مترجم: دلارام حسینیون در اینجا با داستان موفقیت زن طراحی آشنا می‌شویم که بدون رفتن به مدرسه طراحی، به جایگاه ارزشمندی دست یافت. او در ادامه برای افرادی که قصد انجام کاری متفاوت دارند، بینش ارزشمندی ارائه می‌دهد:
من کار خود را به عنوان یک طراح بدون رفتن به مدرسه طراحی آغاز کردم. همیشه می‌خواستم تغییر شغل دهم و به یک طراح تبدیل شوم، اما برای رسیدن به این هدف چهار سال زمان و 000/100 دلار برای رفتن به دانشگاه نداشتم. بنابراین تصمیم گرفتم برای تحقق رویاهایم مدرس خود باشم. در ابتدا در این مورد که آیا کسی می‌تواند با
خود آموزی وارد حرفه‌ای شود، با شک و تردید بسیاری روبه‌رو بودم. باید بگویم اگر شما هم با چنین سوالی مواجه هستید، جواب شما مثبت است.
در حالی که همچنان مشغول کار تمام وقت قبلی خود بودم، توانستم مراحل آموزش اولیه طراحی را در مدت شش ماه به اتمام برسانم. هنوز خیلی برای این کار آماده نبودم، اما به هر حال در جست‌وجوی این شغل بودم و شغل خوبی پیدا کردم. من قبول دارم که با بسیاری از افرادی که چهار سال آموزش در مدارس تخصصی را پشت سر گذاشته‌اند، قابل مقایسه نیستم. اما قطعا تلاش‌ها و توانایی‌هایم برای انجام طراحی در طیف بسیار گسترده‌ای از وب سایت‌ها، نرم‌افزارها و چاپ مورد قبول بوده است. شاید شما هم مثل من به دنبال تغییر شغل یا یادگیری برخی از اصول اولیه برای راه‌اندازی شرکت یا پروژه‌های خود باشید. این روشی است که من انجام دادم، مسلما شما نیز می‌توانید:
- اطراف خود را به درستی مشاهده کنید و مطابق با اصول حرکت کنید. بزرگ‌ترین اشتباه برای شروع یک کار شتاب در استفاده از ابزارهای تخصصی آن حوزه است . اشتباه اکثر طراحان در آغاز کار عجله در کار با فتوشاپ است. یادگیری فتوشاپ شما را به یک طراح تبدیل نمی‌کند، درست مثل خرید قلم‌مو که از شما یک هنرمند نمی‌سازد.
- اثر خود را از بین ببرید،این کار سخت‌ترین گام درطول مسیر است. برای نابود کردن هرآنچه خلق کرده‌اید آماده باشید. هر چه زودتر این ایده را بپذیرید، بهتر است. زمانی که به این نتیجه رسیدید که کار شما به ‌اندازه کافی خوب نیست، دوباره شروع کنید. پیروی از این اصل نقش موثری در موفقیت شما دارد.
- یک چشم دیگر نیز قرض کنید. سعی کنید دامنه ارتباط‌های خود را گسترش دهید و با متخصصان و افراد خاص در زمینه کسب‌وکار جدید خود آشنا شوید. دوستان جدیدی در زمینه کاری خود بیابید و با افراد جدید ملاقات کنید. در انجمن‌ها و رویدادهای تخصصی رشته خود شرکت کنید و نظر افراد دیگر را در زمینه‌های کاری متفاوت جویا شوید. من در ابتدا طرح‌هایم را به مردم عادی که ممکن بود در آینده از طرفداران من باشند، نشان دادم و از آنها درخواست کردم تا طرح‌هایم را ارزیابی کنند.
- ایده هایتان را در مکان‌های جدید به نمایش بگذارید، از آن استقبال خواهد شد. یک بار در هنگام تاخیر در پروازم از این فرصت استفاده کردم و با نظرسنجی عمومی از مردم در ترمینال فرودگاه از آنها خواستم تا برنامه‌ای را که به تازگی طراحی کرده بودم امتحان کنند و نظرات و پیشنهادهای خود را بگویند. بسیاری از آنها که بی حوصله و خسته و منتظر بودند با خوشحالی به من کمک کردند و در آن فضا از ایده‌ام بسیار استقبال کردند، من از آن بازخورد‌ها استفاده زیادی کردم.
- به درستی گوش دهید و بپذیرید . اگر از کسی برای بازخورد کار خود نظرخواهی کردید، به خوبی به گفته‌های آنها گوش دهید. آنها با اختصاص دادن بخشی از زمان و توجه خود به شما لطف کرده‌اند. این لطف آنان را با بحث و جدل پاسخ ندهید. به جای مقاومت کردن از آنها تشکر کرده و با روحیه پرسشگری جویای نظرات و انتقاداتشان باشید. بعد تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید از انتقادات و پیشنهادهای آنها در کار خود استفاده کنید؟
- تخصص خود را انتخاب کنید. اکنون زمان تصمیم‌گیری است. بعد از آشنایی با اصول اولیه یک صنعت کم‌کم باید حوزه تخصصی خود را تعریف کرد. مثلا به عنوان یک طراح تصمیم بگیرید که می‌خواهید در کدام بخش طراحی وارد شوید: طراحی برنامه‌های تلفن همراه، وب سایت و ... . ابتدا در مورد تک تک آنها کاوش کنید و در قدم بعدی موضوعی را که به راستی به آن علاقه‌مندید انتخاب کنید و برای قوی‌تر شدن و بهتر عمل کردن و بهترین نتیجه، تلاش کنید.
- نمونه‌های کار شخصی را جمع‌آوری کنید. شما برای موفقیت در زمینه کاریتان حتما نیازی به گذراندن دوره‌های پرهزینه ندارید و می‌توانید با ارائه تجربیاتتان موفقیت خود را تضمین کنید. ایجاد یک پورتفو و جمع‌آوری نمونه هایی ازکارهایتان امری لازم و ضروری است. اگر شما به تازگی شروع به کار کرده اید چگونه می‌توان به جمع آوری نمونه کار پرداخت؟ خبر خوب این است، لازم نیست که به کار روی پروژه‌های واقعی و بزرگ تکیه کنید. به بررسی پروژه‌های جانبی خود بپردازید.
برای مثال به عنوان یک طراح می‌توانید وب سایت‌های ضعیف را شناسایی کنید و آنها را مجددا طراحی کنید یا یک موسسه غیرانتفاعی محلی را بیابید و به صورت رایگان برای آنها طراحی کنید. به یاد داشته باشید از وسوسه قرار دادن تمامی کارهای خود در این پورتفو خودداری کنید، زیرا تنها قوی‌ترین کارهای شما مورد اهمیت هستند.
وارد بازار کار شوید
بعد از کسب مهارت و تجربه در حرفه مورد علاقه خود، باید خیلی سریع وارد بازار کار شوید. ارتباطات قوی و در ارتباط بودن با افراد متخصص در آن حوزه و آشنایی با گروه‌هایی ویژه برای جست و جوی موقعیت‌ها یکی از کلیدی‌ترین موارد است. همچنین در مورد شرکت‌های پژوهشی و سازمان‌هایی که ممکن است به آن علاقه‌مند باشید، جست‌وجو کنید.