شماره روزنامه ۶۰۲۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۵ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۴۵

  • تغییر معادله جنگ با پهپادهای قاتل

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: سلاح‌های هدایت‌شونده دقیق، به شکل نوین خود، اولین‌بار بیش از ۵۰سال پیش در صحنه نبرد ویتنام ظاهر شدند. از آن زمان تاکنون نیروهای مسلح کشورها برای افزایش دقت و قدرت تخریب این سلاح‌ها تلاش کرده‌اند که به تبع آن هزینه ساخت آنها افزایش یافته است. در آمریکا هزینه هر گلوله هدایت‌شونده توپخانه بوسیله جی‌پیاس، صد هزار دلار است. به دلیل همین قیمت بالاست که سلاح‌های هوشمند کمیاب هستند. به همین خاطر بود که در جریان کارزار نظامی کشورهای اروپایی علیه لیبی در سال۲۰۱۱، این نوع مهمات به سرعت به اتمام رسید و به همین دلیل است که در جنگ غزه شاهد استفاده اسرائیل از هزاران بمب گنگ یا «غیرهدایت‌شونده» و تلفات بی‌شمار غیرنظامیان بر اثر شلیک آنها بوده‌ایم. دلیل اصلی آن است که اسرائیل خواهان حفظ ذخایر مهمات هدایت‌شونده خود است.
  • چرا مرعوب کردن ایران سخت است؟

    دنیای‌اقتصاد: «سربازان آمریکایی یک هدف «چشم گاو» برای شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران هستند.» این مقدمه گزارش شماره جاری هفته نامه اکونومیست است که ۶ فوریه روی سایت این نشریه منتشر شده است. در این گزارش آمده است: بازدارندگی یک مفهوم ساده است: استفاده از تهدید به زور برای متوقف کردن دشمن از انجام کاری. با این گزاره آمریکا نباید برای مهار ایران مشکلی داشته باشد. اول اینکه ارتشی دارد که در اقصی نقاط جهان گام برمی‌دارد. دوم متکی به کشتی‌‌های جنگی و جت‌‌های جنگنده‌‌ای است که قدمت آن به پیش از فرود بر روی ماه بازمی‌گردد. اما در عمل، ایران ثابت کرده که ایجاد بازدارندگی در مقابل آن دشوار است.
  • معمای «انتظارات» ساختمانی‏‌ها

    دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی: ردپای نوسان زمستانی ارز، در اختلاف جهت دو شاخص ارزیابی وضعیت بازار ساخت‌وساز از نگاه سازنده‌‌ها، رصد شد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، سازنده‌‌ها در حالی در یک نظرسنجی رسمی، به «افزایش هزینه ساخت مسکن» از ناحیه افزایش قیمت مصالح وتجهیزات ساختمانی اشاره کردند که در عین حال، عدد مربوط به شاخص «انتظارات آنها از آینده کسب و کارشان»، به میزان محسوسی، بهبود یافته است.
  • بخشنامه‏‏‏‏‌های گمرکی کاهش یافت

    دنیای اقتصاد -گروه‌ بازرگانی: درگاه کالای وارداتی و دروازه خروج کالای صادراتی کشور؛ گمرک، هم خود سازمانی وسیع است و هم ناگزیر با شماری وسیع از‌دستگاه‌های همجوار دولتی همکاری دارد، از سوی دیگر بخشنامه‏‏‏‏‌ها و دستورالعمل‌هایی که ابلاغ می‌کند بخش‌خصوصی را متاثر می‌‌سازد. اکنون رئیس‌کل گمرک ایران با دفاع از عملکرد این سازمان در ۲۹ ماه گذشته، می‌گوید موفق شده‌است بخشنامه‏‏‏‏‌های پرشمار ابلاغی را که بلای جان تجارت خارجی است، به شکل معناداری کاهش دهد. محمد رضوانی‏‏‏‏‌فر از این خبر می‌دهد که این بخشنامه‏‏‏‏‌ها در سال‌جاری، به نسبت مدت مشابه از ۲۲۵ فقره، به ۱۱۶ فقره کاهش یافته‌است. معاون وزیر اقتصاد که چند ماه پیش با اعلام تاخیر‌دستگاه‌های مرتبط در عمل به تعهدات خود برای ترخیص‌کالا از گمرک و انتشار آمار آن مدتی سوژه خبری برای رسانه‏‏‏‏‌ها ساخته بود، این‌بار نیز گفت با پایش فعالیت‏‏‏‏‌ این سازمان‌ها موفق شده‌است عملکرد و سرعت آنها را بهبود بخشد؛ به‌ویژه به سازمان استاندارد اشاره کرد که ‌بار قبل از آمار گمرک مکدر شده‌بود.
  • تعطیلات در «بیابانک»

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: اگرچه سفر به روستاها و کویر به‏‏‌ویژه در فصول سرد در چند سال اخیر تا حد بسیار زیادی مورد توجه قرار گرفته و طرفداران بسیاری پیدا کرده است و از جهتی دیگر، توانسته عامل تحرکی در جوامع محلی برای مهاجرت معکوس به روستاها و راه‏‏‌اندازی کسب‌و‌کار گردشگری در جوامع محلی باشد؛ اما اگر زیرساخت‏‏‌های لازم، سیاستگذاری‏‏‌های اصولی و مدیریت کلان در روستاها صورت نگیرد، با توجه به تهدیدهایی که جوامع روستایی به‏‏‌ویژه پس از تغییرات اقلیمی و کمبود آب با آن مواجه هستند، می‌تواند خیلی زود گردشگری و انگیزه زندگی در روستاها را در جوامع محلی از بین ببرد و دوباره میل به مهاجرت شدت گیرد.
  • شاخص‏‏‌های کلیدی عملکرد زمینه‏‏‌ساز دگرگونی دیجیتال

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی aloavitarjomeh@gmail.com
    اغلب شرکت‌ها و سازمان‌ها به شاخص‏‏‌های کلیدی عملکرد یا KPIs به‏‏‌عنوان یکی از ارکان اصلی برنامه‏‏‌ریزی‏‏‌ها و سیاستگذاری‏‏‌های خود نگاه می‌کنند. با این‏‏‌ همه، شاخص‏‏‌های کلیدی عملکرد در بسیاری از این شرکت‌ها و سازمان‌ها فقط در ظاهر مورد توجه قرار دارند و اقدامات عملی چندانی در این ‏‏‌خصوص صورت نمی‌گیرد. این امر در سال‌های اخیر و به‏‏‌خصوص پس از انقلاب دگرگونی دیجیتال، ابعاد گسترده‏‏‌تری به خود گرفته است.
  • تمدید حسرت

    همه‌چیز تمام شد، همان‌طور که اغلب اوقات تمام می‌شود؛ نزدیکی‌های گام پایانی و در شرایطی که فکر می‌کنی این‌بار دیگر رویا در چنگ توست. این، داستان تیم ملی فوتبال و شکست باورنکردنی‌اش برابر قطر در نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر