1 copy

با توجه به تغییر رویکرد «ومعادن» در سه سال اخیر از دیدگاه صرف سهامداری و سرمایه‌‌‌گذاری، به شرکتی که فعالیت‌‌‌های عملیاتی و اجرایی را در دستور کار خود قرار داده است می‌‌‌توان امیدوار بود که این شرکت در افقی نه‌چندان دور ارزش افزوده بالاتری را برای سهامداران خود ایجاد خواهد کرد. سرمایه‌‌‌گذاری توسعه معادن و فلزات علاوه بر سهامداری در شرکت‌‌‌های بزرگ معدنی کشور مانند گل‌‌‌گهر با درصد سهامداری ۲۳درصد، چادرملو با 5/ 17درصد و گهر زمین با 5/ 19درصد که مجموعا بیش از 28درصد از کنسانتره و ۱۹درصد از گندله کل کشور را تولید می‌‌‌کنند و سهم بسزایی در تامین خوراک شرکت‌‌‌های فولاد‌سازی کشور و ابتدای زنجیره فولاد دارند، مالک بیش از ۸۵درصد سهام شرکت معدنی و صنعتی صبانور به طور مستقیم و غیرمستقیم است. شرکت صبانور با توجه به منطقه جغرافیایی خود و طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای که برای آن تعریف شده است می‌‌‌تواند به عنوان قطب جدیدی در زنجیره فولاد کشور مطرح شود. این شرکت برنامه‌‌‌ریزی کرده تا در ۳ سال آینده ظرفیت تولید خود را به 6/ 3 میلیون تن کنسانتره، 5/ 1میلیون تن گندله، 6/ 1میلیون تن آهن اسفنجی و یک‌‌‌ میلیون تن فولاد(ورق -کلاف) برساند. این پروژه‌‌‌ها در شرایطی در حال طی کردن مسیر پیشرفت خود هستند که شرکت در برنامه حفاری اکتشافی خود در سال ۱۴۰۱ که بالغ بر ۱۳۳ هزار متر است به ذخایر پیش‌‌‌بینی شده‌‌‌ای از سنگ آهن به میزان ۸۰ میلیون تن دست یافته است. ارزش برجای این افزایش ظرفیت رقمی بالغ بر ۲۵۰ میلیون دلار است. با احتساب ذخایر قطعی قبلی شرکت (۵۶ میلیون تن) میزان کل ذخایر سنگ آهن شرکت بیش از ۱۳۰ میلیون تن برآورد می‌‌‌شود. اهمیت این موضوع در شرایطی که ذخایر سنگ آهن کشور رو به کاهش است دو‌چندان می‌‌‌شود.

در کنار مزیت‌‌‌های گفته شده در خصوص شرکت صبانور، سرمایه‌‌‌گذاری در حوزه نیروگاه گازی نیز به صورت غیرمستقیم (کاهش عدم‌‌‌النفع‌‌‌های ناشی از کمبود انرژی) ارزش افزوده بالاتری را برای سهامداران ایجاد خواهد کرد. در حال حاضر با بهره‌‌‌برداری از بلوک دوم نیروگاه گازی سمنان توسط شرکت پویا انرژی (هلدینگ انرژی زیرمجموعه توسعه معادن و فلزات) توان تولید برق در مجموعه به صورت اسمی به ۷۳۲ مگاوات رسیده است. این ظرفیت با افتتاح نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی شهید باکری و نیز کلنگ‌‌‌زنی پروژه سیکل ترکیبی نیروگاه سمنان که اخیرا در بازدید وزیر محترم صمت صورت گرفت همچنان در حال افزایش است.

همچنین سرمایه‌‌‌گذاری هلدینگ «ومعادن» در تولید آهن اسفنجی به‌‌‌عنوان یکی از بخش‌‌‌های زنجیره فولاد می‌‌‌تواند پتانسیل بیشتری را در آینده برای این شرکت ایجاد کند. طرح‌‌‌های تولید آهن اسفنجی شرکت به صورت مستقیم عبارتند از: طرح 1/ 1 میلیون تنی آهن اسفجی آرتاویل در استان اردبیل، طرح 1/ 1 میلیون تنی آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس در استان فارس.

سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌های «ومعادن» تنها به بخش‌‌‌های فوق محدود نشده و این شرکت برای استفاده از فرصت‌‌‌های سرمایه‌‌‌گذاری در سایر بخش‌‌‌های تولیدی کشور و تنوع پرتفوی خود برای کاهش ریسک ناشی از تمرکز، اقدام به سرمایه‌‌‌گذاری در فلزات غیرآهنی همانند فلز مس در قالب شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا کرده است. شرکت معادن و فلزات به صورت مستقیم و غیرمستقیم جمعا بیش از 34درصد از سهام شرکت مذکور را در مالکیت خود دارد و از این حیث بیشترین درصد مالکیت را در بین اعضای کنسرسیوم داراست.

این طرح به منظور استخراج سالانه ۱۵میلیون تن سنگ سولفیدی با نسبت باطله برداری حدود ۵ و تولید ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس و حاوی طلا طراحی شده است و پیش‌‌‌بینی می‌‌‌شود ظرف ۶۰ ماه به اتمام برسد. در کنار سرمایه‌‌‌گذاری در حوزه فلز مس، شرکت سرمایه‌‌‌گذاری توسعه معادن و فلزات با توجه به اهمیت موضوع اکتشاف در صنایع معدنی، از این موضوع نیز غافل نبوده و با تاسیس شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات خاورمیانه گامی مهم و رو به جلو در خصوص اکتشاف و دستیابی به منابع جدید و پایدار معدنی برداشته است.

موارد بیان شده تنها بخشی از پتانسیل‌‌‌های پیش روی شرکت سرمایه‌‌‌گذاری توسعه معادن و فلزات است که می‌‌‌تواند اطمینان لازم را برای سهامداران فعلی شرکت در خصوص ارزندگی سهام شرکت به‌‌‌همراه داشته باشد و افقی روشن را پیش روی سهامداران بالقوه شرکت نمایان سازد و به آنها نوید دهد که در آینده‌‌‌ای نزدیک این شرکت می‌‌‌تواند به‌‌‌عنوان یکی از اصلی‌‌‌ترین بازیگران عرصه معدن و صنایع معدنی کشور روند پیشرفت و توسعه خود را تسریع کرده و موجب افزایش منافع سهامداران و سایر ذی‌‌‌نفعان شود.