شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۵ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۸۹۵

  • جریان رسانه‌ای فشار مالیاتی بر مردم و بخش مولد ساختگی است

    دولت با تمام تدابیر ممکن، بدون فشار بر مردم و بخش مولد اقتصاد تغییر اقتصاد متکی به نفت به سمت اقتصاد متکی به درآمدهای پایدار را دنبال می‌کند. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۲.۰۹.۱۴ روزنامه «دنیای اقتصاد» با تیتر «اقتصاد سیاسی مالیات‌ستانی در ایران» توضیح داد: همچنان که در این مطلب اذعان شده است، تغییر رویکرد از اقتصاد نفتی به سمت درآمدهای پایدار رویکردی مثبت است؛ اما نکته قابل‌توجه نعل وارونه‌ای است که از سوی جریان رسانه‌ای به این رویکرد دولت زده می‌شود؛ وگرنه دولت با تمام تدابیر ممکن و بدون فشار بر مردم و بخش مولد اقتصاد، این تغییر مثبت را دنبال می‌کند.
  • فرزندنیاوری به خاطر بی‌مسکنی

    رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با استناد به نتیجه یک نظرسنجی، از فرزندنیاوری به خاطر مشکل مسکن خانوارها خبر داده است. ابراهیم شیرعلی، در یادداشتی که روز گذشته در سایت ایسپا منتشر شد با بیان اینکه، مسکن یکی از چهار رکن اساسی دولت رفاهی است و همواره بخش مهم زندگی روزمره و مرتبط با امنیت، بهداشت و به‌‌‌زیستی به حساب آمده است، معتقد است: آنچه آشکار است، دولت‌‌‌‌‌‌های رفاهی وظیفه دارند تا در سیاستگذاری‌‌‌‌‌‌ها، به مقوله مسکن توجه کنند و عدالت اجتماعی و حذف نابرابری‌‌‌‌‌‌ها در بخش مسکن را (مستقیم یا غیرمستقیم) میسر سازند.
  • سورپرایز یمنی

    دنیای‌اقتصاد: شبه‌نظامیان یمنی حملات پهپادی و موشکی خود را بر اهداف اسرائیلی و آمریکایی متمرکز کرده‌اند. مقامات آمریکایی نگرانند که این گروه یمنی بیش از حد پیش برود و جنگ گسترده‌تری را برانگیزاند. فرناز فصیحی، رونن برگمن و اریک اشمیت ۸ دسامبر در گزارشی مشترک در نیویورک‌تایمز نوشتند: نیروهای تحت حمایت ایران در یمن که اخیرا حملات موشکی و پهپادی را به اهداف اسرائیلی و آمریکایی انجام داده‌‌‌اند، به عنوان یک کارت بازی غیرقابل پیش‌بینی در خاورمیانه ظاهر می‌‌‌شوند ، نمایندگانی که برای گسترش جنگ با اسرائیل مناسب‌‌‌ترین هستند.تحلیلگران معتقدند که موقعیت حوثی‌ها در یمن آنها را در شرایط ایده‌آلی برای تشدید جنگ در منطقه قرار می‌دهد، به این امید که اسرائیل را برای پایان دادن به جنگ با حماس در غزه تحت فشار قرار دهد.
  • سایه روشن واردات لوازم خانگی

    دنیای‌اقتصاد- حمید رجبی‌: دولت اخیرا با جدیت موضوع آزادسازی واردات لوازم خانگی خارجی به کشور را مطرح و دنبال می‌کند. با بررسی مزایا و معایب این اتفاق، اما مشخص خواهد شد که سود دولت از این موضوع چند‌جانبه خواهد بود. شاید یکی از برندگان واردات رسمی لوازم خانگی دولت باشد که به کمک تعرفه واردات منتفع خواهد شد اما به قیمت از دست رفتن بخشی از منابع ارزی آن‏‏‌هم در شرایط پیچیده فعلی. رصد لحن برخی تصمیم‏‏‌سازان اقتصادی برجسته در دولت نشان می‌دهد که این گروه چندان هم به آزادی واردات لوازم خانگی بی‏‏‌میل نیستند ولی سوال اینجاست که آیا می‌توانند به چنین اقدامی دست بزنند و دیگر اینکه چه سرنوشتی در انتظار تولیدکنندگان داخلی خواهد بود که شاید مجبور شوند با تولیدکننده چینی رقابت کنند. شرایطی که ناخودآگاه چهره فعلی صنعت خودرو را ترسیم می‌کند اما نیاز به بررسی بیشتری دارد.
  • توییتر؛آسیب‌پذیر در برابر بایکوت تبلیغاتی

