شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۹ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۶۹

  • معنای رقابت دو پرزیدنت

    دنیای اقتصاد-گروه دنیا : انتخابات آمریکا معمولا با متغیر امید عجین می‌شود، اما حضور دو پرزیدنت فعلی و سابق این متغیر همیشگی رقابت‌ها را از انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ گرفته است و به همین دلیل رای‌دهندگان به جای تغییر با انتخاب بین «تداوم» یا «بازگشت» روبه‌رو هستند.
  • «شی» سرخوش

    دنیای‌اقتصاد: حتی با تزلزل رشد در چین، به نظر می‌رسد شی جین پینگ کاملا مطمئن است که نقشه راه درستی برای پیشی گرفتن از رقبای غربی دارد. سرعت اقتصاد چین کندتر شده است. جمعیت آن در حال کاهش و رو به پیری است. رقیبش، ایالات متحده، در هوش مصنوعی پیشرو است. اظهارات چند سال پیش شی مبنی بر اینکه «شرق در حال طلوع و غرب در حال افول است» - اینکه کشورش در مسیر صعود است؛ در حالی که قدرت آمریکا رو به کاهش است- اکنون زود هنگام به نظر می‌رسد، اگر نگوییم کاملا غرورآفرینانه. «کریس باکلی» در گزارش ۱۰ مارس در نیویورک‌تایمز نوشت، مشکلات باعث شده تا صحبت‌‌های فزاینده‌‌ای در خارج از کشور مطرح شود که چین می‌تواند قبل از اینکه به‌‌عنوان یک ابرقدرت مطرح شود، به اوج خود برسد. اما به نظر می‌رسد که شی از اصرار بر اینکه سیاست‌‌های او که شامل کنترل گسترده حزبی و سرمایه‌گذاری صنعتی تحت رهبری دولت در بخش‌‌های جدیدی مانند خودروهای الکتریکی و نیمه‌‌هادی‌‌هاست، می‌تواند رشد چین را تضمین کند، تسلیم نشده است.
  • پنتاگون دوگانه سوز

    دنیای‌اقتصاد: ایالات متحده سابقه استفاده از ارتش خود را برای ارائه غذا، آب و سایر کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در طول جنگ یا بلایای طبیعی دارد. دیوارهای پنتاگون با عکس‌هایی از چنین عملیات‌هایی در هائیتی، لیبریا، اندونزی و کشورهای بی‌شمار تزئین شده است. «هلن کوپر» و «اریک اشمیت» در گزارش ۹ مارس در نیویورک‌تایمز نوشتند، اما به ندرت پیش می‌آید که ایالات متحده تلاش کند چنین خدماتی را برای افرادی که با حمایت ضمنی ایالات متحده بمباران می‌شوند، ارائه دهد. تصمیم بایدن برای دادن دستور به ارتش آمریکا به منظور ساخت یک اسکله شناور در نزدیکی نوار غزه که امکان ارسال کمک‌‌ها از طریق دریا را فراهم می‌کند، نیروهای آمریکایی را در مرحله جدیدی از تاریخ کمک‌‌های بشردوستانه قرار می‌دهد. همان ارتشی که سلاح‌ها و بمب‌هایی را که اسرائیل در غزه استفاده می‌کند، می‌فرستد، اکنون نیز غذا و آب را به سرزمین‌های محاصره شده می‌فرستد.
  • لحظه آخرالزمانی بایدن

    دنیای‌اقتصاد: دیوید ای سنگر گزارشگر کاخ سفید و امنیت ملی به همراه مری کی بروکس، نویسنده کتاب آینده «جنگ‌‌های سرد جدید: ظهور چین، تهاجم روسیه و مبارزه آمریکا برای دفاع از غرب» از لحظه‌‌ای نوشته‌‌اند که می‌توان گفت؛ لحظه آخر الزمانی رئیس‌‌جمهوری آمریکا بوده است؛ لحظه‌‌ای که نیویورک‌‌تایمز روز گذشته دست به افشای آن زد و گزارش زیر را از زبان سنگر و بروکس نوشته است. در این گزارش آمده است: جو بایدن، رئیس‌‌جمهوری ایالات متحده در یک خانه شهری متعلق به تاجر جیمز مرداک، فرزند سرکش امپراتوری رسانه‌‌ای ایستاده بود و در محاصره دموکرات‌‌های لیبرال نیویورک که هزینه گزافی برای شنیدن صحبت‌‌های خوش‌بینانه درباره دستور کار بایدن برای چند سال آینده پرداخت کرده بودند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر