خبرگزاری مهر - یک مقام مسوول در وزارت نیرو با اشاره به راه‌اندازی بیش از ۱۰ واحد جدید نیروگاهی تا پیش از فرا رسیدن تابستان ۹۳، اعلام کرد: ظرفیت تولید برق ایران تا تابستان سال آینده، از مرز ۷۳ هزار مگاوات عبور می‌کند. غلامرضا مهرداد در تشریح آخرین وضعیت تعمیرات اساسی و دوره‌ای نیروگاه‌های برق کشور، گفت: در حال حاضر حجم تعمیرات انجام شده به ۵۴ هزار مگاوات رسیده است که تقریبا با توجه به برنامه زمان‌بندی صورت گرفته پیش می‌رود.

این مقام مسوول در وزارت نیرو با اشاره به اینکه حجم تعمیرات نیروگاه‌ها تا پایان فصل تعمیرات به ۸۲ هزار مگاوات خواهد رسید، تصریح کرد: این میزان تعمیرات در حدود ۱۲ هزار مگاوات نیز بیشتر از ظرفیت نصب شده برق کشور است، چرا که برخی واحدها دوبار تحت تعمیر قرار می‌گیرند. هم‌اکنون مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به ۷۰ هزار و ۱۶۵ مگاوات می‌رسد. مدیرکل دفتر فنی تولید توانیر با بیان اینکه تعمیرات نیروگاه‌ها براساس برنامه زمان‌بندی تا خرداد ماه به پایان خواهد رسید، به‌عنوان «فصل تعمیرات» اشاره کرد و افزود: هرساله پس از پایان یافتن روزهای اوج مصرف در تابستان، تعمیرات نیروگاه‌ها از اوایل شهریور آغاز شده و تا خرداد ماه در یک برنامه زمان‌بندی منظم و براساس نیازسنجی انجام گرفته و شاخص‌هایی فنی، نیروگاه‌ها در نوبت تعمیرات قرار می‌گیرند که ما در اصطلاح به این ۹ ماه، فصل تعمیرات می‌گوییم. وی یادآور شد: در تعمیرات نیروگاه‌ها از متخصصان داخلی استفاده شده و از نیروهای خارجی استفاده نمی‌کنیم.

مهرداد همچنین درخصوص نیروگاه‌های جدیدی که باید وارد مدار تولید برق شوند، توضیح داد: براساس برنامه از فصل پیک مصرف سال ۹۲ به بعد (اواسط مرداد ماه) تا پیک سال بعد یک‌هزار و ۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید حرارتی باید وارد مدار شود که از این بین تاکنون یک واحد نیروگاه‌های آبادان، دو واحد در

پره سر و یک واحد در شیرکوه در مجموع به ظرفیت حدود ۶۵۰ مگاوات وارد مدار شده است. وی ادامه داد: براین اساس یک واحد دیگر نیروگاه آبادان، دو واحد گازی نیروگاه ایرانشهر، ۲ واحد در نیروگاه خرمشهر، یک واحد نیروگاه گناوه، یک واحد نیروگاه گنو و یک واحد ۲۵ مگاواتی نیز در اسلام‌آباد در حوزه نیروگاه‌های حرارتی وارد مدار خواهند شد. این مقام مسوول تاکید کرد: همچنین در حوزه نیروگاه‌های آبی نیز ۲ واحد نیروگاه سیاه بیشه و یک واحد ۷۵ مگاواتی نیروگاه مارون نیز وارد مدار خواهد شد که به این ترتیب مجموع دوهزار و ۴۰۰ مگاواتی که براساس برنامه باید وارد مدار تولید می‌شد، تکمیل خواهد شد.

مهرداد با بیان اینکه امسال چالشی بزرگ در زمینه تامین سوخت داشتیم اما با همکاری همه نهادها و دستگاه‌های مسوول همچون شرکت مدیریت شبکه برق، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت گاز مدیریت شد، خاطرنشان کرد: امسال مصرف نفت کوره (مازوت) به ۱۵ میلیارد لیتر و مصرف گازوئیل نیز به ۱۲ میلیارد لیتر می‌رسد.