    دنیای اقتصاد: برای کسی که از صنعت تبلیغات گریزان است، ایلان ماسک راهی دارد مملو از شعارهای فراگیر. در رویدادی به میزبانی نیویورک‌تایمز که در روز بیست‌‌ونهم نوامبر برگزار شد، از ثروتمندترین مرد جهان درباره احساسش نسبت به شرکت‌هایی پرسیده شد که تبلیغات‌شان را از ایکس بیرون کشیده‌اند؛ همان شبکه اجتماعی که او یک سال پیش و زمانی خرید که هنوز با نام توییتر شناخته می‌شد. او در پاسخ گفت: «اگر کسی می‌خواهد سعی کند که من را تهدید کند، برود به جهنم!» رویکرد «برو به جهنم» با لحنی که ماسک ادا کرد، احتمالا به وِرد زبان میلیاردرها تبدیل خواهد شد. با این حال این عبارت برای شرکتی که در سال گذشته میلادی بیش از ۹۰ درصد درآمدش از محل تبلیغات و آگهی‌ها آمده بود، برجسته و مهم است. شرکت‌هایی از جمله اپل و دیزنی که تبلیغات‌شان را از پلتفرم ایکس بیرون کشیده‌اند، همان‌هایی هستند که پیش‌تر ایلان ماسک حضورشان در ایکس را شاهدی مبنی بر فضای امن این پلتفرم برای برندها خوانده بود.
  • پول زور برای کویرگردی؟

    دنیای‌اقتصاد- فاطمه باباخانی: دو ضلع بازار اکوتوریسم «گردشگر» و «متولی» آن هستند و هر کدام مسوولیتی دارند. گردشگران باید مولفه‌‌‌های پایداری و حفاظت از عرصه‌‌‌های طبیعی را رعایت کنند و در مقابل سفری امن و راحت داشته باشند. متولی نیز موظف است نیازهای توریست‌‌‌ها را فراهم کند، البته به نحوی که طبیعت منطقه دچار کمترین آسیب شود. برای فراهم کردن این نیازها منطقی است که به مجموعه‌‌‌ای از زیرساخت‌‌‌ها نیاز داریم، چنان‌که در همه مناطق دنیا نیز مرسوم است. گاه برخی کشورها هزینه‌‌‌هایی بابت ورود به عرصه‌‌‌هایی که این زیرساخت‌‌‌ها در آن فراهم شده دریافت می‌‌‌کنند. مشکل اما زمانی پدیدار می‌شود که گردشگر هزینه‌‌‌ای برای ورود به یک منطقه گردشگری می‌‌‌دهد و در مقابل یا خدماتی دریافت نمی‌کند یا این خدمات حداقلی است.
  • چرا حتی جلسات دونفره را خراب می‌کنیم؟

    مترجم: منا اختیاری منبع: bloomberg
    بسیاری از جلسات کاری روزانه، بی‌‌‌فایده یا غیرضروری هستند و به‌رغم تلاش بی‌‌‌وقفه شرکت‌های بزرگی همچون اسپاتیفای برای مهار این دسته از جلسات همچون جای جوش ناخوشایندی با سرسختی برجایشان مانده‌‌‌اند. بااین‌‌‌همه یک نوع جلسه وجود دارد که حائز اهمیت است؛ جلسه‌‌‌ای که هیچ‌‌‌کس از آن جیم نمی‌شود یا دوربینش را خاموش نمی‌‌‌گذارد؛ جلسه تک‌‌‌به‌‌‌تک. با نزدیک شدن به ارزیابی عملکرد پایان سال احتمالا بخشی از فکر و ذکرتان این شده که به نیروهایتان و همچنین به مدیر خودتان چه بگویید. در این گفت‌وگوهای دو‌نفره پای خیلی چیزها وسط است: مقدار پاداش سالانه شما، پروژه‌‌‌های بزرگ سال بعد؛ حتی پیشرفت شغلی‌‌‌تان هم مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. به‌‌‌علاوه اینکه این تاثیر مختص فقط شمایی که در جلسه حضور دارید هم نیست؛ نظرسنجی‌‌‌ها نشان می‌دهند که چه مدیران و چه کارکنان معتقدند جلسات دونفره می‌توانند بر عملکرد کل تیم تاثیر مثبتی داشته باشند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر