شماره روزنامه ۶۰۳۰
|

  • هوش مصنوعی؛ پل‏‏‌ نوین توسعه

    دنیای اقتصاد-فاطمه صالحی: در دنیای امروز، نوآوری فناورانه به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی شناخته می‌شود؛ اما توزیع این نوآوری‏‏‌ها به‌شدت نامتوازن است، به طوری که بخش عمده‏‏‌ای از آن در مراکز شهری پیشرفته و ثروتمند متمرکز شده است. این نوع تمرکز جغرافیایی، شکاف عمیقی بین مناطق توسعه‏‏‌یافته و کمتر توسعه‏‏‌یافته ایجاد کرده است. پژوهش جدیدی که توسط آندرس رودریگز-پوز و ژوئینگ یو انجام شده است، نشان می‌دهد که چین با استفاده از هوش مصنوعی (AI) و روباتیک، در حال یافتن راهی نوآورانه برای پر کردن این شکاف است.
  • منتفی شدن تعطیلی شنبه؟

    دنیای اقتصاد: نشست شانزدهم هیات‌نمایندگان اتاق تهران، روز سه‌‌‌‌شنبه با حضور مدیرعامل بورس اوراق‌بهادار تهران برگزار شد. رئیس اتاق تهران در این نشست با ارائه تاریخچه‌ای از لایحه تعطیلات پایان هفته دو روزه، اعلام کرد که این لایحه از دستور کار خارج شده‌است. به گفته نجفی‌عرب، هیات‌عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت‌نظام، نه‌تنها با تعطیلی روز شنبه مخالفت کرده، بلکه اصولا با دو روزه‌شدن تعطیلات موافق نیست.
  • از آمازون تا هیمالیا

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی هند و برزیل (IBCC) یک سازمان خصوصی غیرانتفاعی است که از سال‌۲۰۰۳ در راستای ارتقای روابط تجاری و فرهنگی بین هند و برزیل فعالیت می‌کند. هدف اصلی این اتاق، کمک به شرکت‌های هندی و برزیلی برای توسعه کسب‌وکار و دستیابی به اهداف اقتصادی خود در بازارهای این دو کشور است. روابط بین هند و برزیل از زمان استقلال هند و افتتاح سفارتخانه‏‏‏‏‏‏‏‌های دو کشور در سال‌۱۹۴۸، بسیار سازنده بوده‌است.
  • بوی بهبود از اوضاع کشاورزی

    دنیای اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی، محمدعلی نیکبخت در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای‌اسلامی، گزارشی درباره وضعیت تولید و صادرات محصولات کشاورزی ارائه کرد.
  • عملکرد شوراهای گفت‏‏‏‌وگوی استانی ۱۷‌درصد بیشتر شد

    دنیای اقتصاد: کیوان کاشفی، قائم‌‌‌‌مقام دبیر شورای گفت‌‌‌‌وگو با اشاره به انتشار نتایج بیستمین دوره ارزیابی عملکرد شوراهای گفت‌‌‌‌وگوی استانی، از رشد ۱۷‌درصدی عملکرد این شوراها در نیمه دوم سال‌۱۴۰۲ خبر داد. قائم‌‌‌‌مقام دبیر شورای گفت‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی ضمن اشاره به انتشار نتایج بیستمین دوره ارزیابی عملکرد شوراهای گفت‌‌‌‌وگوی استانی که شامل ۵شاخص و ۱۷مولفه است، از رشد ۱۷‌درصدی عملکرد این شوراها در نیمه دوم سال‌۱۴۰۲ خبر داد.
  • اجرای مصوبه انتقال کالا به منطقه ویژه ۲ بوشهر

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بوشهر با اشاره به اینکه اجرا‌نشدن مصوبه دولت برای انتقال کالا به منطقه ویژه۲ بوشهر، مشکلات زیادی برای فعالان اقتصادی ایجاد‌کرده‌است، اجرای کامل این مصوبه را خواستار شد.
  • سیاست ارزی در خدمت صادرات؟

    تضعیف پول ملی از طریق تغییرات نرخ ارز یک ابزار موثر در توسعه صنعتی صادرات‌محور در بسیاری از کشورهای جهان است. با این حال اقتصاد ایران به‌دلیل دور بودن از مرز فناوری‌های جهانی و سیاست‌های نادرست از آن بهره‏ای نبرده است.
  • هیچ تفاوتی بین حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده نیست

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صمت با بیان اینکه هیچ تفاوتی بین حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده نیست، گفت: اگر کالایی دارای کیفیت لازم نیست، این موضوع حتما برای خریدار تبیین شود تا متضرر نشود.
  • پرداخت ۴۶‌درصد از مطالبات گندمکاران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: تاکنون ۴۶‌درصد از مطالبات کشاورزان گندمکار پرداخت شده‌است. عطاالله هاشمی در گفت‏‏‏‏‌وگو با «ایسنا» در پاسخ به این سوال که تاکنون چند‌درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده‌است؟ گفت: تقریبا ۴۶‌درصد مطالبات گندمکاران پرداخت و ۵۴‌درصد هنوز باقی‌مانده‌است. وی افزود: ۲.۳همت از طلب کشاورزان حدود یک‌ماه پیش‌پرداخت شد و ۲۸همت نیز هفته پیش‌پرداخت شده‌است.رئیس بنیاد ملی گندمکاران تصریح کرد: کشاورزان حدود ۳۴ همت از دولت بابت گندم تحویلی طلب دارند که باید توسط سازمان برنامه و بودجه‌ و سازمان هدفمندی یارانه‏‏‏‏‌ها پرداخت شود. هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا برای پرداخت مابقی مطالبات گندمکاران زمان مشخصی تعیین ‌شده‌است؟ گفت: سازمان برنامه و بودجه‌و هدفمندی یارانه‏‏‏‏‌ها اعلام کرده‌اند که مابقی مطالبات پرداخت می‌شود اما زمان مشخصی برای آن تعیین نشده‌است.
  • قرارگاه توسعه صادرات تشکیل می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی در جمع جوانان و نخبگان، از تشکیل قرارگاه توسعه صادرات خبر داد و افزایش صادرات در سال‌گذشته را عامل بهبود تراز تجاری، تامین آرامش بازار و پایداری تولید معرفی کرد.
  • ٩٠‌درصد واحد‌های صنعتی مشمول مدیریت مصرف برق نمی‌شوند

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت برق با اعلام اینکه بیش از ٩٠‌درصد از واحد‌های صنعتی مشمول برنامه‌های مدیریت مصرف برق نمی‌شوند، تاکید کرد: برنامه شهرک‌های صنعتی نیز یک روز در هفته است.
  • سندی برای حکمرانی توسعه

    دنیای اقتصاد-گروه صنعت و معدن: توسعه صنعتی در ایران، بنا به دلایل متعددی از جمله نبود استراتژی توسعه صنعتی، شکل نگرفته است. فقدان این استراتژی باعث شده است تولید و صادرات کشور همچنان در بند مواد خام، نیمه‌خام و انرژی‌بر باشد و رانت تعیین‌کننده بسیاری از جهت‌گیری‌های صنعتی شود. از همین رو با تاکید کارشناسان و فعالان اقتصادی، تدوین سندی برای توسعه صنعتی، از چندی پیش در دستور کار سیاستگذار قرار گرفت و مسوولیت تدوین آن به «موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی» سپرده شد. در حال حاضر اما جدا از انتقاداتی که به لحاظ محتوایی به این سند وارد است، سوال کلیدی این است که آیا اساسا توسعه صنعتی با ساختار سیاسی فعلی، امکان‌پذیر است؟ کارشناسان تاکید دارند برای تحقق توسعه صنعتی باید اصلاحاتی در روند سیاستگذاری و اجرا از روش بودجه‌‌‌‌ریزی تا مدیریت صنعت، معدن و تجارت اعمال شود.
  • کاهش ۳۰درصدی حجم آب در اثر تغییرات اقلیم

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در اثر تغییرات اقلیم، حجم آب دراختیار کشور ۳۰ درصد کمتر شده است، در همین راستا و برای حل این ناترازی‌ها، نقشه راه آب طراحی شده است تا ایجاد شغل و سرمایه ایرانی را بدون کمبود آب تضمین کند. به گزارش «ایسنا» عیسی بزرگ‌زاده با بیان اینکه متوسط بارش کشور را ۲۴۰میلی‌متر در سال آبی جاری است، گفت: این میزان نسبت به بلندمدت ۳درصد افزایش داشته است و می‌توان گفت که در شرایط نرمال قرار داریم؛ اما این مساله به معنی پرآبی نیست. وی افزود: در سال بارشی نرمال، هرچند بارش‌ها خوب است، اما کم بارشی‌های گذشته را جبران نمی‌کند. بزرگ‌زاده، میزان بارش‌های تهران را ۱۹درصد کمتر از میانگین بلندمدت خواند و گفت: بر این اساس، تهران در صدر استان‌های کم‌بارش قرار دارد.
  • نیم‌قرن تولید بدون بهره‌وری

    دنیای اقتصاد: بهره‌وری و مقیاس، دو بال توسعه صنعتی هستند با این حال ایران در استفاده از این دو بال در طی نیم قرن اخیر از موفقیتی برخوردار نبوده است. ناتوانی در ایجاد مقیاس درون‌بنگاهی و بین‌بنگاهی در نتیجه بی‏توجهی به توسعه و گسترش بازار داخلی و همین‌طور عدم ادغام در زنجیره‌های ارزش جهانی از یک طرف و حمایت‌های نادرست از صنایع بدون توجه به رقابت، کیفیت و بهره‌وری تولیدی از طرف دیگر، مانع از توسعه بخش‌های صنعتی مولد شده است.
  • رفع ابهامات در مورد چرخه بازگشت مجدد و فروش کالاهای فاقد ثبت سفارش

    وزارت امور اقتصادی و دارایی در جوابیه‌‌‌ای به گزارش «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «صفر تا صد کالای متروکه» که در تاریخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۲۶ منتشر شد، به توضیح مواردی در خصوص نوع فعالیت سازمان اموال تملیکی پرداخته که متن این جوابیه در ادامه آورده شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر