایی و نحوه به‌کارگیری آنها شده‌اند.

آمریکا در پاکستان و برخی کشورهای دیگر برای آنچه مبارزه با تروریسم خوانده می‌شود، از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می‌کند. دولت پاکستان از آمریکا می‌خواهد این عملیات را متوقف کند. عملیات پهپادهای آمریکایی که در مواردی به قربانی شدن افراد غیرنظامی منجر شده بارها با اعتراض و انتقاد شدید رو به رو بوده است. دولت آمریکا استفاده از پهپادهای جنگی را اقدامی قانونی می‌خواند و معتقد است از این طریق موفق شده شبکه تروریستی القاعده را تضعیف کند.