یک نماینده: اگر طرح صیانت  مسکوت نماند، قول می دهم آن را به صحن بیاوریم

رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، وضعیت کشور در بخش سخت‌افزاریِ جنگ نرم و فضای مجازی را نسبتاً خوب و البته نیازمند بهبود و همت رئیس‌جمهور و همکاران برشمردند و گفتند: اما بخش نرم‌افزاری یعنی بیان سخن نو با شیوه‌های جذاب نیازمند تقویت و نوآوری است.

پس از بیانات رهبری درباره فضای مجازی، حرف و حدیث از احتمال خروج طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی از دستور کار مجلس کلید زده شد. جلال رشیدی کوچی، نماینده مردم مرودشت در مجلس یازدهم و یکی از مخالفان طرح صیانت در این باره گفت: « بعد از بیانات رهبر انقلاب، احساس می کنم طرح صیانت در مجلس محلی از اعراب برای بررسی و پیگیری ندارد وهمچنین باید بعد از تعطیلات نوروز منتظر تصمیم هئیت رئیسه باشیم. با توجه به بیانات صریح رهبری، به نظر می رسد که طرح ساماندهی فضای مجازی در قالب لایحه به مجلس بیاید.»

او همچنین تاکید کرد که « اگر قرار بود ما با فیلترکردن به نتیجه مطلوب برسیم باید تا الآن به نتیجه می رسیدیم. اما، زمانی که ما فیلتر می کنیم و مردم یک شبکه دیگر را پیگیری می کنند، نشان می دهد که روش درستی نیست و ما برای مقابله با این فضا باید به سمت روش های اقناعی و فرهنگی برویم نه اینکه با روش های سلبی برای مردم ایجاد مشکل کنیم.»

**************

* آقای رشیدی کوچی، با توجه به بیانات رهبر انقلاب درباره فضای مجازی، چقدر احتمال دارد طرح صیانت از دستور کار مجلس خارج شود؟

بحث ما از همان اول درباره طرح صیانت، این بود که شورای عالی فضای مجازی که با دستور و اختیارات رهبر انقلاب طی اصل 110 قانون اساسی تشکیل شده است، متولی امر در خصوص ساماندهی به فضای مجازی است. اما، یک عده از دوستان در تلاش بودند که طرح صیانت را به نظر حاکمیت گره بزنند و بگویند این در پاسخ به دغدغه مقام معظم رهبری است. ما به دوستان ایراد می دانستیم. به شخصه بارها در جلسات و مناظرات مختلف به این موضوع اشاره مستقیم داشتم که وظیفه ساماندهی به فضای مجازی بر عهده مجلس نیست و اولویت با شورای عالی فضای مجازی با ریاست رئیس جمهور است. همچنین اعضای این شورا را هم رهبر انقلاب مشخص می کنند. با این حال، دوستان این موضوع را نمی پذیرفتند چرا که به دنبال تحمیل نظر خود بودند ولو اینکه بگویند نظر رهبری هم چنین است.

185 امضا پای طرح بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس

چند روز قبل در دیدار اعضای خبرگان با رهبر انقلاب، حضرت آقا اشاره کردند که وظیفه ساماندهی بر فضای مجازی بر عهده رئیس جمهورو دولت است. تا قبل از بیانات رهبر انقلاب، ما پیگیر بودیم که طرح را از کمیسیون مشترک به صحن برگردانیم. ما معتقد هستیم که صحن باید برای این طرح مهمی که با زندگی 80 میلیون نفر سر و کار دارد، تصمیم بگیرد نه 18 نفر اعضای یک کمیسیون که هماهنگ شده عمل کردند. بر همین اساس طبق تبصره 2 ماده 167 آیین نامه مجلس، برای بازگرداندن طرح به صحن شروع به جمع آوری امضا کردیم که تا به الآن 185 امضا جمع شده و هدف گذاری ما روی عدد 200 است.

اما، بعد از بیانات رهبر انقلاب، احساس می کنم طرح صیانت در مجلس محلی از اعراب برای بررسی و پیگیری ندارد و همچنین باید بعد از تعطیلات نوروز منتظر تصمیم هئیت رئیسه باشیم. با توجه به بیانات صریح رهبری، به نظر می رسد که طرح ساماندهی فضای مجازی در قالب لایحه به مجلس بیاید. همان استدلالی که ما به سند راهبردی فضای مجازی کشور و به مصوبات شورای عالی فضای مجازی استناد می کردیم. امیدواریم لایحه ای که دولت دراین باره تنظیم می کند، دیگر ایرادات اساسی که طرح صیانت داشت را نداشته باشد و دغدغه مردم برطرف شود.

متن کامل این گفت‌وگو را با تیتر «رشیدی کوچی: قالیباف و رئیسی مخالف طرح صیانت هستند» در اقتصادنیوز بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.