خبرگزاری مهر: معاون وزیر نیرو گفت: به جای اجرای طرح‌های مختلف در بخش آب و تاسیسات آب و فاضلاب باید بهره‌برداری مورد توجه قرار گیرد. رحیم میدانی گفت: موضوع بهره‌‌برداری آب سال‌‌ها است که مورد غفلت و فراموشی قرار گرفته است و باید هزینه لازم برای بهره‌‌برداری اصولی را تامین کنیم. بهره‌ وری بدون توجه به موضوع بهره‌‌برداری حاصل نمی‌شود، اما هم‌ اکنون بهره‌‌برداری در پایان مراحل یک طرح قرار دارد؛ در حالی‌ که باید از مرحله پیدایش پروژه به فکر نحوه بهره‌‌برداری از آن باشیم. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار کرد: باید هزینه لازم برای بهره‌‌برداری اصولی از سرمایه‌‌گذاری‌‌های صورت گرفته در بخش آب و تاسیسات آب و فاضلاب را تامین کنیم. نزدیک به ۳ دهه است که در مورد پایداری آب صحبت می‌شود و در راهبردها و سیاست‌‌های کلان بر این موضوع تاکید شده، اما توسعه پایدار دارای نشانه‌‌هایی است که این موضوع در بخش آب تبیین نشده و مشخص نیست این بخش چه اندازه به الزام‌های توسعه پایدار عمل کرده است. میدانی با تاکید بر ارتقای بهره‌ وری در بخش آب گفت: تاکنون افزون‌ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح‌‌های مختلف در بخش آب و تاسیسات آب و فاضلاب سرمایه‌‌گذاری شده است، اما در دوره بهره‌‌برداری حمایت لازم از این سرمایه‌‌گذاری‌‌ها صورت نمی‌گیرد؛ ما باید هزینه لازم برای بهره‌‌برداری اصولی را تامین کنیم. وی با بیان اینکه شرکت‌‌های آب و فاضلاب از نظر بهره‌برداری ضعیف و وابسته به دولت هستند، تصریح کرد: رویکرد جدید دولت در بهره‌‌برداری در بودجه سال ۹۴ مشخص است و در لایحه بودجه بخش آب کشور طبق اعلام و تایید مرکز پژوهش‌‌های مجلس، بر رویکردهای غیرسازه‌ای متمرکز شده که یکی از بخش‌‌های مهم توجه به موضوع بهره‌‌برداری است.

این مقام مسوول در وزارت نیرو ادامه داد: در فقدان توجه به بهره‌‌برداری و کارهای غیرسازه‌ای نمی‌توان به بهره‌‌وری رسید و این امر سال‌‌ها است که از سوی وزارت نیرو در دست پیگیری است، اما تاکنون توجه لازم نشده است. میدانی تصریح کرد: تغییر رویکرد باید در سطح کلان انجام شود و خدمتگذاران بخش آب باید نگاه خود را نسبت به مسائل و نیازهای بخش آب عوض کنند و به جای اجرای طرح‌‌های جدید باید توجه به بهره‌‌برداری معطوف شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا یکی از مسائل مهم ‌بهره‌برداری را ظرفیت‌ سازی در این بخش عنوان کرد و افزود: باید در ساخت تاسیسات جدید، استفاده از فناوری‌‌های روز در راس برنامه‌‌ها قرار گیرد و در این مسیر وظیفه اصلی بر دوش همکاران ستادی و اجرایی شرکت‌‌ها است تا با اقدام خود رویکرد جدید دولت در مسیر توسعه و ارتقای مقوله بهره‌‌برداری تداوم یابد.