شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۸۸۰

  • موضع فرانسوی‌ها در بحران غزه چیست؟

    دنیای‌اقتصاد: «روون ریولین»، رئیس‌جمهور سابق اسرائیل، دوشنبه با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در کاخ الیزه دیدار کرد و درباره خطر تبدیل جنگ غزه به یک درگیری منطقه‌ای گفت‌وگو کرد. رئیس‌جمهور فرانسه روز یکشنبه به‌طور جداگانه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و محمود عباس، رئیس‌جمهور فلسطین به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده بود. «رینا باپتیست» در گزارش ۲۰نوامبر در المانیتور نوشت، ریولین گفت: «ما به‌طور مفصل درباره خطر گسترش بحران کنونی به وضعیتی صحبت کردیم که اسرائیل مجبور به رویارویی با حزب‌الله شود.»
  • غزه در آستانه آتش‌بس؟

    دنیای‌اقتصاد: رهبری حماس می‌گوید «معامله آتش‌بس» نزدیک می‌شود. گزارش‌ها می‌گوید که توقف سه تا پنج‌روزه در درگیری‌ها محتمل است. «مرسیها گادزو» و «عصید صدیقی» در گزارش ۲۱نوامبر در الجزیره نوشتند، «عبدالحمید صیام» استاد دانشگاه راتجرز می‌گوید توافق مورد انتظار بین حماس و اسرائیل می‌تواند طی ساعات آینده از دوحه اعلام شود. او به الجزیره می‌گوید: «بر این باورم که آن چند محوری که باید بر سر آن توافق شود، عبارت است از: مدت زمان توقف، حجم کمک‌های بشردوستانه‌ای که باید وارد غزه شود به‌ویژه سوخت... و تعداد گروگان‌های آزادشده.»
  • عصر کاپیتالیسم آنارشیک در آرژانتین

    دنیای‌اقتصاد: خاویر مایلی که در ایام انتخابات گفته بود که جامعه بدون دولت بهتر است، حالا در شرف مدیریت آرژانتین است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، خاویر مایلی ابتدا به‌عنوان یک شخصیت تلویزیونی مبارز با آرایش موی سر عجیب و تمایل به توهین به منتقدانش به مردم آرژانتین معرفی شد. بنابراین وقتی سال گذشته وارد رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری آرژانتین شد، بسیاری او را پیش‌نمایش یک نمایش دیگر می‌دانستند. با این حال او روز یکشنبه به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی آرژانتین انتخاب شد و اکنون وظیفه هدایت یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای آمریکای لاتین را که یکی از بدترین دوران خود را پشت سر می‌گذارد، بر عهده گرفته است. بسیاری از آرژانتینی‌ها روز دوشنبه مضطرب از خواب بیدار شدند، برخی دیگر امیدوار بودند، اما تقریبا همه درباره آنچه در پیش است، نامطمئن هستند. شاید تنها یقین درباره آینده سیاسی و اقتصادی کشور این بود که طی سه هفته، یک فرد غیر خودیِ سیاسی راست‌افراطی با تجربه کم در حکمرانی زمام امور را درست گرفته و قول داده است شیوه‌های حکمرانی پیشین را از هستی ساقط کند.
  • بازدارندگی ناقص آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: نیروهای حوثی یمن روز یکشنبه یک کشتی باری را در دریای سرخ توقیف کردند و ۲۵خدمه را به اسارت گرفتند که این خود موجب بالا رفتن تنش‌ها شد. به گزارش المانیتور، حوثی‌ها مدعی شدند که گلکسی لیدر یک کشتی اسرائیلی بوده و روز یکشنبه در دریای سرخ توقیف کرده‌اند و گفتند که آن را به یمن بازگردانده‌اند. ویدئویی که روز دوشنبه منتشر شد، نیروهای مسلح را نشان می‌دهد که با طناب به عرشه با هلی‌کوپتر می‌روند و درحالی‌که اعضای خدمه خود را تسلیم می‌کنند، به کشتی حمله می‌کنند.
  • استاد بازی‌‌ها: هنری کیسینجر و هنر دیپلماسی خاورمیانه‌‌ای

    مارتین ایندیک ترجمه: محمدحسین باقی
    ایده‌ای که رفاعی در ژنو به کیسینجر پیشنهاد کرد این بود که اسرائیل یک عقب‌نشینی کوچک چهار کیلومتری از رود اردن به سمت مناطق مرتفع در کرانه باختری انجام دهد. نیروهای اردنی به آن‌سوی رودخانه نمی‌روند؛ اما پادشاه مسوولیت اداری فلسطینیان را در منطقه‌ای که اسرائیل تخلیه کرده است، به عهده می‌گیرد؛ در درجه اول در شهر مقدس اریحا. کیسینجر در ۱۶دسامبر در امان به پادشاه گفت که تردید دارد این نوع جدایی امکان‌پذیر باشد و در عوض پیشنهاد کرد که اسرائیلی‌ها ممکن است متقاعد شوند تا «مقداری از کنترل خود» بر فلسطینیان کرانه‌ باختری را کاهش دهند. او به‌طور آزمایشی پیشنهاد کرد که شاید آنها موافقت کنند نیروهای خود را کاهش دهند و نقش آشکارتری در آنجا به پادشاه بدهند؛ نوعی جدایی مجازی.
  • نقش اسرائیل در ساخت تونل‌های زیر بیمارستان «الشفا»

    دنیای‌اقتصاد: ارتش اسرائیل روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد که یک تونل حماس را در زیر بیمارستان الشفای غزه پیدا کرده است. همچنین فیلمی از تونل‌ها که در ۱۷نوامبر گرفته شده است، منتشر کرد. الجزیره در گزارشی این ادعای ارتش اسرائیل را بررسی کرده است.
  • ماهواره جاسوسی کره‌شمالی به فضا پرتاب می‌شود

    الجزیره: پس از دو تلاش ناموفق در اوایل سال جاری، کره‌شمالی اعلام کرده است که قصد دارد یک ماهواره جاسوسی را به زودی به فضا پرتاب کند. کره‌شمالی به‌طور رسمی به ژاپن اطلاع داد که این پرتاب انجام خواهد شد و این امر باعث شد ژاپن و کره‌جنوبی هشدارهای دریایی برای کشتی‌های موجود در دریاهای زرد و شرقی چین صادر کنند. درحالی‌که ژاپن یکی از دشمنان اصلی کره‌شمالی است، همچنین مرجع هماهنگ‌کننده سازمان بین المللی دریانوردی است که بر آب‌های در مسیر پرتاب ماهواره نظارت دارد. فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن فورا علیه این طرح صحبت کرد؛ چیزی که کره‌شمالی، همراه با برنامه موشکی خود، حق حاکمیت خود می‌داند. کیشیدا روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «حتی اگر هدف پرتاب ماهواره باشد، استفاده از فناوری موشک‌های بالستیک نقض مجموعه‌ای از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است. این موضوعی است که به‌شدت بر امنیت ملی تاثیر می‌گذارد.» ارتش ژاپن و کره‌جنوبی هم قبل از پرتاب در حالت آماده‌باش قرار خواهند گرفت و هم ناو هواپیمابر یواس‌اس کارل وینسون،در پایگاه دریایی کره جنوبی در بوسان به آنها ملحق می‌شود. کره‌جنوبی هفته‌هاست که درباره پرتاب قریب‌الوقوع ماهواره هشدار داده است که به گفته آنها توافق‌نامه۲۰۱۸ را که برای تنش‌زدایی طراحی شده بود، نقض می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر