گروه بنگاه‌ها: سیستم استفاده از نیروگاه برق خورشیدی در پروژه‌های بزرگ ساختمانی به‌صورت پایلوت در مشهد آغاز به کار کرد. به گزارش «ایسنا»، پس از اعلام بحران برق توسط وزارت نیرو طی ماه‌های گذشته، واحد تحقیق و توسعه شرکت ایرانیان اطلس همگام با کشورهای توسعه‌یافته طرح استفاده از برق خورشیدی برای پروژه‌های بزرگ ساختمانی را به بهره‌برداری رساند.

فرهاد روزخوش، مدیرعامل شرکت ایرانیان اطلس، با بیان اینکه پروژه آرمان مشهد به عنوان اولین نمونه به سیستم برق خورشیدی تجهیز شده است، گفت: این پروژه بخشی از طرح بزرگی است که به زودی در سایر پروژه‌های ایرانیان اطلس در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

وی ضمن اشاره به مزایای زیست‌محیطی این سیستم افزود: ظرفیت این سامانه ۱۷ کیلووات و از نوع متصل به شبکه است. این سامانه به میزان بیش از ۳۰ مگاوات‌ساعت در سال برق پاک به پروژه تزریق خواهد کرد. از دیدگاه زیست محیطی این مقدار برابر با جلوگیری از تولید ۱۸ تن دی‌اکسیدکربن در سال و نیز برابر با ایجاد جنگلی به وسعت ۱۷هزارمتر مربع است.

یک ساختمان دارای برق خورشیدی متصل به شبکه، همواره از دو منبع برق خورشیدی و برق شهری به طور ترکیبی استفاده می‌کند. هرگاه برق خورشیدی تولیدی کمتر از برق مصرفی ساختمان باشد، برق شهری آن را جبران کرده و هر گاه این مقدار مازاد بر مصرف باشد، این مازاد، قابل تزریق و فروش به شبکه برق شهری است.

وی افزود: سامانه‌های برق خورشیدی متصل به شبکه دارای بیشترین سهم و پرسرعت‌ترین رشد در میان همه‌ کاربردهای انرژی خورشیدی در دنیا هستند و با توجه به اینکه ایران در کمربند خورشیدی زمین قرار گرفته، ظرفیت‌های فراوانی برای بهره‌برداری از این انرژی پاک در کشور وجود دارد.

وی گفت: بیش از نیمی از برق مصرفی کشور مربوط به بخش ساختمان است. تامین این میزان انرژی از منابع فسیلی، پیامدهای اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی فراوانی دارد. در این راستا، بهینه‌سازی مصرف انرژی الکتریکی ساختمان و سپس استفاده از سامانه‌های برق خورشیدی راهکاری کارآ و موثر است. ایرانیان اطلس پیش از این نیز سیستمی را برای تامین برق آسانسور از انرژی خورشیدی طراحی و نصب کرده بود.