شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۴ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۵۸۹۴

  • چهار راهکار برای کاهش قیمت تن ماهی

    دنیای‌اقتصاد، سعیده نبی‌زاده: طی چند ماه گذشته قیمت کنسرو تن ماهی چند بار افزایش داشته و طی مدت کوتاهی از حدود ۴۵‌هزار تومان برای انواع ساده و ۶۰‌هزار تومان برای انواع دارای افزودنی، به محدوده ۷۵ تا ۱۰۰‌هزار تومان‌‌ رسیده است. در این بین، رئیس اتحادیه صنف سوپر مارکت و مواد پروتئینی تهران، از افزایش چندباره قیمت تن ماهی از ابتدای سال‌جاری خبر داده است. بنا به گفته داوود فکوری، قیمت تن ماهی از ابتدای سال سه بار تغییر کرده و از ۳۵‌هزار تا ۷۵‌هزار تومان افزایش داشته است، در حال حاضر نیز قیمت این کالا به ۹۹‌هزار تومان رسیده است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» این افزایش قیمت ناگهانی باعث شده تا حضور تن ماهی در سفره خانوارها کمرنگ شود. در حالی که پیش از این افزایش قیمت، این محصول پروتئینی حضور پررنگی در سفره اقشار مختلف به‌ویژه اقشار کم‌درآمد جامعه داشت، حال با این گرانی، مصرف آن نیز در بین خانوارها کاهش یافته است. اما رشد قیمت تن ماهی همچنان ادامه دارد و گویا از تورم پیشی گرفته است. با توجه به اینکه طی ماه‌های گذشته قیمت ماهی هم در بازار افزایش قابل‌توجهی داشته، به نظر می‌رسد که رشد چندباره قیمت تن ماهی هم بی‌ارتباط به این موضوع نیست.
  • کاهش خریدگوشت در کانادا

    دنیای‌اقتصاد: محققان می‌گویند که به تدریج مصرف‌کنندگان کانادایی عادت‌های خرید و غذا خوردن خود را تغییر می‌دهند تا هزینه‌های خود را کاهش دهند. همیشه برروی میز شام در خانه سوزانا توبار، گوشت معمولا ستاره نخست صحنه بود. او می‌گوید که خانواده عاشق گوشت او ازشهر کلگری، دوست دارند برای چند شب در هفته استیک خوب یا کباب درست کنند و مرغ نیز هر از چند گاهی در لیست انتخاب‌های آنها قرار دارد.
  • حدیث مکرر فساد

    حسن فروزان‏‏‌فرد /رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران
    بخش‌‌‌خصوصی سال‌‌‌هاست که به اشکال و انحای مختلف سعی کرده است تبعات محدودیت‌‌‌های غیرطبیعی در فضای کسب‌‌‌وکار را به سیاستگذار گوشزد کرده و زمینه شکل‌‌‌گیری موقعیت‌‌‌های تعارض منافع جدید و همچنین شکل‌‌‌گیری موقعیت‌‌‌های فساد را معرفی کند؛ محدودیت‌‌‌هایی از جنس قیمت‌گذاری دستوری یا محدودیت جابه‌‌‌جایی ارز و هر محدودیت و دستکاری مهم دیگری که بر بازار اعمال می‌‌‌شود و در وهله نخست بازار را از شفافیت و کارآمدی دور ساخته و در مرحله بعد، فرصت‌‌‌های متنوعی را برای تعارض منافع و شکل‌‌‌گیری فساد ایجاد می‌‌‌کند. این محدودیت‌‌‌ها در عین حال زمینه رانت‌‌‌جویی را برای کسانی که دسترسی سریع‌‌‌تر یا سهل‌‌‌تر به اطلاعات و منابع تصمیم‌‌‌گیری دارند، فراهم می‌‌‌کند و چه کسی است که نداند، این وضعیت تا چه حد مخاطره‌‌‌آمیز خواهد بود.
  • ضرورت تغییر ریل کشاورزی به سمت پژوهش

    دنیای‌اقتصاد: همزمان با هفته پژوهش مراسمی در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با حضور جمعی از پژوهشگران برجسته کشور، اساتید و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. در این مراسم مهدی امینی عضو هیات‌مدیره گروه صنعتی و پژوهشی با اشاره به ضرورت تغییر ریل توسعه صنعتی و کشاورزی کشور به سمت توسعه پژوهش‌محور گفت: تجاری‌سازی کم‌هزینه و موثر دانش، بدون بهره‌گیری برنامه‌ریزی‌شده و ساخت‌یافته ازعنصر پژوهش صرفا یک شعار است.
  • ضرورت تنظیم بازار محصولات کشاورزی در ایام ویژه

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران با هدف تنظیم بازار محصولات کشاورزی شب یلدا و عید نوروز به استان آذربایجان غربی سفر کرد. در جلسه‌ای که با حضور ایوب فصاحت مدیرعامل سازمان مدیریت میادین و مدیران صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی استان برگزار شد بر تکمیل زنجیره تامین و شناخت ظرفیت‌های مناسب در خصوص همکاری با تولیدکنندگان، تامین‌کنندگان و صادرکنندگان سیب آذربایجان غربی تاکید شد. لازم به ذکر است، با توجه به اینکه آذربایجان غربی قطب تولید سیب درکشور است بخشی از محصولات موردنیاز سازمان مدیریت میادین (با توجه به در پیش بودن شب یلدا و نزدیک شدن به عید نوروز) توسط باغداران و صنایع تبدیلی و تکمیلی این استان تامین می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر