شماره روزنامه ۶۰۲۰
|

  • حا شیه‌های یک فیلم جنجالی

    دنیای اقتصاد: حاشیه‌های مربوط به فیلم پرمخاطب «بی‌بدن» با موضع‌گیری اخیر فیلم‌نامه‌نویس این فیلم دوباره مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. این فیلم در زمان اکرانش در جشنواره و همچنین زمان ساختش هم حاشیه‌های بسیاری ایجاد کرد. فیلم‌نامه این اثر بر اساس زندگی دو جوان ایرانی که سرگذشت غمباری را رقم زدند نوشته شد و حالا خانواده دو جوان نسبت به ساخت این اثر شاکی هستند. «فیلم بی‌بدن» ساخته مرتضی علیزاده است و الناز شاکردوست، سروش صحت، پژمان جمشیدی، نوید پورفرج و... در آن بازی کرده‌اند.
  • دلیل بیکاری بازیگر قصه‌های مجید

    مهدی باقربیگی، بازیگر نقش مجید در سریال «قصه‌های مجید» ساخته زنده‌یاد کیومرث پور‌احمد، از دلیل بیکاری‌اش در سینما و تلویزیون حرف زد. این بازیگر در گفت‌وگو با ایسنا گفت: کم‌و‌بیش به من پیشنهاد می‌شود اما راستش در این دو سه سال اخیر خودم کار نکردم. از وقتی که کرونا آمد تا وقتی که تمام شود متاسفانه من دائما بیمار بودم و حدود ۱۰ الی ۱۵ بار به بیماری کرونا مبتلا شدم؛ بنابراین در آن مدت اگر کاری هم پیشنهاد می‌شد بیشتر به خاطر خانواده‌ام قبول نمی‌کردم. از این به بعد ببینیم خدا چه می‌خواهد.
  • رسوایی رسانه‌ای با روتوش سیاسی سنجاق سینه

    دنیای اقتصاد: رسانه «ونیتی فر» فرانسه به خاطر برداشتن سنجاق سینه پرچم فلسطین از روی تصویر گای پیرس، بازیگر استرالیایی، عذرخواهی کرد. از گای پیرس برای نسخه فرانسوی مجله «ونیتی فر» به عنوان یکی از چهره‌های مهمان جشنواره فیلم کن عکس گرفته شد. پیرس در‌حالی‌که روی یک صندلی نشسته بود رو به دوربین لبخند زد. این در حالی بود که روی یقه چپ کت او سنجاق سینه پرچم فلسطین جای داشت و وی دستبندی بافته‌شده با رنگ‌های فلسطینی را روی مچ دست خود بسته بود. اما زمانی که این عکس در وب‌سایت «ونیتی فر» فرانسه و حساب رسمی اینستاگرام آن به اشتراک گذاشته شد از این عناصر که نشان‌دهنده حمایت این بازیگر از مردم فلسطین بود ، خبری نبود. «ونیتی فر» بعدا وب‌سایت خود را به‌روز کرد تا عکس ویرایش‌شده را با عکس اصلی جایگزین کند. زیر پرتره پیرس نوشته شده: پیش‌تر نسخه قبلی این تصویر در سایت قرار داده شده بود، اما نسخه اصلی این است. ما صمیمانه عذرخواهی می‌کنیم.
  • ادامه تحقیقات درباره مرگ بازیگر «فرندز»

    دنیای اقتصاد: شش ماه پس از مرگ «متیو پری» به دلیل اثرات استفاده از کتامین، اداره پلیس لس‌آنجلس (LAPD) و اداره مبارزه با مواد مخدر (DEA) در حال انجام تحقیقات جنایی مشترک در مورد چگونگی دریافت این دارو توسط این بازیگر هستند. پری در ۵۴سالگی در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۳ در خانه خود در پاسیفیک پالیسیدز درگذشت. به گفته پزشک لس‌آنجلس، مقادیر کمی کتامین، که گاهی برای درمان افسردگی استفاده می‌شود، در معده او یافت شده بود. با‌این‌حال، کالبدشکافی سطوحی از کتامین را در خون او پیدا کرد که مشابه سطوح مورد استفاده در بیهوشی عمومی بود. در گزارش کالبدشکافی آمده است: «در سطوح بالای کتامین که در نمونه‌های خون پس از مرگ او یافت می‌شود، اثرات کشنده اصلی هم ناشی از تحریک بیش از حد قلبی عروقی و هم از افسردگی تنفسی است.»
  • کنسرت ارکستر «پایتخت» در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: ارکستر «پایتخت» به رهبری ارکستر شهرام توکلی بعد از مدت‌ها تازه‌ترین کنسرت خود را در تالار وحدت تهران پیش روی مخاطبان قرار خواهد داد. این ارکستر به رهبری شهرام توکلی و حضور علیرضا چهره‌قانی به عنوان سولیست ویولن بعد از مدت‌ها تازه‌ترین کنسرت خود را روز بیست‌و‌هشتم خرداد‌ماه در تالار وحدت تهران پیش روی مخاطبان قرار خواهد داد. در این کنسرت آثاری از بتهوون، شوبرت، برامس، ماسنه و چایکوفسکی برای علاقه‌مندان موسیقی کلاسیک اجرا می‌شود. ارکستر آکادمیک «پایتخت» دارای سه ارکستر شماره ۱ شامل نوازندگان ممتاز بالای ۱۵ سال، ارکستر شماره ۲ شامل نوازندگان متوسط بالای ۱۵سال و ارکستر شماره ۳ شامل نوازندگان زیر ۱۵ سال است. ارکستر «پایتخت» ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت به اجرای برنامه خواهد پرداخت.
  • اولین حضور مانی‌ رهنما در صحنه تئاتر

    دنیای اقتصاد: مانی رهنما، خواننده پاپ که سابقه خواندن در فیلم‌های سینمایی «مرسدس» و «اعتراض» از ساخته‌های مسعود کیمیایی را در کارنامه دارد، با پیوستن به کنسرت‌نمایش «مرگ با طعم نسکافه» برای اولین بار حضور در صحنه تئاتر را تجربه می‌کند و در این اثر به اجرای زنده موسیقی می‌پردازد. «مرگ با طعم نسکافه» نمایشی شش‌پرده‌ای است که با استفاده از کلیدواژه‌های مهم زندگی به روایتِ برش‌های دراماتیک در زمان حال، دهه‌ ۳۰ و صد سال گذشته می‌پردازد. از نکات جالب توجه این اجرا، حضور پررنگ موسیقی است. بهنام شرفی، نیکی مظفری، گل‌ناز عباسی، بهراد محمدی، روشنک رضایی‌مهر و بابک صحرایی بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش پرداخته‌اند. همچنین محمدرضا عیوضی به عنوان خواننده - بازیگر در این اجرا حضور دارد. بابک صحرایی و مانی رهنما پیش از این به عنوان ترانه‌سرا و خواننده همکاری‌های بسیاری با یکدیگر داشته‌اند. «مرگ با طعم نسکافه» هر شب ساعت ۱۹:۳۰ در عمارت نوفل‌‌لوشاتو اجرا می‌شود.
  • برپایی شب «شیون فومنی» در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: «شب شیون فومنی» از سلسله شب‌های مجله بخارا با همکاری بنیاد فرهنگی شیون فومنی فردا پنج‌شنبه از ساعت ۱۷در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. کاوه بهرامی مقدم، علی دهباشی و حامد فومنی در این مراسم سخنرانی می‌کنند و سپس فیلم مستند «دره پروانه‌ها» به نمایش درمی‌آید. «دره پروانه‌ها» فیلم مستند پرتره شیون فومنی است که به تبیین ناگفته‌هایی از زندگی، افکار و اندیشه‌های ادبی و سیر و سلوک شاعرانه و اثرگذاری‌های او در اجتماع، شعر و ادبیات معاصر پرداخته است. کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و مجری طرح فیلم مستند «دره پروانه‌ها» کاوه بهرامی مقدم و تهیه‌کننده این فیلم مستند، بنیاد فرهنگی شیون فومنی است.
  • ساخت مستند زندگی کتایون امیرابراهیمی

    دنیای اقتصاد: مستند «کتایون به روایت کتایون» درباره زندگی کتایون امیر ابراهیمی به کارگردانی حمیدرضا سنگیان و تهیه‌کنندگی مشترک السا فیروز‌آذر و محمد‌حسین حسینی روی میز تدوین قرار گرفت. حمیدرضا سنگیان پیش از این نیز با کتایون امیرابراهیمی در فیلم «نابازیگر» و فیلم کوتاه «همه‌چیز در معرض فروش» در سمت کارگردان و بازیگر همکاری داشته و این بار با رویکرد پرداختن به جایگاه و نقش زن در سینمای ایران به سراغ تولید مستندی از زندگی این بازیگر پیشکسوت سینمای ایران رفته است. کتایون امیر‌ابراهیمی از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۳ در نزدیک به پنجاه فیلم به ایفای نقش پرداخته است.
  • درگذشت چهره‌پرداز باسابقه

    دنیای اقتصاد: مرتضی اردستانی، بازیگر و چهره‌پرداز سینما، در ۷۳سالگی از دنیا رفت. مرتضی‌ اردستانی متولد ۲۹ خرداد ۱۳۳۰فعالیت حرفه‌ای را از سال ۱۳۴۹ آغاز کرد. او در هنرستان آزاد دراماتیک یک دوره بازیگری را زیر نظر پرویز تاییدی گذراند و هنر گریم را زیر نظر عبدالله اسکندری، بیژن محتشم و فرهنگ معیری تکمیل کرد. این چهره‌پرداز قدیمی و باسابقه سینما و تلویزیون، در دهه‌های ۶۰ و ۷۰در فیلم‌هایی همچون تحفه هند، غریبه و ماموریت نیز بازی‌ کرده بود. مراسم تشییع و خاکسپاری زنده‌یاد مرتضی اردستانی امروز چهارشنبه ساعت ۱۰ در قطعه هنرمندان بهشت‌زهرا برگزار می‌شود.
  • یهودای آوازخوان به صحنه می‌آید

    دنیای اقتصاد: پرواز همای در نقش یهودا در اپرای «یهودا و شیدا» در مجموعه تاریخی نیاوران روی صحنه می‌آید. این اُپرای داستان عاشقانه یهودای آوازخوان و شیدا (دختر شاه‌طهماسب) است که قربانی خشم و قدرت‌طلبی قزلباش‌ها می‌شود. محمدحسین صفری در نقش وحشی بافقی، امیر کربلایی‌زاده در نقش شاه تهماسب، نادر فلاح در نقش چوها سلطان، آرزو نبوت در نقش پریخان بیگم، آیدا اشجعی در نقش شیدا و پرواز همای در نقش یهودا، به عنوان بازیگران اُپرای «یهودا و شیدا» معرفی شدند. این گروه با همراهی مهرداد آبجار طراح حرکات و گروه بازیگران، رامشگران، قزلباش‌ها و جلوه‌های ویژه تصویری قرار است از ۲۰ خرداد در محوطه باز کاخ نیاوران روی صحنه بروند.
  • سرقت رسانه‌ای مفاخر ایران

    دنیای اقتصاد: استقبال گسترده از تولید یک فیلم درباره زندگی مولانا و شمس تبریزی،‌ سر یک زخم کهنه را در بسیاری از محافل هنری ایران باز کرد. در بیش از دو دهه اخیر کشورهای همسایه تلاش کرده‌اند تا شماری از مفاخر و مشاهیر بزرگ تاریخ ایران را به خود منتسب کنند و هویت تازه برایشان رقم بزنند.
  • درگذشت کودک معروف سینما در ۹۲سالگی

    دنیای اقتصاد: داریل هیکمن که وقتی خردسال بود در فیلم‌هایی مانند «خوشه‌های خشم» و «به بهشت واگذارش کن» بازی کرده بود، در ۹۲سالگی از دنیا رفت.او برادر بزرگ‌تر دواین هیکمن فقید بود و با وی در «کاپیتان ادی» (۱۹۴۵) جلوی دوربین رفت. سال ۱۹۵۱ هیکمن پس از بازی در بیش از ۴۰ فیلم در‌حالی‌که بازیگر قراردادی پارامونت و ام‌جی‌ام بود، سرخورده از این تجارت به صومعه پناه برد، اما مدتی بعد بازگشت، به دانشگاه رفت و به بازیگری ادامه داد.وی نقش وینفیلد، کم‌سن‌ترین عضو خانواده «جاد» را که جان اشتاین بک در «خوشه‌های خشم» خلق کرده بود در فیلمی اقتباسی که سال ۱۹۴۰ توسط جان فورد ساخته شد، ایفا کرد.
  • بازیگر سریال «بیمارستان عمومی» کشته شد

    دنیای اقتصاد: جانی وکتور که بیشتر برای بازی در سریال طولانی‌ «بیمارستان عمومی» شناخته می‌شود، پس از اصابت گلوله در جریان یک سرقت مشکوک در لس‌آنجلس در ۳۷سالگی درگذشت. اداره پلیس لس‌آنجلس تایید کرد که «جانی وکتور» حوالی ساعت سه صبح روز شنبه پس از رویارویی با سه مردی که گفته می‌شود قصد سرقت لوازم یک وسیله نقلیه را داشتند، هدف گلوله قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
  • زندگی اینگمار برگمان فیلم می‌شود

    دنیای اقتصاد: فیلمی درباره زندگی اینگمار برگمان، کارگردان بزرگ سینمای جهان، در دست ساخت است و رابرت گوستافسون در نقش این سینماگر مولف بازی خواهد کرد.این فیلم که هنوز عنوانی برای آن در نظر گرفته نشده است، یک فیلم هیجان‌انگیز سیاسی است که در جریان انتخابات سوئد در سال ۱۹۷۶ اتفاق می‌افتد، زمانی که برگمان توسط پلیس مظنون به فرار مالیاتی شد و در حین تمرین نمایش «رقص مرگ» اثر آگوست استریندبرگ در تئاتر سلطنتی دراماتیک در استکهلم دستگیر شد.تاثیر این رویداد بر برگمان ویرانگر بود و او در اثر این تحقیر دچار فروپاشی عصبی شد و در حالت افسردگی عمیق در بیمارستان بستری شد.
  • ضرورت مقابله با توهین به هنرمندان

    خبرآنلاین: انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران طی نامه‌ای سرگشاده از شورای صیانت خانه سینما خواست در پاسخ به توهین مدیر پلتفرم نماوا تعلل نکند. متن نامه انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران به این شرح است: «شورای محترم صیانت خانه سینما، بیش از یک ماه از توهین و هتک حرمت یکی از مدیران پلتفرم نماوا به جامعه سینمایی می‌گذرد، توهین‌هایی که موجب تشویش اذهان عمومی و واکنش‌های گسترده منفی خانواده سینما شد. هیات‌مدیره خانه سینما هم اعلام کرد بررسی این موضوع به شورای صیانت ارجاع داده شده، اما با وجود گذشت بیش از یک ماه هیچ خبر و گزارشی در خصوص بررسی و نتیجه آن اعلام نشده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر