گروه صنعت- معاون معدنی وزیر صنایع و معادن در جشن ۷۵ سالگی صنعت سیمان که در آستانه ارائه لایحه طرح تحول اقتصادی به مجلس برگزار شد، گفت: «صنعت باید به دنبال تفکرهای جدید باشد.»مسعود سمیعی‌نژاد افزود: با توجه به این که یکی از مزیت‌های کشور ما در بحث سیمان، داشتن انرژی ارزان قیمت است، بعد از اجرای این طرح باید به فکر درست استفاده کردن از این انرژی باشیم.معاون وزیر صنایع ادامه داد: از این پس باید انرژی را با قیمت واقعی بخریم. چاره اندیشی کنید

معاون وزیر صنایع و معادن با بیان این که در حال حاضر میزان مصرف انرژی ایران به نسبت ترکیه ۵/۲ برابر است‌، خاطر نشان کرد: باید به شدت به فکر کاهش مصرف انرژی و چاره اندیشی برای این امر باشیم تا بتوانیم پس از اجرای طرح تحول اقتصادی نیز با جهان رقابت کنیم.سمیعی‌‏نژاد تصریح کرد: باید فرایند توزیع و تولید با افکار نوین و علم جدید بازنگری شود، چراکه در حال حاضر در حمل و نقل، ۵/۲‌درصد پرت داریم و در بسته‌بندی نیز مشابه این رقم‌ که تمام علت آن نیز ارزان بودن قیمت انرژی است وجود دارد.

۸ تیپ ایرانی

وی ادامه داد: در دنیا بیش از ۴۵ تیپ وجود دارد، ولی در ایران تنها ۸ تیپ تولید سیمان وجود دارد که برای رقابت در بازار جهانی باید به فکر افزایش تیپ‌‏های تولید سیمان باشیم.سمیعی‌‏نژاد خاطر نشان کرد: در رابطه با استانداردسازی، کارهای بزرگی انجام شده، اما ابزار استاندارد کیفی بایستی بازنگری و با ابزارهای جدید جایگزین شود.

گاز چند کارخانه رفت

معاون وزیر صنایع و معادن همچنین از قطع گاز چند کارخانه سیمان خبر داد و گفت: با وجود این که هنوز سرمای زمستانی به حدی نرسیده که شاهد قطع گاز باشیم، اما طی روز گذشته گاز چند کارخانه سیمان قطع شده و در این رابطه وزیر صنایع به مدیرعامل گاز نامه نوشت تا این مشکل حل شود.سمیعی نژاد اظهار داشت: البته طی سه ماه گذشته با پیگیری وزارتخانه کارخانجات سیمان با ذخیره‌‏سازی سوخت زمستانی جلوی بحران مشابه آن چه در سال گذشته انجام شد را خواهند گرفت.وی ادامه داد: در این راستا جلسات مختلفی با ترکان و نعمت زاده برگزار شد و امیدواریم که دیگر مشکلی پیش نیاید و از کارخانجات می‌‏خواهم که اگر مشکلی پیش آمد، سریعا با وزارت‌‏خانه تماس بگیرند.

تولید کنندگان را دعا می‌کنیم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نیز در این مراسم گفت: تولید‌‏ کننده‌‏های سیمان با افزایش وحدت، بحران‌‏ها را پشت سر بگذارند.علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: وظیفه ما این است که به تولیدکنندگان فکر کنیم و دعا کنیم تا عمر این گروه افزایش یابد.آقا محمدی به تولیدکننده‌‏ها توصیه کرد که تا با افزایش وحدت میان خودشان و حضور موثرتر برای رفع نگرانی در بازار سیمان و همچنین بحران سیمان و توسعه فعالیت‌‏هایشان کار کنند.

دست از سر ما بردارید

رییس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان هم در ادامه گفت: برای تعادل در بازار سیمان، دولت باید دست از سر سیمان بردارد. به گزارش «ایلنا»، صفارزاده، رییس انجمن صنف کارفرمایان صنعت سیمان گفت: دولت باید به جای سیمان زمین را در سبد قرار دهد، چرا که در شهرهای کمتر توسعه یافته، قیمت سیمان ۲‌درصد در ساخت و ساز تاثیر دارد.وی ادامه داد: در سال ۸۳ طی جلسه‌‏ای با مسوولان صنعتی کشور در آن زمان به آقای جهانگیری گفتیم که سیمان را از سبد خارج کنند تا این بازار به تعادل برسد. بنابراین ایشان نیز در تاریخ ۲۶/۱۲/۸۳ رسما اعلام کردند که سیمان از سبد حمایتی دولت خارج خواهد شد، ولی ما نفهمیدیم چه شد که سیمان در سبد باقی ماند.

سه سال پیش بود که صفار زاده با اشاره به افزایش تولید سیمان اظهارداشت: از ۳ سال پیش تاکنون تولید سیمان از ۳۶‌میلیون تن به ۷۲‌میلیون تن رسیده است و در این مدت بارها با تنظیم بازار ثابت کردیم که دولت باید دست از سر سیمان برداشته و قیمت‌‏گذاری آن را به خود تولید‌‏کننده‌‏ها بسپارد.

وی درادامه افزود: در حال حاضر درکل کشور ۸۰ هزار روستا داریم که باید سیمان کاری شود تا شاهد اتفاقاتی که در بم افتاد نباشیم.صفارزاده خاطر نشان کرد: متاسفانه در حال حاضر به جای توجه به کل کشور تمام سیمان تولید تنها در چند شهر بزرگ می چرخند و روستاها را فراموش کرده‌‏ایم.وی مجددا تاکید کرد: من از دولت خواهش می‌‏کنم که دست از سر سیمان بردارد و قیمت‌‏گذاری و بازار سیمان را به تولید‌‏کنندگان بسپارد.