شماره روزنامه ۶۰۲۰
|

  • کنترل قیمت‌ها با ابزار واردات

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: گمرک ایران آخرین آمار واردات کالاهای اساسی را منتشر کرده‌است. بر اساس این آمارها، در دو ماه نخست سال‌جاری، بیش از ۴‌میلیون ‌تن کالای اساسی به ارزش ۲‌میلیارد و ۳۷۴‌میلیون دلار وارد کشور شده‌است. رقمی که نسبت به مدت مشابه در سال‌۱۴۰۲، بیش از ۲۶‌درصد از نظر وزن و ۱۷‌درصد از نظر ارزش رشد داشته‌است. بر اساس گزارش گمرک، بیشترین افزایش وزنی و ارزشی در بین واردات کالاهای اساسی در این مدت مربوط به واردات گوشت قرمز سبک گرم، کنجاله سویا و شکر و بیشترین کاهش در ارزش، مربوط به واردات گندم، جو و روغن‌های خوراکی بوده‌است.
  • ستون پیمان تجاری نفتا

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی مشترک ایالات‌متحده-مکزیک (The United States-Mexico Chamber of Commerce) یک سازمان تجارت دوجانبه برجسته‌‌‌‌‌ در آمریکای‌شمالی است که در راستای خلق روابط تجاری و سرمایه‌گذاری متقابل در دو کشور کوشش می‌کند. ماموریت این سازمان، کمک به ترویج کسب‌وکارها در ایالات‌متحده و مکزیک است. روابط بازرگانی بین مکزیک و آمریکا، به دلیل همسایگی دو کشور و تامین بخش مهمی از کالاهای واسطه تولید ایالات‌متحده، یکی از مهم‌ترین روابط دوجانبه در صحنه بین‌المللی است.
  • تعطیلی شنبه منطبق بر مصالح عمومی و منافع ملی است

    دنیای‌اقتصاد: مجلس در هفته‌های گذشته قانون افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز را مورد تصویب قرار داد. پارلمان برای تعیین دومین روز تعطیل، با بخش‌خصوصی مشورت کرده و در نهایت روز شنبه را برای این منظور انتخاب کرد؛ نتیجه‌ای که مورد استقبال بخش‌خصوصی قرارگرفت. حالا قرار است مصوبه مجلس، در روزهای آتی در شورای‌نگهبان مورد بررسی قرار گیرد.
  • رشد ۲۸‌درصدی صادرات محصولات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌کل گمرک ایران از رشد در ارزش دلاری صادرات محصولات کشاورزی در سال‌جاری خبر داد. به گزارش «ایرنا» محمد رضوانی‌فر، با اشاره به رشد امیدوارکننده صادرات محصولات کشاورزی در سال‌جاری، گفت: بررسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳، در مجموع یک‌میلیون و ۵۶۲‌هزار‌تن محصولات کشاورزی به ارزش ۶۸۴‌میلیون دلار از کشور صادرشده که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل رشد ۲۴‌درصدی در وزن و ۲۸‌درصدی در ارزش داشته‌است.
  • اثر منفی افزایش نرخ تامین مالی بر تولید

    دنیای‌اقتصاد: نشست تخصصی کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران با ریاست فرج‌‌‌‌‌الله معماری برگزار شد. اعضای کمیسیون در این نشست گزارشی از انتشار اوراق گواهی‌سپرده ۳۰‌درصدی و افزایش نرخ تامین مالی تولید ارائه کردند.
  • آغاز طرح احیای پخت نان کامل در کشور

    دنیای‌اقتصاد: به گفته‌‌‌‌‌‌‌ مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی، طرح نهضت احیای نان کامل در کشور آغاز شده و نانوایی‌های کشور از آرد کامل برای پخت نان استفاده می‌کنند.
  • مخالفت بخش خصوصی با تغییر معافیت‌های مالیاتی بخش کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: علیرضا خامه‌زر با اشاره به اینکه کشاورزی و دام‌‌‌‌‌‌پروری طیف گسترده‌ای از مردم این استان را دربر می‌گیرد، تغییر مبنای معافیت‌های مالیاتی در لایحه دولت را زیان‌بار و مغایر با شعار جهش تولید دانست. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: بخش‌خصوصی با تغییر معافیت‌های مالیاتی فعالیت‌های کشاورزی در بند‌۱۰ لایحه اصلاح قانون مالیات‌‌‌‌‌‌های مستقیم مخالف است.
  • تصمیم‌گیری در اختلافات معدنی به استان‌ها تفویض شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق شیراز با اشاره به اینکه هدف از ارجاع اختلافات میان دارندگان پروانه معدن به داوری، تسهیل فعالیت‌های حوزه معدن است، پیشنهاد کرد برای جلوگیری از اتلاف وقت، تصمیم‌گیری درباره این اختلافات به استان‌ها واگذار شود. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز گفت: بر اساس بند‌(الف) تبصره‌۳ الحاقی به ماده‌۱۲ اصلاحی قانون معادن، صلاحیت داوری برای رفع اختلاف بین دارندگان پروانه فعالیت معدنی به شورای‌عالی معادن اعطا شده‌ که تفویض این اختیارات به استان، مورد تقاضاست.
  • بهره‏‏‌وری یا گسترش بازار؟

    دنیای اقتصاد: در مراحل اولیه توسعه، هدف اصلی سیاست‏‏‌های صنعتی لزوما افزایش بهره‏‏‌وری نیست، بلکه هدف اصلی چنین سیاست‏‏‌هایی در مرحله اول، افزایش قابلیت‏‏‌ها برای گسترش سهم بازار و حداکثرسازی صرفه‏‏‌های مقیاس است.
  • تعطیلات قراردادی

    هرویک یاریجانیان / رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران
    تعطیلات پایان هفته در جوامع مختلف امری قراردادی است و ابتدا برآیند مطلوبیت و خواست مردم بوده که این قراردادهای نانوشته را ایجاد کرده و بعدها پای قانون وسط آمده تا یک روز به عنوان روز تعطیل رسمی یک کشور شناخته شود. قاعدتا در اجماع ذهنی مردم، عوامل مختلفی از جمله دین رسمی و همچنین مراسم و آیین‌‌‌های سنتی آن فرهنگ در انتخاب روز یا روزهای تعطیل اثرگذار بوده است. به همین دلیل است که کشورهای اروپایی و غربی روز یکشنبه را که بعدها شنبه نیز به آن اضافه شد به عنوان تعطیلات پایان هفته در نظر گرفته‌‌‌اند. با این حال تغییر این قراردادها جز وجه اجتماعی پررنگ آن، مانع دیگری ندارد و شاید به مرور زمان همه این قراردادها، حتی انتخاب نام روزها نیز به اقتضای زمانه دستخوش تغییر شود.
  • هزینه انزوای تجاری

    امیررضا انگجی/ پژوهشگر توسعه اقتصادی
    همه ما داستان بیماری هلندی را می‌دانیم؛ افزایش درآمدهای نفتی، تقویت پول ملی، ارزان شدن واردات و حرکت منابع از بخش‌های قابل تجارت به بخش غیر‌قابل تجارت و در نهایت صنعتی‌زدایی، اما آیا چیزی تحت‌عنوان بیماری هلندی معکوس وجود دارد؟ آیا کاهش درآمد منابع می‌تواند منابع را به بخش‌های تولید صنعتی و کشاورزی هدایت کند؟ پاسخ به این سوال‌ها تا حدود بسیاری به هزینه‌های تجارت بستگی دارد که می‌تواند در نتیجه تحریم، منفک‌شدن از تجارت‌جهانی به دلیل مسائل ژئوپلیتیک یا درگیری‌های داخلی باشد. هزینه‌های تجاری بالا حتی در صورت کاهش درآمد منابع می‌تواند مانع از معکوس‌شدن روند بیماری هلندی شود.
  • اثبات شفافیت اتاق ایران

    دنیای‌اقتصاد: بر مبنای خبر جدیدی که توسط سایت اتاق ایران منتشر شده‌است، این‌بار به‌طور رسمی و در نتیجه همکاری اتاق و مجلس شورای‌اسلامی، گزارش تحقیق و تفحص مجلس نشان می‌دهد که شایعاتی که پیرامون اتاق در چند سال‌اخیر مطرح‌شده، صحت ندارد و این گزارش ‌بار دیگر شفافیت این اتاق را به اثبات می‌رساند. در این خبر آمده است که گزارش تحقیق و تفحص از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در صحن علنی مجلس قرائت شد تا عملا خط بطلانی بر شایعه‌‌‌‌‌‌‌سازی‌‌‌‌‌‌‌ها و دروغ‌‌‌‌‌‌‌پردازی‌‌‌‌‌‌‌هایی باشد که طی چند سال‌اخیر از سوی برخی افراد و گروه‌ها علیه پارلمان بخش‌خصوصی مطرح‌شده بود. باید توجه شود که بخش‌خصوصی موتور محرک رشد اقتصادی در هر کشوری است و حفاظت از حقوق مالکیت این بخش از مهم‌ترین وظایف دولت است.
  • رشد صادرات پتروشیمی در آمار گمرک

    دنیای‌اقتصاد: براساس گزارش «ایسنا» در جدید‌ترین خبری که توسط ریاست محترم گمرک ابلاغ شده‌است، ایشان از رشد ۸‌درصدی صادرات محصولات پتروشیمی در ۲ماهه اول امسال خبر داده‌اند. محصولات پتروشیمی ۴۴‌درصد از ارزش صادرات غیرنفتی کشور را در دو ماهه اول امسال به خود اختصاص داده‌اند.
  • تهدید چینی تجارت جهانی

    دنیای اقتصاد: ظهور چین در عرصه تجارت جهانی موجی از نگرانی را در بین کشورهای اروپایی و آمریکایی و حتی برخی رقبای آسیایی از جمله ژاپن ایجاد کرده است. از منظر اتحادیه‌ اروپا، سیاست‌های تجاری چین از جمله یارانه به صنایع که حتی باعث ایجاد ظرفیت اضافه شده است، منجر به صنعتی‌زدایی در قاره سبز خواهد شد. اما این تهدید تنها مختص اقتصاد و صنایع اروپا نیست، زیرا گزارش‌ها و داده‌های جدید نشان می‌دهد که ورود چین به زنجیره تجارت جهانی و توسعه صادرات کالاهای صنایع سبک باعث شده کشورهای آفریقایی دوباره به سمت صادرات و فرآوری کالاهای خام پرتاب شوند. این گزارش همچنین با تاکید بر اینکه نوع کالایی که هر کشوری صادر می‌کند، تعیین‌کننده پتانسیل آن کشور برای رشد اقتصادی در طولانی‌مدت است، نشان می دهد که عمده بازندگان این بازی کشورهایی هستند که نتوانسته‌اند در تولید کالاهای پیچیده به موفقیت دست یابند.
  • ابلاغ دستورالعمل‌‌‌های متعدد ارزی و تجاری مانع صادرات و واردات است

    دنیای‌اقتصاد: اعضای کمیته ارزی اتاق ایران در اولین نشست این کمیته، با انتقاد از ابلاغ دستورالعمل‌‌‌های متعدد و گاهی متناقض در حوزه ارز و تجارت، درخواست کردند که دولت در حال حاضر درباره این مسائل تصمیم جدیدی نگیرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر