فرصت برای افزایش ظرفیت سرمایه‌گذاری مناسب است
وزیر نفت با اشاره به اینکه با تدبیر دولت آرام‌آرام یخ‌های رکود اقتصادی آب می‌شود و کشور به سوی ثبات اقتصادی حرکت می‌کند، گفت: مهندسان و پیمانکاران نباید همچون گذشته هستی و بقای شرکت‌های خود را تنها به طرح‌های داخلی دولتی پیوند دهند، بنابراین برای صادرات خدمات باید پیش‌قدم شد.
به گزارش «ایسنا»، بیژن نامدار زنگنه با اشاره به صنایع پتروشیمی و مزیت‌های آن گفت: در بین کشور‌های منطقه امکان تامین خوراک در مواردی برای این بخش در نظر گرفته شده؛ به گونه‌ای که از شهریورماه امسال برنامه‌ریزی برای جهش دوم پتروشیمی آغاز شده است.
وزیر نفت افزود: در سال ۷۶ تولید پتروشیمی به یک میلیارد دلار در سال می‌رسید که با تلاش‌های صورت گرفته از سال ۷۷، امروز تولید پتروشیمی صرف‌‌نظر از مشکلات پیش‌رو به ۲۴ میلیارد دلار در سال نزدیک شده است.
وی تاکید کرد: جهش اول پتروشیمی از یک میلیارد دلار به بیش از ۲۰ میلیارد دلار با سرمایه‌گذاری در این بخش صورت گرفته است.
نامدار زنگنه پیش‌بینی خود از سرمایه‌گذاری در این بخش را ۷۵ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: تولید پتروشیمی باید بیش از ۵۵ میلیارد دلار افزایش یابد، چرا که اکنون خوراک این بخش قابل تامین است و از طریق طرح‌هایی همچون پارس جنوبی امکان رسیدن به ارقام بالای ۷۰ میلیارد دلار را دارد.وزیر نفت افزود: با فاینانس خارجی و تامین صندوق توسعه ملی می‌توان به دست کم ۷۰ درصد از این مبالغ دست یافت و فرآیند این سرمایه‌گذاری عظیم باید به نحوی باشد که علاوه بر تولید پتروشیمی، دو تحول دیگر نیز ایجاد شود.
وی این دو تحول را این‌گونه عنوان کرد: با توجه به حجم عظیم تقاضای خدمات مهندسی و صنعتی، این کار منجر به جهش و تحول عظیم کیفی در دستگاه‌ها و ظرفیت‌های مهندسی کشور می‌شود.
نامدار زنگنه بخش دیگر این تحول را توسعه مالکیت خصوصی میان اقشار مختلف جامعه عنوان کرد و گفت: قصد داریم این کار با توسعه‌ مالکیت عمومی همراه باشد. به گفته وی برخلاف دوره‌های گذشته که عموم سرمایه‌‌گذاری‌ها توسط دولت انجام می‌شد، می‌خواهیم در این دولت این امر توسط بخش خصوصی انجام شود، بنابراین نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در بخش بالادستی و پایین‌دستی هستیم.
وزیر نفت تاکید کرد: بهتر است سرمایه‌گذاری‌ها در بخش پایین‌دستی صورت گیرد که زیرزمین‌ها و حفر چاه‌ها و پالایشگاه‌ها را شامل می‌شود و امیدواریم ظرفیت تولید آنها به بیش از ۵/۱ میلیون بشکه در سال برسد.نامدار زنگنه با اشاره به وزارت نفت و اقداماتی که وی در این خصوص انجام می‌دهد، گفت: سعی داریم با ظرفیت‌های مهندسی کشور به عنوان سرمایه‌های قوی، برای نخبگان کشور ایجاد اشتغال کنیم.
وی افزود: ایران در منطقه‌ای است که نباید به کار در داخل اکتفا کرد، بلکه در نفت لایسنس‌هایی وجود دارد که در پژوهشگاه‌ها تولید می‌شود و باید این لایسنس‌های داخلی به راحتی براساس مشاوران و پیمانکاران برنامه‌ریزی شود.
وزیر نفت با بیان این‌که بهتر است از جوانان در فعالیت‌های مدیریتی و اجرایی شرکت‌ها استفاده شود، گفت:‌اکنون نسل جدید به دنبال ارتباط با کشور‌های دیگر است و می‌خواهد با دنیا ارتباط برقرار کرده و پیشرفت کند.
وی با بیان این‌که باید پیشکسوتان و مدیران با تجربه بالاتر جوانان را حمایت کنند، گفت: باید به آنها اعتماد کنیم، چرا که نسل آینده برای آنها است.
نامدار زنگنه با اشاره به مدت فعالیت خود در دولت یازدهم گفت: جلساتی با مشاورین و پیمانکاران صورت گرفته و به نظر می‌رسد به سرمایه‌گذاری در این بخش نیاز است و اکنون فرصت مناسبی برای افزایش ظرفیت سرمایه‌گذاری توسط مهندسین است و بهتر است این کار به دست جوانان صورت گیرد.