شماره روزنامه ۶۰۲۲
|

  • رشد نمایی واردات

    دنیای اقتصاد: رئیس‌کل گمرک ایران با اعلام اینکه ارزش تجارت خارجی کشور در سال‌جاری به ۲۵‌میلیارد و ۲۸۰‌میلیون‌دلار رسیده‌است، از افزایش ۳.۸درصدی صادرات غیرنفتی کشور در دو ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته خبر داد. به گزارش گمرک، محمد رضوانی‌‌‌‌‌‌فر با اعلام اینکه میزان صادرات غیرنفتی کشور در دو ماهه امسال با افزایش ۳.۸درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته، به ۸‌میلیارد‌دلار رسیده‌است، گفت: میزان وزنی صادرات غیرنفتی در دو ماهه امسال ۲۳.۵‌میلیون‌تن بوده که از افزایش ۸.۵درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل برخوردار است. همچنین در این مدت ۵‌میلیون و ۸۴۸‌هزار‌تن کالا به ارزش ۹.۱میلیارد‌دلار وارد کشور شده‌است.
  • معجزه بخش خدمات در چین

    امیررضا انگجی
    در اثر رشد مستمر درآمد و به واسطه انقلاب هوش مصنوعی، بخش خدمات در چین در حال رشد سریع بهره‌وری است. کشورها در مسیر توسعه، با گذار معمول از بخش صنعت به بخش خدمات، بزرگ‌شدن طبقه متوسط و حرکت از صادرات به مصرف داخلی مواجه می‌شوند، بااین‌حال این گذار معمول باعث کاهش رشد اقتصادی می‌شود زیرا بهره‌وری در بخش خدمات کندتر از بخش صنعت است (بیماری بامول.) داده‌ها و گزارش‌های جدید نشان می‌دهند که در چین رشد بهره‌وری خدمات سریع‌تر از صنعت بوده‌است، بنابراین به‌نظر می‌رسد بیماری بامول در نتیجه نوآوری‌های جدیدی همانند هوش‌مصنوعی در حال از بین رفتن است.
  • لزوم ایجاد تنوع در مقاصد صادرات محصولات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی در جلسه قرارگاه امنیت غذایی از اختصاص منابع مالی بانک عامل و خط اعتباری برای توسعه صنعت دامپروری کشور خبر داد.به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، محمدعلی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی در جلسه قرارگاه امنیت غذایی از اختصاص منابع مالی بانک عامل و خط اعتباری برای توسعه صنعت دامپروری کشور خبر داد و گفت: تکمیل زنجیره ارزش و بازسازی گله مولد در افزایش تولید گوشت قرمز، برنامه در دست اجرای معاونت امور تولیدات دامی است.
  • رشد ۱۶‌درصدی صادرات به ترکیه

    دنیای‌اقتصاد: اداره آمار ترکیه اعلام کرد مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۴ ماهه نخست سال‌جاری میلادی با رشد ۲‌درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل به یک‌میلیارد و ۷۵۰‌میلیون دلار رسیده‌است.
  • سرمایه‌گذاری ۳۰۰‌هزار ‌ میلیاردی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

    دنیای‌اقتصاد: مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: در کمتر از ۳ سال ‌و فعالیت دولت سیزدهم؛ سرمایه‌گذاری محقق شده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور حدود ۳۰۰‌هزار‌ میلیارد‌تومان؛ معادل۴۵۰‌میلیون یورو بوده‌است.
  • پیش‌شرط‌های‌ آزادسازی تجاری

    دنیای اقتصاد-فاطمه صالحی: آزادسازی تجاری همواره یکی از راهبردهای مهم پیشنهادی برای رشد و توسعه اقتصادی کشورهای جهان‌سوم بوده است. اما آیا واقعا این استراتژی همیشه نتایج مثبتی در پی خواهد داشت؟ تحقیقات حکایت از آن دارد که پاسخ این سوال به شرایط و ساختارهای داخلی حاکم بر اقتصاد کشورهای در حال توسعه بستگی تام دارد. مطالعات نشان می‌دهد در بعضی کشورها، این امر نه‌تنها به مزایای تصورشده منتهی نمی‌شود، بلکه می‏‏‌تواند کارآیی تخصیص منابع را کاهش داده و در نتیجه، به جای افزایش رفاه موجب کاهش آن شود. بررسی موردی چین حاکی از آن است که در غیاب اصلاحات همزمان در نظام‏‏‌های سیاستی و قانونی داخلی، آزادسازی تجاری نه‌تنها ممکن است مزایای چندانی برای اقتصاد کشورهای در حال توسعه نداشته باشد، بلکه می‌تواند به تشدید هرچه بیشتر ناکارآمدی‏‏‌ها و اختلالات داخلی نیز دامن بزند. راه‌حل اساسی این مشکل، هماهنگ کردن سیاست‏‏‌های آزادسازی تجاری با یک بسته جامع اصلاحات اقتصادی داخلی است.
  • گذار از انرژی‏‏‌های فسیلی

