شهلا عموری اظهار کرد: افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای همسایه به ویژه عراق نیازمند تسهیل فرآیندهای تجاری است و در این زمینه باید روش‌های جدیدی را در دیپلماسی اقتصادی به کار بگیریم. وی با تاکید بر حل مشکلات بانکی و ارزی برای ارتقای روابط تجاری و اقتصادی ایران و عراق افزود: همچنان مهم‌ترین مانع میان تجار دو کشور، مشکلات مالی و بانکی است که باید هر چه زودتر حل شود. رئیس اتاق بازرگانی اهواز گفت: همچنین کاهش محدودیت‌‌های اینترنت می‌تواند به بهبود روابط تجار و ارتقای سطح این روابط برای حضور هرچه بیشتر در بازارهای این کشور کمک کند. عموری ادامه داد: اعمال محدودیت اینترنت و فیلترینگ تاثیر منفی بر مراودات با تجار خارجی داشته است و به نوعی باید گفت که اکنون این مساله نیز به عنوان مانع جدیدی در مسیر مراودات تجاری خارجی مطرح است که باید هرچه سریع‌‌تر درباره حل و فصل این مساله نیز تصمیم‌گیری شود. وی تصریح کرد: شناخت فعالان بخش خصوصی دو کشور از توانمندی‌‌های صنعتی و اقتصادی، چشم‌‌اندازی است که می‌تواند تحقق اهداف مورد نظر دو کشور را در بحث ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی فراهم کند. رئیس اتاق بازرگانی اهواز گفت: اتاق بازرگانی اهواز برای احیای تجارت پر‌رونق با کشور عراق برنامه‌ریزی‌‌های خوبی انجام داده است تا بتوانیم شاهد ارتقای مبادلات تجاری با این کشور باشیم زیرا این مساله یکی از مطالبات جدی بخش خصوصی است.

وی با اشاره به برنامه‌های کاربردی سازمان بنادر و دریانوردی برای بهبود زیرساخت‌‌های تجارت دریامحور گفت: رونق ترانزیت کالا از بنادر یک ضلع مهم در توسعه تجارت خارجی خوزستان است.

عموری اظهار کرد: سرمایه‌‌گذاری‌‌های بسیار خوبی در مجموعه‌های بندری استان شروع شده که این موضوع می‌تواند به نتایج مطلوبی در اقتصاد منطقه‌‌ای کشور منجر شود.  وی ادامه داد: همواره در کنار صادرات محصولات تولید شده داخلی و همچنین تامین کالاهای اساسی (واردات) موضوع ترانزیت کالا برای بخش خصوصی استان خوزستان از اهمیت بالایی برخوردار است. دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان اظهار کرد: موضوع ترانزیت علاوه بر منافع اقتصادی برای کشور به توسعه روابط تجاری با دیگر کشورها منجر می‌شود. رئیس اتاق بازرگانی اهواز با تاکید بر اینکه سرمایه‌‌گذاری‌‌های سازمان بنادر و دریانوردی در خوزستان بعد از سال‌ها انتظار در حال متناسب‌سازی است، گفت: این حرکت رو به جلو نویدبخش آینده‌‌ای روشن برای توسعه تجارت دریامحور است.  عموری تصریح کرد: دستیابی به بازارهای سوریه از طریق حمل و نقل دریایی کم‌هزینه، می‌تواند به بهبود سهم تجارت ایران در این کشور منجر شود. وی با تاکید بر اینکه سوریه در حال بازسازی است، گفت: بخش مهمی از نیاز این کشور می‌تواند از طریق تجارت دریامحور تامین شود که قطعا توسعه صادرات محصولات ایرانی را درپی دارد. نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق همچنین به موضوع همجواری بنادر استان خوزستان و عراق اشاره و خاطرنشان کرد: این همجواری، ظرفیت مناسبی برای توسعه مبادلات تجاری به‌ویژه در بخش ترانزیت کالا است که باید با جدیت و همکاری مشترک مجموعه‌های بندری و اتاق بازرگانی اهواز دنبال شود.

وی با بیان اینکه بخشی از کالاهای فعالان اقتصادی خوزستان از طریق دیگر بنادر کشور صادر می‌شوند، گفت: در صورت اعمال بسته‌های تشویقی و تخفیف‌‌های مربوط به خطوط کشتیرانی، امکان صادرات این کالاها از بنادر خوزستان فراهم می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز همچنین خواستار همکاری دوجانبه با اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان در راستای جذب سرمایه‌‌گذار و تسهیل فرآیندهای تجاری شد و گفت: برگزاری تورهای سرمایه‌‌گذاری، نمایشگاه‌های معرفی توانمندی‌‌ها و همچنین برگزاری همایش‌‌های آموزشی با موضوعات مربوط به تجارت دریامحور از جمله سرفصل‌‌های این همکاری‌‌ها خواهند بود.