امپراتوری کواندت‌ها در آلمان

الهام جوادی

استفن کواندت وارث ۱۷.۴ درصد از سهام شرکت BMW، میلیاردر، صنعتگر و مهندسی آلمانی است که با ثروت ۷/۵ میلیارد دلار در حال حاضر صد و سی و دومین میلیاردر جهان به حساب می‌رود. استفن کواندت در ۹ ماه مه سال ۱۹۶۶ در بدهامبورگ آلمان متولد شد. پدر او هربرت و مادرش جوهانا کواندت بودند. استفن همچنین برادر سوزان کلاتن (سوزان‌هانا اورسولا کواندت)، سی و پنجمین میلیاردر دنیا در سال ۲۰۱۰ است. استفن کواندت به دانشگاه کارلسروهه رفت و از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳ به تحصیل در رشته مهندسی پرداخت. وی از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۴ برای گروه مشاوره بوستون در مونیخ کار می‌کرد. این گروه یکی از بزرگ‌ترین بنگاه‌های مشاوره مدیریت دنیا با دفاتری در بیش از ۴۰ کشور جهان است و به عنوان یکی از معتبرترین بنگاه‌های مشاوره مدیریتی و یکی از پیشتازان استراتژی کسب و کار در جهان شناخته می‌شود.

کواندت از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ به عنوان مدیر بازاریابی برای شرکت دیتاکارد در مینئاپولیس در هنگ کنگ مشغول به کار بود. استفن پس از مرگ پدرش در سال ۱۹۸۲ و زمانی که تنها شانزده سال داشت ۴/۱۷ درصد از سهام شرکت BMW را به ارث برد. پدر او، هربرت کواندت (۱۹۱۰-۱۹۸۲) یک صنعتگر آلمانی بود که این شرکت را در سال ۱۹۵۹ از ورشکستگی نجات داده بود. پدربزرگ هربرت با دختر مالک یک کارخانه نساجی ازدواج کرده بود و در سال ۱۹۸۸ مدیر این کارخانه شده بود. خانواده کواندت در جنگ جهانی اول تامین‌کننده تسلیحات ارتش آلمان بودند و از این طریق گونتر، پدر هربرت، توانست ثروت زیادی به دست آورد. گونتر بعد از جنگ توانست چندین شرکت بزرگ را بخرد. خانواده کواندت در جنگ جهانی دوم و زمان دیکتاتوری هیتلر نیز نقش مهمی ‌در ارتش آلمان داشته است. پس از مرگ گونتر در سال ۱۹۵۴ گروه خانواده کواندت تبدیل به یک شرکت بزرگ متشکل از ۲۰۰ کسب و کار بود که بخشی از سهام دایملر-بنز و BMW را نیز در اختیار داشت. پس از مرگ گونتر این گروه بین پسرانش هربرت و‌هارالد تقسیم شد.

شرکت BMW در سال ۱۹۵۹ یک شرکت بیمار بود که مدیریت آن حتی قصد فروش این شرکت به دایملر-بنز را داشت. هربرت هم تقریبا با این کار موافق بود؛ اما در لحظه آخر نظر خود را تغییر داد و سهام خود در شرکت را به ۵۰ درصد افزایش داد تا قدرت بانکدارها کم شود. او توانست با این کار هم ثروت خود را افزایش دهد هم BMW را از ورشکستگی نجات دهد و نهایتا نیز کنترل شرکت را به دست گرفت. هربرت پس از مرگ برادرش، ‌هارالد در سال ۱۹۶۷ سهام بیشتری از شرکت‌های BMW، وارتا و ایواکا دریافت کرد. او و بیوه‌هارالد در سال ۱۹۷۴ سهام خود در دایملر- بنز را به دولت کویت فروختند.

هربرت ۳ بار ازدواج کرد و صاحب چندین فرزند شد که دو فرزند او از ازدواج آخرش سهام BMW را به ارث بردند، البته هربرت برای جلوگیری از ایجاد مشکل بین فرزندانش از ازدواج‌های خود، به هرکدام سهامی ‌از شرکت‌های گروه خانوادگی را داده است. در حال حاضر هشت نفر از صد ثروتمند آلمانی از خانواده کواندت هستند.

استفن کواندت سهام شرکت‌های مهم دیگری را نیز به ارث برده که بسیاری از آنها را از طریق شرکت خود، شرکت دلتون اداره می‌کند. این شرکت‌ها شامل شرکت CEAG، یک تامین کننده کوچک نیرو و دستگاه‌های شارژ تلفن‌های همراه، شرکت تییل لجستیک، یک شرکت لجستیکی، شرکت هیل، تولیدکننده داروهای هومیوپاتیک، شرکت محصولات خانگی CeDo، تولید کننده پاکت‌های فریزر، بسته‌های پلاستیکی و آلومینیومی، فویل، کیسه زباله و فیلترهای قهوه می‌شود. شرکت دلتون شرکتی آلمانی است که سهام شرکت‌های دیگر در زمینه‌های دارویی، محصولات خانگی و لجستیک را می‌خرد. این شرکت بیش از ۱۲ هزار کارمند دارد. تنها سهامدار این گروه با فروش بیش از ۴/۳ میلیارد دلار اسفتن کواندت است.

استفن کواندت همچنین به همراه مادرش مالک ۳/۱۸ درصد سهام شرکت بین‌المللی جم پلاس (یک شرکت بزرگ امنیتی دیجیتال، تا قبل از ادغام آن در سال ۲۰۰۶) با جم آلتو،‌ بود. او عضو هیات مشورتی درسدنر بانک است. همچنین شایعاتی مبنی بر این وجود دارد که او نهایتا رییس هیات مشورتی شرکت BMW خواهد شد. مالکیت سهام بسیاری از شرکت‌های معروف آلمانی باعث شده تا استفن، خواهرش سوزان و مادر این دو جوهانا،‌ جزو ثروتمندترین خانواده‌های جهان به حساب بیایند.

استفن کواندت در سال ۲۰۰۵ با کاتارینا، یک مهندس نرم افزار ازدواج کرده و یک فرزند دختر دارد و ساکن فرانکفورت است.