    دنیای‌اقتصاد: علی شعله، مشاور بین‌المللی اکتشافات معدنی، در سخنرانی کلیدی خود در «دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی» با اشاره به اینکه مسائل زیست‌محیطی چالش آینده جهان خواهد بود، گفت: دوره بازگشت بلایای طبیعی به‌طور فزاینده‌ای کوتاه‌‌‌تر شده و شدت آنها بیشتر خواهد شد و کشورها در جهت کم کردن آثار مخرب تغییرات اقلیمی با کاهش تولید گازهای گلخانه‌‌‌ای، سیاست‌‌‌های جدیدی (carbon tax) تدوین کرده‌اند و نیاز به استفاده از نفت تا سال ۲۰۵۰، یک‌سوم مقدار مصرف فعلی خواهد شد. به بیان این کارشناس، سیاست‌‌‌های‌ گذار انرژی به منابع بسیار زیادی از عناصری مانند مس، کبالت، نیکل، منگنز، لیتیوم و عناصر نادر خاکی نیاز خواهد داشت، به صورتی که میزان تقاضای بعضی از این عناصر تا هفت‌برابر مقدار کنونی خواهد رسید.
  • غایب تولید در شهرک‌های صنعتی

    دنیای اقتصاد: شهرک‌های صنعتی از دو طرف عرضه و تقاضا تحت فشار هستند. زیرساخت‌های ضعیف، تامین مالی و مشکل تامین انرژی و زمین از مهم‌ترین چالش‌های سمت عرضه این واحدهای صنعتی است؛ اما در طرف تقاضا سهم کوچک بازار داخلی و خارجی مانع از رسیدن این صنایع به مقیاس تولید می‌شود.
  • مزایای بالقوه کریدورها برای ایران

    دنیای اقتصاد: مسیرهای تجارت‌جهانی‌‌‌‌ و کریدورهای اقتصادی که‌‌‌‌ میان اروپا، آسیا و آفریقا واقع‌‌‌‌ شده‌اند، برخی‌‌‌‌ از مهم‌ترین‌‌‌‌ و پویاترین‌‌‌‌ بازارهای جهان را به‌‌‌‌ هم‌‌‌‌ متصل‌‌‌‌ می‌کنند. کشورهای حوزه خلیج‌فارس، طی‌‌‌‌ دهه‌های اخیر مزیت‌های ژئوپلیتیک‌‌‌‌ خود را برای تبدیل‌‌‌‌‌شدن به‌‌‌‌ قطب‌‌‌‌های منطقه‌ای در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری به‌کار گرفته و توانسته‌‌‌‌اند به‌‌‌‌ واسطه‌‌‌‌ دیپلماسی‌‌‌‌ اقتصادی و جذب سرمایه‌‌‌‌ در حوزه زیرساخت‌های حمل‌ونقل‌‌‌‌، شبکه‌ای از کریدورهای تجاری چندوجهی‌‌‌‌ شامل‌‌‌‌ بنادر و راه‌آهن را‌‌‌‌ ایجاد کنند. این شبکه جریان کالا و سرمایه‌‌‌‌ را در سراسر جهان تسهیل‌‌‌‌ و این‌‌‌‌ منطقه‌‌‌‌ را به‌‌‌‌ یک‌‌‌‌ حلقه‌‌‌‌ ضروری در زنجیره ارزش جهانی‌‌‌‌ و شبکه‌‌‌‌های تامین تبدیل‌‌‌‌ کرده‌است.
  • حمایت اتاق‌های سه‌‌‌‌‌‌‌گانه از مصوبه مجلس برای تعطیلی روز شنبه

    دنیای‌اقتصاد: روسای اتاق‌های تعاون، اصناف و بازرگانی ایران در بیانیه‌ای مشترک، از مصوبه مجلس شورای‌اسلامی مبنی‌بر تعطیلی روز شنبه در راستای افزایش تعاملات اقتصادی حمایت کردند. در این بیانیه روسای سه اتاق تاکید کردند تعیین روز دوم تعطیلات پایان هفته، موجبات نگرانی فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی را فراهم کرده‌است.
  • تجارت ۵‌میلیارد دلاری ایران و چین در ۴ ماه

    دنیای‌اقتصاد: گمرک چین از مبادلات ۵‌میلیارد و ۵۷‌میلیون دلاری این کشور با ایران در ۴ماهه نخست سال‌جاری میلادی خبر داد.
  • خودکفایی در تولید بذرهای کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: هم‌اکنون بالغ بر ۹۸‌درصد بذر مورد‌نیاز بخش کشاورزی در داخل تولید و کمتر از ۲‌درصد به دلایل حفظ مراودات علمی وارد می‌شود. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی در مراسم روز مزرعه و در جمع محققان مراکز اصلاح بذر سراسر کشور با بیان اینکه هم‌اکنون بالغ بر ۹۸‌درصد بذر مورد‌نیاز بخش کشاورزی در داخل کشور تولید و کمتر از ۲‌درصد به دلایل حفظ مراودات علمی وارد می‌شود، گفت: با استفاده از نتایج تحقیقات، امسال خودکفایی در تولید گندم محقق می‌شود و هیچ دلیل و توجیهی برای واردات وجود ندارد. وی تاکید کرد: اگر امروز مدعی هستیم به خودکفایی در تولید گندم می‌رسیم، به دلیل افزایش امیدواری کشاورزان نسبت به پرداخت به‌موقع بهای گندم خریداری‌شده در سال‌های گذشته است که ضروری است بهای گندم خریداری‌شده سال‌جاری هم زودتر پرداخت شود. معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: نتیجه امیدواری کشاورزان در خودکفایی تولید گندم و جو و تداوم خودکفایی، صرفه‌جویی ‌میلیاردها دلار ارز سالانه و تامین امنیت غذایی است.
  • موتور توسعه، رقابت در فضای تعامل با جهان است

    بیژن زنگنه بهره‌‌‌وری را از الزامات ماندگاری در چرخه توسعه دانست، اما گفت: ما هنوز درگیر ابتدایی‌ترین مبانی بهره‌‌‌وری هستیم و هنوز بحث داریم که توسعه خوب است یا بد. هنوز وارد چرخه توسعه نشده‌‌‌ایم و کماکان در تعامل با دنیا مشکل داریم و در این زمینه علاوه بر دولت، بخشی از نخبگان ما که به جای رویکرد واقعی، نگاه ژورنالیستی به اقتصاد دارند نیز مقصرند.
  • کنترل قیمت‌ها با ابزار واردات

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: گمرک ایران آخرین آمار واردات کالاهای اساسی را منتشر کرده‌است. بر اساس این آمارها، در دو ماه نخست سال‌جاری، بیش از ۴‌میلیون ‌تن کالای اساسی به ارزش ۲‌میلیارد و ۳۷۴‌میلیون دلار وارد کشور شده‌است. رقمی که نسبت به مدت مشابه در سال‌۱۴۰۲، بیش از ۲۶‌درصد از نظر وزن و ۱۷‌درصد از نظر ارزش رشد داشته‌است. بر اساس گزارش گمرک، بیشترین افزایش وزنی و ارزشی در بین واردات کالاهای اساسی در این مدت مربوط به واردات گوشت قرمز سبک گرم، کنجاله سویا و شکر و بیشترین کاهش در ارزش، مربوط به واردات گندم، جو و روغن‌های خوراکی بوده‌است.
  • ستون پیمان تجاری نفتا

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی مشترک ایالات‌متحده-مکزیک (The United States-Mexico Chamber of Commerce) یک سازمان تجارت دوجانبه برجسته‌‌‌‌‌ در آمریکای‌شمالی است که در راستای خلق روابط تجاری و سرمایه‌گذاری متقابل در دو کشور کوشش می‌کند. ماموریت این سازمان، کمک به ترویج کسب‌وکارها در ایالات‌متحده و مکزیک است. روابط بازرگانی بین مکزیک و آمریکا، به دلیل همسایگی دو کشور و تامین بخش مهمی از کالاهای واسطه تولید ایالات‌متحده، یکی از مهم‌ترین روابط دوجانبه در صحنه بین‌المللی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر