ماهی قرمز از دیرباز جای خود را در سفره هفت‌سین ایرانیان باز کرده و نماد تکاپو و سرزندگی است. اما برای نگهداری از این ماهی قرمزها باید چه اقداماتی انجام داد؟

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که ماهی قرمز می‌خرید و ماهی قرمز جزو جدایی ناپذیر سفره هفت سین شما است حتما می دانید که برای نگهداری از آنها باید نکاتی را رعایت کرد. برخی از این نکات در ادامه آمده است:

 

*در قدم اول ماهی قرمز را باید از مکان مناسب و آکواریوم فروشی ها که روش‌های اصولی نگهداری و عرضه این ماهی را رعایت می کنند خریداری کرد.

 

*از خرید ماهیانی که بیمار بوده، در سطح آب شنا می کنند، از سطح آب تنفس می کنند، در سطح بدن آنها خونریزی و انگل مشاهده می‌شود، فلس‌های آن ریخته و رشد قارچ و رشته های پنبه مانند در روی بدن آنها وجود دارد، چشم آنها کدر و غیر شفاف است، به صورت انفرادی در گوشه ای از ظرف شنا می‌کنند و خوردگی و پوسیدگی باله دارند، اجتناب کنید.

* هر قطعه ماهی قرمز ۳ تا ۵ سانتی را در یک ظرف دهان گشاد حداقل ۳ لیتری در دمای پایین تر از ۲۴ درجه نگهداری کنید.

 
 
 

*از قرار دادن ماهی در جای گرم مثل کنار بخاری، شومینه و آشپزخانه خودداری کنید.

* تعویض آب هفته ای یکبار صورت گیرد و در زمان تعویض آب از دستکش استفاده کنید.

 

*آب شهری که حاوی گاز کلر بوده برای ماهی مسمومیت زا است. لازم است به مدت ۲۴ ساعت  در ظرفی مجزا نگهداری تا کلر آن خارج شود.

* زمانی‌که ماهی از سطح آب تنفس می‌کند و محیط گرم  است آن را به محیط خنک تر و یا در مدت کوتاهی در یخچال نگهداری کنید.

*از غذا دهی زیاد به ماهی قرمز اجتناب کنید و در صورت علاقمندی به غذا دادن از غذای مخصوص این گونه که در آکواریوم فروشی‌ها وجود دارد استفاده کنید و فقط روزی یک وعده به آنها غذا دهید.

*غذای خورده نشده را بعد از مدت کوتاهی و قبل از آلوده کردن آب از ظرف خارج کنید.

*پس از مراسم عید ماهی ها را در رودخانه ها، منابع آب‌های طبیعی و پشت سدها رها نکنید و بهتر است در استخرها و حوضچه‌های پارک نزدیک محل خود رهاسازی صورت گیرد.

 
 

* در صورت تمایل به نگهداری ماهی در مدت زمان بیشتر آن را به آکواریوم مناسب انتقال دهید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.