شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۹۰

  • گلوگاه‏‌های جهش تولید

    دنیای اقتصاد: نمایندگان بخش خصوصی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به مشکلاتی همچون تخصیص و تامین ارز، بخشنامه‏‌های محرمانه و خلق‏‌الساعه، تصمیم‏‌های بدون مشورت با بخش خصوصی و... از موانع پرشمار پیش‌روی تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم» گفتند. فعالان بخش خصوصی عدم‌قیمت‌گذاری‏‌ و دخالت دولت در اقتصاد، پیش‌بینی‏‌پذیر کردن فضای اقتصادی و نیز اعتمادسازی در بازار سرمایه را از الزامات تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» عنوان کردند. رئیس‏‌کل دادگستری تهران با اعلام خبر آغاز به کار کارگروه‏‌های ۱۲گانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، از برنامه ویژه دستگاه قضا برای حمایت از بخش خصوصی گفت. در نشست نمایندگان بخش خصوصی، پیچیدگی و فرآیندی بودن مقررات، فرسایشی بودن اجرای قوانین و مقررات و تفسیرپذیری قوانین مربوط به تولید از جمله گلوگاه‏‌های عرصه تولید عنوان شد و ضرورت شناسایی برخط ترک فعل‏‌ها، حمایت نهادهای حاکمیتی از اجرای صحیح قوانین و مدیران شجاع، تقویت بعد نظارتی قوه قضائیه و حمایت قاطع از واحدهای تولیدی در ارتباط با جهش تولید مورد تاکید قرار گرفت.
  • فشار همه‌جانبه بر معدن

    حسن حسینقلی /رئیس اتحادیه سرب و روی ایران
    معدن در سال ۱۴۰۲ شرایط بسیار بدی را پشت سر گذاشت؛ زیرا قانون‌گذار هر روز قانون جدیدی برای تضعیف و کم‌کردن نقدینگی معدن‌‌‌کاران تصویب می‌کرد. در لیستی که دولت برای اخذ عوارض صادراتی، تنظیم و اعلام کرده بود، ۳۴۰مورد آمده بود. مطابق این لیست، صادرات مواد خام و نیمه‌‌‌خام مشمول عوارض شد.
  • دستگاه‌‌های صدرنشین و قعرنشین در تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا

    دنیای‌اقتصاد: مطابق اعلام مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار، تعداد مجوزهای کاغذی که به شناسه یکتا تبدیل شده‌اند تا ۳۱فروردین به ۳۷۹‌هزار و ۶۶۱مجوز رسیده است.
  • تبادل برق در بورس انرژی به ۶۰‌درصد می‏‏‌رسد

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو با اعلام اینکه وزارت نیرو گام اول اجرای برنامه هفتم توسعه را محکم برداشته است، گفت: براساس قانون برنامه هفتم و به دنبال اصلاح نظام مالی صنعت برق، از این پس تمامی شرکت‌های توزیع نیروی برق، انرژی موردنیاز خود را از بورس انرژی خریداری خواهند کرد. همچنین در قالب این سازوکار هزینه خرید برق از نیروگاه‌‌‌ها به صورت نقدی پرداخت می‌شود.
  • تجار در کریدور میانه

    دنیای اقتصاد: یکی از چالش‌های جدی در دنیای تجارت، پیدا‌کردن مسیری امن، کم‌هزینه و سریع برای انتقال کالاهاست. کشورهایی که در مسیرهای اصلی تجاری قرارگرفته‌اند، تلاش دارند تا با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، مزیت خود را به کشورهایی که می‌خواهند کالاهای خود را از شرق به غرب و از شمال به جنوب صادرکنند، نشان دهند. مهم‌ترین عاملی که بر مزیت یک کریدور اثر می‌گذارد، امنیت است. تنش‌ها در دریای سرخ و طولانی‌شدن جنگ اوکراین و روسیه باعث‌شده تا کشورها به‌دنبال مسیرهای امن جایگزین برای تجارت باشند. در این بین، بررسی مسیری تحت‌عنوان «کریدور میانه» برای ایران حائزاهمیت است.
  • استفاده از ظرفیت‌های آفریقایی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل آفریقای سازمان توسعه‌تجارت گفت: ایران می‌تواند از ظرفیت‌های معادن و محصولات کشاورزی آفریقا بهره بگیرد و مبادرت به صادرات کالاها و خدمات فنی و مهندسی به این قاره کند. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، لیلا باغبان مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه‌تجارت ایران اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد تجار ایرانی از ظرفیت‌های کشاورزی و تجاری قاره آفریقا کمترین بهره را برده‌‌‌‌‌‌اند؛ در حالی‌که این قاره به دلیل شرایط آب‌و‌هوایی و قرارگرفتن در خط استوا پتانسیل بالایی در تولیدات محصولات کشاورزی دارد، از این‌رو همزمان با صادرات ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی و بذر، کود، سم، واکسن‌های دامی و دانش فنی مورد‌نیاز برای کشاورزی و دامپروری می‌توان با ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی در کشورهای این قاره، ارزش‌افزوده بیشتری را نصیب کشور کرد.
  • تشریح وضعیت کالاهای اساسی؛‌ مطلوب است

    دنیای‌اقتصاد: قائم‌‌‌‌‌مقام وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه با افزایش عرضه نهاده‌‌‌‌‌های دامی در بازار نرخ این محصولات به زیر نرخ مصوب خود رسیده است، گفت: با آسودگی خیال تولیدکننده و افزایش تولید، وضعیت عرضه کالاهای اساسی به تولید مازاد رسیده است. علیرضا پیمان‌‌‌‌‌پاک، قائم‌‌‌‌‌مقام وزارت جهادکشاورزی در امور تجارت و تنظیم‌بازار گفت: نهاده‌‌‌‌‌های دامی نقش مهمی در تولید انواع کالاهای اساسی مانند مرغ، تخم‌‌‌‌‌مرغ، شیر و گوشت دارد و در گذشته نیز دولت‌ها همواره درگیر آن بودند. او افزود: از سال‌گذشته به‌ویژه از نیمه دوم سال‌با هماهنگی بانک‌مرکزی شرایط تامین ارز مورد‌نیاز واردات کالاهای اساسی به‌‌‌‌‌شکلی تامین شد که دیگر با بحران مواجه نبودیم. قائم‌‌‌‌‌مقام وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: در گذشته دامدار برای تامین نهاده موردنیاز خود باید پول خود را پیش‌‌‌‌‌پرداخت می‌کرد تا تعدادی واردکننده خاص نهاده، اقدام به واردات می‌کردند اما اکنون با تامین کامل نهاده‌‌‌‌‌ها، تولیدکنندگان نگرانی بابت تولید خود ندارند. او تصریح کرد: ارز موردنیاز واردات در ۳ ماه اول تامین شده‌است و دولت در حال برنامه‌‌‌‌‌ریزی برای تامین ارز موردنیاز کالاهای اساسی در ۳ماهه دوم سال‌است.
  • خالص‏‏‏‏‌سازی اتاق با خلع‌ید از تشکل‌ها

    بعد از رئیس اتاق ایران که با حرف و حدیث بسیار و به اعتقاد برخی از ناظران با فشار دولتی کناره‏‏‏‏‌گیری کرد، اکنون مشکلات دیگری از ناحیه دولت برای اتاق بازرگانی به‌وجود آمده‌است؛ مشکلاتی که به آخرین دستور جلسه شورای‌عالی نظارت بر اتاق بازرگانی مربوط است. نخستین آن در هفته‌های گذشته عملی شد؛ ابطال انتخابات اتاق آبادان که باز به عقیده بسیاری خلاف آیین‌نامه بود و وجهه قانونی نداشت. دومین دستور جلسه که به آن رسیدگی نشد، اما ظاهرا به جلسات بعدی موکول شده‌است، مساله‌ای اساسی‏‏‏‏‌تر و با عواقبی دامنه‏‏‏‏‌دارتر است؛ بحث تشکل‌ها و ساماندهی آنها که در این مورد مطابق شنیده‏‏‏‏‌ها، هدف اعضای دولتی شورای‌عالی نظارت کاهش چشمگیر سهم تشکل‌ها از کرسی‏‏‏‏‌های هیات‌نمایندگان است.
  • خودکار آشنا برای ایرانی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: خانواده رفوگران در ۸ سال، سرمایه لازم، شناخت کافی از بازار و نظام توزیع، نظام اعتباری و کل نظام تجارت را به‌دست آوردند، به‌طوری‌که ابزار لازم برای ورود به عرصه تولید نوشت‌افزار‌ برایشان فراهم شد.
  • استفاده از بازار سرمایه ‌برای تامین مالی پروژه‌های لرستان ضروری است

    دنیای‌اقتصاد: محمد خاکی، رئیس اتاق خرم‌آباد با اشاره به مشکلات تامین مالی از نظام بانکی و نیاز واحدهای تولیدی و بنگاه‌ها به نقدینگی، استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه‌برای تامین مالی پروژه‌های استان لرستان را ضروری عنوان کرد.
  • بال‌های بخش‌خصوصی را باز کنید

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق سمنان می‌گوید: بخش‌خصوصی قدرت زیادی برای اجرای وظایف اقتصادی دارد؛ اما به‌‌‌‌‌‌واسطه اعمال محدودیت‌های شدید، مانند عقابی در قفس است که نمی‌تواند از قدرت بال‌هایش استفاده کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر