«فلش‌شبانه» برج‌‌میلاد چیست؟

گروه مسکن- بهشاد بهرامی: از حدود یک ماه پیش، داخل حفره‌های موجود در دیوارهای بتنی برج میلاد، تعدادی چراغ‌های فلش‌زن سفیدرنگ نصب شده که متفاوت از چراغ‌های قرمزرنگ قبلی، در طول شبانه‌روز روشن است و البته شب‌ها، آنچنان نوری از آنها ساطع می‌شود که دید رانندگان اتوبان‌های مجاور برج را تحت تاثیر قرار می‌دهد. قدرت نور فلش‌های برج میلاد به قدری است که در محله‌هایی از جمله شهرک‌غرب و سعادت‌آباد، هر چند ثانیه‌ یکبار، نوری شبیه «رعد آسمان» در داخل کوچه‌های مشرف به برج، دیده می‌شود و حتی نور فلش، از نمای شیشه‌ای ساختمان‌های واقع در این محله‌ها نیز منعکس می‌شود.

فلش‌های نصب شده در نمای بیرونی برج میلاد که تعدادشان بیش از ۳۰ شعله است و گفته می‌شود بخشی از طرح نور‌پردازی برج به حساب می‌آید، به مراتب بهتر از چراغ‌ها قبلی است. اما آیا این فلش‌ها در شرایطی که ممکن است «دید در شب» را برای برخی از پایتخت‌نشینان، مشکل کند، فقط برای زیبایی این سازه بتنی نصب شده است؟

روابط عمومی برج میلاد در پاسخ به این پرسش «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرده است: این فلش‌ها چراغ‌های هشداردهنده هوایی -برای هواپیماهای عبوری از آسمان تهران- هستند که به خاطر آلودگی هوای تهران، انتخاب شده‌اند و جایگزین چراغ‌های قرمز قبلی در بدنه برج، قرار گرفته‌اند. چراغ‌های سفید چشمک‌زن برج میلاد طبق استانداردهای جهانی که برای ایمنی برج‌های بلند داخل شهرها اعمال می‌شود، به کار گرفته شده است.

مسوولان برج میلاد در عین حال، این فلش‌ها را به طرح نورپردازی برج مربوط نمی‌دانند.

علاوه بر این کارشناسان نصب این چراغ‌های هشدار و عنوان کرده اند محل قرار گیری چنین برج‌هایی داخل شهرها و در کنار خیابان‌ها و اتوبان‌ها است، بنابراین نحوه چیدمان چراغ‌ها براساس استاندارد ICao-s و بدون ایجاد آلودگی نوری بوده است. اما آنچه، اطمینان کارشناسان و طراحان چراغ‌های برج میلاد را در استفاده از این چراغ‌ها در بدنه برج با وجود ایجاد مشکلاتی در دید رانندگان اتوبان‌های مجاور، به همراه دارد ایمن کردن برج مطابق با استاندارد‌های جهانی برای هشدار هوایی به ویژه در هوای آلوده تهران و جلوگیری از بروز حادثه هوایی است.