رونمایی از عملیات اجرایی مجموعه بلوک‌های پروژه مسکونی فردوسی مشهد

در این مراسم محمدرضا جواهری‌تفتی مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن عنوان کرد: در فصل جدید فعالیت‌های بانک مسکن، تلاش ما بر دو محور سرعت در پروژه‌ها و افزایش کیفیت آنان متمرکز بوده است.

وی افزود: گروه سرمایه‌گذاری مسکن با قدمت ۳۳ سال توانسته کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی در سطح کشور انجام دهد و در دوره جدید این پروژه‌ها می‌خواهیم تحولی نو را دنبال کنیم.

جواهری‌تفتی با اشاره به صنعتی‌سازی حوزه مسکن تصریح کرد: ما انبوه‌سازی در کشور داریم؛ اما نتوانسته‌ایم کاری در زمینه صنعتی‌سازی انجام دهیم و ضعف شدیدی در این زمینه داریم. علاوه بر آن، شرکت‌های بخش خصوصی توان مالی و فنی لازم برای تقویت این بخش را ندارند و یکی از دلایلی که این ضعف رخ داده، همین مورد بوده است.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن با اشاره به پروژه بزرگ فردوسی عنوان کرد: با وجود فرصت اندک و حدودا دو ماهه‌ای که داریم، سعی کردیم در همین فاز از پروژه موضوع صنعتی‌سازی را هم دنبال کنیم و حداقل در بخش الحاقات ساختمان که به شدت زمان‌بر است آن را به کار گیریم.

جواهری‌تفتی افزود: تحقیقات شرکت‌های دانش‌بنیان را در اینجا پیاده‌سازی کردیم و کنترل، بازدید و نظارت‌های مستمری را هم بر روندها خواهیم داشت.

همچنین سید‌عباس حسینی، مدیرعامل بانک مسکن در این مراسم افزود: با وجود اینکه تنها ۴ درصد از سپرده‌های بانکی کشور در بانک مسکن است؛ اما این بانک سهمی ۹۰ درصدی در پروژه‌های نهضت ملی مسکن دارد و در حال انجام کار است.

حسینی با اشاره به پروژه‌های بانک مسکن در استان‌های سراسر کشور خاطرنشان کرد: در سیاست‌های اعتباری بانک مسکن، تاکید ویژه بر تکنولوژی‌های نوین و انبوه‌سازی صورت گرفته است. ما بنا نداریم که فقط در زمینه تامین مالی حرکت کنیم و می‌خواهیم فعالیت‌های بانک مسکن را به سمتی سوق دهیم که سطح مهندسی در کشور ارتقا یابد و از طرف دیگر این پروژه‌ها به معماری اصیل ایرانی-اسلامی هم پاسخگویی داشته باشند.

وی اظهار کرد: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و به‌کارگیری طرح‌های آنها در پروژه‌های در دست اجرا از جمله شاخصه‌هایی است که به طور جدی به آن توجه شده و در همین پروژه فردوسی مشهد، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی مشغول به کار هستند تا بتوانیم به سمت صنعتی‌سازی در حوزه ساختمان گام برداریم.

در بخش دیگری از این مراسم، مجید توتونچی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن شمال‌شرق درباره درخت‌هایی که در گذشته در این محل قرار داشته است، اظهار کرد: حدود هزار اصله درخت در این محل وجود داشته که تمام آن درخت‌ها در این پروژه جانمایی و دیده شده است.

در بخش دیگری از این مراسم، جواد کریمی‌قدوسی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از اقدامات بانک مسکن و شرکت‌های سرمایه‌گذاری بیان کرد: کشور ما دوباره به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است.

وی افزود: هر زمان این تجهیزات ساختمانی در کشور فعالیت داشتند و این عملکرد به گونه‌‌ای بود که به چشم می‌آمد، اقتصاد ما پررونق بود و مشکلات مردم کمتر می‌شد. تمام مسائل و گره‌های اقتصادی زمانی ایجاد می‌شود که پروژه‌های عمرانی کشور متوقف شوند.

کریمی‌قدوسی با اشاره به فعالیت‌های بانک مسکن در حوزه ساخت مسکن تصریح کرد: فلسفه خلق بانک مسکن برای همین پروژه‌ها بوده و امروز در مسیر درست و برنامه‌ریزی‌شده عمل می‌کند.

وی درباره پیوست فرهنگی و اجتماعی پروژه‌های شهری خاطرنشان کرد: هر پروژه ما باید یک پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد. مشهد شهری زائرپذیر است که سالانه، به‌ویژه در دهه پایانی ماه صفر میلیون‌ها زائر به این شهر سفر می‌کنند؛ از سوی دیگر پروژه برج‌های مسکونی فردوسی در مسیر تشرف به حرم مطهر رضوی واقع شده است، بنابراین از دست‌اندرکاران این پروژه درخواست داریم علاوه بر مسجد حتما محلی برای موکب در پیشانی این پروژه دیده شود. حامد کامل‌نیا، عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد که در این پروژه مشارکت دارد، درباره مسائل زیست محیطی آن تصریح کرد: مقیاس ساختمان و محیط در این پروژه ۳۵ به ۶۵ است.

وی افزود: حتی بیش از آن چه در گذشته در این محل درخت وجود داشته، مجددا درخت کاشته می‌شود. همچنین طراحی مجموعه به گونه‌ای صورت گرفته که تردد وسایل نقلیه در آن به حداقل برسد و همین مساله باعث شده که ۳۵ کیلوگرم دی‌اکسید کربن کمتری در این سایت تولید شود.