افشاگری جدید سیمور هرش درباره نورد استریم

 سیمور هرش، روزنامه‌نگار افشاگر آمریکایی و از برندگان جایزه پولیتزر در مطلبی نوشت، واشنگتن از روی این نگرانی که برلین دست از تبعیت از موضع آمریکا در رابطه با جنگ اوکراین به دلیل مشکلات اقتصادی بکشد، تصمیم به از بین بردن خط لوله‌های انتقال گاز نورد استریم که بین روسیه و آلمان قرار دارد، گرفت.

افشاگری روسیه درباره انفجار خط لوله نورداستریم

سیمور هرش با انتشار مطلبی در وبلاگ شخصی خود گفت، هفته‌ها قبل از آنکه جنگ بین روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ شروع شود دستور تخریب خطوط لوله نورد استریم از سوی آمریکا صادر شده بود. هرش اضافه کرد، مامورانی که آمریکا برای اجرای این دسیسه تعیین کرد بر این باور بودند که هدف آن بازداشتن مسکو است. طرح حمله به این خطوط لوله تا اواخر مه آماده اجرا شد اما به گفته سیمور هرش «بایدن اجرای طرح را به ناگهان لغو کرد.»

این روزنامه‌نگار اظهار کرد، اعضای این تیم به جای آن ماموریت پیدا کردند بمب‌هایی که بتوان آنها را بعدا از راه دور منفجر کرد روی این خطوط لوله کار بگذارند. او فاش ساخت، دلیل تعیین سپتامبر ۲۰۲۲ برای اجرای این حمله این بود که به جای مسکو به برلین هشدار داده شود.

سیمور هرش نوشت: «به نظر رسید که بایدن زمانبندی اجرای حمله را علیه اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان تنظیم کرده بود. عده‌ای در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بر این باور بودند که رئیس جمهور آمریکا نگران اولاف شولتس است، کسی که حامیانش دیگر میلی به حمایت از اوکراین نداشتند. خود شولتس نیز ممکن بود با آمدن فصل زمستان به این نتیجه برسد که حفظ گرمایش مردمش و رونق صنایع کشورش مهمتر از پشتیبانی از اوکراین علیه روسیه است.»

این روزنامه نگار آمریکایی خاطرنشان کرد، در نهایت تخریب خطوط لوله نورد استریم نقش بزرگی در ایجاد سختی‌های اقتصادی آلمان ایفا کرد. به گفته سیمور هرش، آلمان که زمانی «با ماشین‌های صنعتی و خودروهای لوکس خود بر بازارهای جهان تسلط داشت حالا در پروسه‌ای افتاده که برخی آن را صنعتی زدایی سریع خوانده‌اند.»

از سوی دیگر آلمان درگیر محبوبیت پیدا کردن احزاب راستگرایی همچون حزب "آلترناتیو برای آلمان" نیز شده و یکی از عوامل محبوبیت پیدا کردن این احزاب همین مشکلات اقتصادی آلمان بوده است.

به گفته سیمور هرش، غرب خرابکاری در نورد استریم، «مناقشه برانگیز ترین فاکتور موثر در دوران سخت اقتصادی اخیر آلمان» را عمدتا نادیده می‌گیرد.

او افزود: «در مدت ۱۰ ماهی که از انتشار اولین گزارشم درباره خرابکاری نورد استریم سپری شد، دولت و رسانه‌ها در آلمان، همچون در آمریکا، یا این مطلب را نادیده گرفتند یا روایتهایی جایگزین درباره اینکه چطور و چرا این خطوط لوله از بین برده شدند ارائه کردند. آنگونه که فروید روانشناس گفته، ظاهرا این ایده که یک رئیس جمهور در آمریکا عمدا بخواهد منبع حیاتی انرژی متعلق به یک متحد نزدیکش را از بین ببرد تابو است.»

اولین گزارشی که سیمور هرش در افشای جزئیات و ابعاد انفجارهای نورد استریم نوشت در هشتم فوریه ۲۰۲۳ منتشر شد.

این مقاله او که از نقش آمریکا در اجرای انفجارهای نورد استریم با مشارکت نروژ پرده برداشت بعدا از سوی جان کربی، سخنگوی امنیت ملی آمریکا تکذیب شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ماه مارس به یافته‌های سیمور هرش در مورد اینکه حمله به نورد استریم به واشنگتن به خاطر تقویت کردن جایگاهش به عنوان یک تامین کننده گاز اروپا سود رساند واکنش نشان داده و او موافقتش را با یافته‌های سیمور هرش اظهار کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.