شماره روزنامه ۶۰۱۳
|

  • سقوط کالای استراتژیک صادراتی ایران

    دنیای‌اقتصاد: وضعیت فرش دستباف ایران در هیچ زمینه‌ای خوب نیست و بیم آن می‌رود که به‌زودی این هنر کهن ایرانیان که در دنیا برای آن احترام فوق‌العاده‌ای قائل هستند، فراموش شود یا فقط به صورت خاطره‌ای در ذهن‌ها باقی بماند. در شرایط فعلی این کالای استراتژیک صادراتی ایران در بازارهای داخلی و خارجی، با سقوطی چشمگیر همراه شده است. در همین حال ورود تکنولوژی‌های جدید مانند روبات‌ها به صنعت فرش دستباف ایران و تولید این کالا با روبات باعث ایجاد نگرانی‌های عمیق شده است.
  • عوارض شهرداری‏‏‌ها مقابل رونق مسکن

    گروه شرکت‌های ساختمانی: در حال حاضر عوارض ساختمانی اصلی‌‌‌ترین منبع درآمد شهرداری برای اجرای طرح‌‌‌های خود است. در این میان بنا به گفته‌‌‌های فعالان صنعت ساخت‌وساز اخذ عوارض متعدد سد بزرگی برای رونق تولید مسکن محسوب می‌شود که نیازمند بازنگری و اصلاح است.
  • شکست تحریم با «فولاد نی‏‏‌ریز»

    دنیای اقتصاد: پروژه احیا و فولاد سازی نی‌‌‌ریز با راهبری شرکت مهندسی بین‌المللی فولادتکنیک سرانجام به مرحله افتتاح رسید. این شرکت توانست این پروژه را باوجود همه تحریم ها به اجرا برساند تا به توسعه صنعت فولاد کشور منجر شود. متن گفت‌‌‌وگو با مهندس شیرانی مدیرعامل شرکت مهندسی بین‌المللی فولادتکنیک همزمان با افتتاح پروژه فولادسازی نی‌ریز به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال را در زیر بخوانید:
  • بازار لوازم خانگی در بحران

    بازار لوازم خانگی چند سالی است حال خوشی ندارد و تحت‌تاثیر عواملی مثل قاچاق لوازم خانگی، ممنوعیت واردات، تولید لوازم خانگی بی‌کیفیت در داخل و تاثیر دلار بر بالا و پایین رفتن نرخ‌ها وارد رکود سنگینی شده است. تولیدکنندگان دغدغه‌های مختلفی دارند و شاید در دوره تحریم سنگینی که قرار داریم، نبود مواد اولیه یا گران تمام شدن پروسه تولید، مهم‌ترین چالش‌های تولیدکنندگان در سنوات اخیر باشد. در بازار بیمار لوازم خانگی هر از گاهی خبر از گرانی جدید قیمت‌ها می‌شود و موجب به هم ریختگی بیشتر بازار می‌شود. بر همین اساس با اکبر پازوکی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی گفت‌وگویی انجام گرفته که در ادامه با هم می‌خوانیم.
  • بزرگ‌ترین مانع صادرات لوازم خانگی ایران

    صادرات لوازم خانگی از کشور کار راحتی نیست به این دلیل که در موضوع قیمت ما توان رقابت مناسب با دیگر کشورها را نداریم. در حالی که مواد اولیه با قیمت بالا به دست تولیدکنندگان ایرانی می‌‌‌رسد، تولیدکنندگان کشورهای دیگر این مشکل را ندارند. بنابراین ما به ناچار در رقابت قیمتی با آنها عقب‌‌‌تر هستیم. به این ترتیب دولت باید برای این منظور برنامه‌‌‌ریزی و حمایت جدی از تولیدکنندگان داشته باشد. نایب‌رئیس اتحادیه لوازم خانگی در خصوص شرایط صادرات این کالا و همچنین برخی از موانع دیگر در این صنعت صحبت کرده است. اسلامیان در گفت‌وگو با یک شبکه رادیویی درباره تولید و فروش لوازم خانگی ایرانی گفت: رویداد توانمندی‌‌‌های صادراتی ایران مدتی پیش در نمایشگاه بین‌المللی اکسپو تهران برگزار شد و کالاهایی که امکان رقابت و صادرات داشتند به معرض نمایش گذاشته شدند.
  • چگونگی افزایش ساخت مسکن

    هوشنگ فروغمند اعرابی / کارشناس صنعت ساختمان
    مسکن یکی از اساسی‌‌‌‌ترین نیازهای بشر به مثابه شکل‌‌‌‌دهی به فضای پیرامونی انسان و متناسب با زندگی فردی و اجتماعی است. به همین روی در قوانین کشور اهمیت ویژه‌‌‌‌ای به مسکن حمایتی برای اقشار مختلف داده شده است. اما امروز با نگاه به وضعیت دهک‌‌‌‌های مختلف اقتصادی، مشاهده می‌‌‌‌کنیم دهک‌‌‌‌های یک تا سه امکان فراهم کردن مسکن در بازار را ندارند. این مساله به حدی است که حتی اگر عرضه از تقاضا پیشی بگیرد تامین مسکن برای این دهک‌‌‌‌ها مقدور نیست و همچنین در شرایط بحرانی اقتصادی کنونی سایر دهک‌‌‌‌های میانه نیز دچار مشکلات جدی در تامین مسکن هستند.
  • تقسیم سود در مجمع شرکت نرم‌افزاری

    دنیای‌اقتصاد : مجمع عمومی سالانه صاحبان سهام شرکت سپیدار سیستم آسیا برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲، چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت سال‌جاری بر اساس دستورالعمل‌های سازمان بورس همزمان به‌‌ شکل الکترونیکی و حضوری، با حضور بیش از ۹۲‌درصد سهامداران برگزار شد.
  • تقدیر کشوری از مدیرعامل ملاردشیر

    میثم امیرحسینی، مدیرعامل شرکت ملاردشیر، به عنوان مدیر ارزش‏‏‌آفرین کشور در سومین اجلاس سراسری این حوزه افتخارآفرین شد. میثم امیرحسینی با برنامه‏‏‌ها و اقدامات خود در جریان مدیریت شرکت ملاردشیر، توانسته بر توسعه و ارتقای ارزش‏‏‌های افزوده شرکت تاکید کند. این افتخار به عنوان مدیر ارزش‏‏‌آفرین کشور، شایسته‏‏‌ترین تشکر را از وی به عنوان یک رهبر نوآور و کارآفرین معتبر، می‏‏‌کند تا شاهد تلاش‏‏‌ها و دستاوردهای بیشتر از وی برای ارتقای ارزش‏‏‌های کشور و جلب توجه در حوزه صنعت باشیم. این انتخاب نه تنها نشان از اراده و نخبگی در مدیریت شرکت ملاردشیر دارد، بلکه نمایانگر توانمندی‏‏‌های بی‏‏‌پایان کارآفرینان ایرانی است که به رقابت جهانی می‏‏‌پردازند.
  • کرمان پس‌از «کرمان آیدکس»

    دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی: مراسم اختتامیه «کرمان آیدکس ۲۰۲۴» با حضور جمعی از مسوولان دولتی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد؛ مراسمی که به نوعی می‌توان گفت چکیده پنل‌های چهار روزه‌‌ای بود که مهم‌ترین چالش‌ها و راهکارهای موفقیت استان کرمان را در بخش‌هایی همچون انرژی‌های تجدید پذیر، گردشگری، کشاورزی، صدور خدمات فنی – مهندسی، شکل‌گیری زنجیره ارزش صنعت مس، توسعه پایدار، هوش مصنوعی و... تشریح می‌‌کرد.
  • بهره نجومی بازار سیاه

    دنیای اقتصاد: یکی از نیازهای امروز مردم و فعالان اقتصادی، تامین مالی فوری برای نیازهای اورژانسی است. نبود یک بازار متشکل، سرکوب نرخ سود تسهیلات به‌جای نرخ توافقی، وجود بوروکراسی و زمان‌بر بودن تامین مالی، باعث شده که بازار سیاه وام‌ها با نرخ‌های نجومی جایگزین آن‌ شود. باتوجه به نیاز فوری افراد به پول نقد، عمده فعالان این بازار نرخ‌های مختلفی پیشنهاد می‌دهند که باعث می‌شود سود بالایی کسب کنند و از سوی دیگر، افراد برای بازپرداخت این نوع وام با مشکل روبه‌رو شوند.
  • منابع صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان غربی افزایش می‏‏‌یابد

    رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در چهارمین رویداد «استان‌‌‌آپ» در استان آذربایجان غربی، تاکید کرد: رویدادهایی از این جنس، به زایش و ایجاد شرکت‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان‌‌‌ها کمک می‌‌‌کنند و بسیاری از شرکت‌‌‌های بزرگ و موفق امروز، از دل یک ایده در این رویدادها شکل گرفتند. به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و جمعی از معاونان و مدیران این نهاد با هدف بازدید از زیست‌‌‌بوم نوآوری استان آذربایجان غربی و شرکت در چهارمین رویداد «استان‌‌‌آپ» به ارومیه سفر کردند. چهارمین رویداد «استان‌‌‌آپ» با حضور مسوولان صندوق نوآوری و شکوفایی، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی، قاسم کریمی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه و جمعی از مسوولان پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش و فناوری استان عصر چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت در دانشگاه ارومیه برگزار شد.
  • ماموریت پدافندی به «ستاره خلیج‏‏‌فارس»

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: در گردهمایی فرماندهان ارشد پدافند غیرعامل مناطق ویژه نفتی به میزبانی شرکت نفت ستاره خلیج‌‌‌فارس، حکم فرمانده ارشد پدافند غیرعامل، مدیریت شرایط اضطراری و HSE صنایع غرب بندرعباس توسط غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به علیرضا جعفرپور مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اعطا شد.
  • پهپاد در کشاورزی

    محمدرضا بهاروند
    امروزه پهپادها در مدرن‌سازی کشاورزی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند؛ اما لازمه استفاده گسترده از فناوری پهپاد در این حوزه، اطلاع‌‌‌رسانی دقیق‌‌‌تر و کامل‌‌‌تر به کشاورزان و به عبارتی فرهنگ‌‌‌سازی در زمینه به‌‌‌کارگیری آن است تا کشاورزان بتوانند بسیاری از عملیات‌‌‌های دشوار کشاورزی را به‌‌‌راحتی و به‌‌‌صورت کارآمد انجام دهند.
  • نسل جدید استارت‌آپ‌ها

    واژه استارت‌آپ در دهه ۱۹۷۰ میلادی وارد زبان انگلیسی شد. اما مفهوم آن سابقه بسیار دیرینه‌‌‌تری دارد و به اواسط سده ۱۸۰۰ برمی‌‌‌گردد. این مفهوم در طی سالیان دستخوش تغییرات بسیاری شده است. با این ‌‌‌حال، اصول پایه‌‌‌ای آن همچنان همانی است که بود: پیدا کردن یک فرصت، ریسک کردن و اختصاص منابع برای تولید چیزی نو. همین تعریف نقش نوآوری را به‌‌‌عنوان یکی از ویژگی‌‌‌های اصلی آن برجسته می‌کند. شکی نیست که ماهیت استارت‌آپ و فرهنگ استارت‌آپی هم در طول این سال‌ها دستخوش تغییرات بسیاری بوده و فراز و فرودهای چشمگیری را تجربه کرده؛ اما چیزی که می‌تواند برای نوآوران و کارآفرینانی که سودای راه‌‌‌اندازی کاری نو را در سر دارند جذاب باشد، پاسخ به این پرسش است که استارت‌آپ در مسیر پرفرازونشیبش به کجا رسیده و اکنون کجای راه هستیم.
  • دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه ایران هلث

    دنیای‌اقتصاد: نشست خبری ایران هلث ۱۴۰۳، با حضور حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، اسحاق عامری معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، مهدی صفاری‌‌نیا رئیس شورای سیاستگذاری ایران هلث و رئیس پارک فناوری پردیس، امین‌‌رضا خالقیان دبیر بیست و پنجمین دوره نمایشگاه ایران هلث، خسرو حیدری رئیس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی و جمعی از فعالان و ذی‌نفعان این حوزه ۲۴ اردیبهشت به مناسبت بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث ۱۴۰۳ برگزار شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر