عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: شهرداری باید از ابتدا مانع تخلف در ساخت‌و‌سازها شود و نباید اجازه تخلف داده شود و بعد به دنبال گرفتن جریمه بود.

ابوالفضل قناعتی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در واکنش به آمارهای متناقضی که در خصوص درآمدهای شهرداری از محل عوارض ساختمانی صادر می‌شود، گفت: بخشی از درآمدهای شهرداری از فروش تراکم صادر می‌شود و این براساس قانون است و تخلفی هم صورت نگرفته اما برخی از این درآمدها از محل تخلفات ساختمانی و جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ است.

وی ادامه داد: اینکه چه میزان از درآمدهای شهرداری از محل تخلفات است، مشخص نیست اما اینکه شهرداری بخشی از درآمدهای خود را از فروش تراکم مجاز و غیرمجاز تامین می‌کند، صحت دارد و در حال حاضر در حال انجام است.

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه در برخی از مناطق اجازه ساخت و ساز غیرقانونی داده می‌شود و بعد از آن به عنوان کمیسیون ماده ۱۰۰ به تخلفات ورود پیدا می‌کند، گفت: در این پرونده‌ها یا جریمه نقدی گرفته می‌شود یا به کمیسیون قلع و قمع پرونده ارسال می‌شود که بیشتر مالکان دعا می‌کنند تخلفاتشان به کمیسیون قلع و قمع برود، زیرا در آنجا یک کمیسیون من درآوردی به نام «توافقات» تشکیل شده که در آنجا با مالک بر سر میزان جریمه توافق می‌کنند و ساخت و ساز ادامه پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: باید از ابتدای شروع ساخت، شهرداری مقابل تخلف و بی‌قانونی بایستد و نگذارد برخلاف نقشه‌های تایید شده، هیچ ساخت‌و‌سازی انجام شود تا پرونده‌ای در این سیکل بی‌قانونی نیفتد.

قناعتی با اشاره به تذکر کتبی که اخیرا به شهرداری داده است، گفت: در این تذکر که به صورت مکتوب به هیات رئیسه تقدیم کردم، در یک ملک ۱۶ هزار متری، ۱۱ هزار متر تخلف شده که مطمئنا شهردار منطقه از این میزان تخلف مطلع است. این میزان تخلفات آنقدر افزایش یافته که در هفته قوه قضائیه، رئیس قوه نیز به این موضوع اعتراض کرد و گفت: «چرا در یک ساختمان ۱۵ طبقه اجازه بی‌قانونی داده می‌شود که بعد از ما نظر بگیرند. از ابتدا شهرداری باید مانع این بی‌قانونی شود»؛ دادستان کل نیز چندی پیش همین صحبت را داشت.

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: متاسفانه در شورا نیز عزم جدی و همگانی برای مقابله با این نوع تخلفات نیست و اگر عضوی نیز به این تخلفات ورود کند، در نهایت تنها می‌ماند.