نسل جدید قراردادهای نفتی که چندی پیش رونمایی شد می‌تواند داده مثبتی برای بهبود شرایط قراردادهای نفتی را فراهم آورد. هم‌اکنون برخی بندهای قراردادهای فعلی، مشکلاتی در زمینه‌های مختلف ایجاد کرده و این مهم ضرورت اصلاح و بازنگری قراردادها را بیش از پیش نشان می‌دهد. جوادی با تاکید بر اهمیت بازنگری قراردادهای نفتی، برای شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: برخی بندهای قراردادهای فعلی، منجر به ایجاد مشکلاتی در زمینه‌های مختلف به‌ویژه مباحث مالی طرح‌ها و پروژه‌ها می‌شود که این امر، اصلاح و بازنگری قراردادها را بیش از پیش ضروری کرده است.

به گزارش «شانا»، رکن‌الدین جوادی دیروز در مراسم تودیع و معارفه مدیران قدیم و جدید امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران، با بیان اینکه مسوولیت‌ها و ماموریت‌های معوقه زیادی در شرکت ملی نفت ایران وجود دارد، اظهار امیدواری کرد: مدیریت جدید امور حقوقی این شرکت در ادامه روند تلاش‌های انجام شده در این مدیریت، به حفظ جایگاه بلند شرکت ملی نفت در اقتصاد کشور یاری برساند.

وی تصریح کرد: امور حقوقی و امور مالی، دو بازوی اصلی شرکت‌های معتبر و موفق خارجی در عرصه بین‌المللی است و و فارغ از نوع فعالیت سازمان، امور حقوقی این شرکت‌های معتبر همواره در دست انسان‌های قابل و توانمند است.

جوادی گفت: در جریان تمامی نشست‌هایی که با هدف امضای توافقنامه، تفاهمنامه یا قرارداد با حضور شرکت‌های معتبر بین‌المللی فعال در حوزه نفت برگزار می‌شود، هیچ‌گاه این شرکت‌ها بدون تایید مدیر امور حقوقی خود، متن توافقنامه را امضا نمی‌کنند. وی با اشاره به فعالیت‌های زیادی که از ابتدا تاکنون در امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران انجام شده است، ادامه داد: با وجود این، توان امور حقوقی، پاسخگوی نیازهای ما نیست و همچنان راه درازی در پیش است. معاون وزیر نفت تصریح کرد: امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران باید با تبحر کافی به نحوی فعالیت‌ها را ساماندهی کند که ضمن حفظ منافع بخش خصوصی، منافع شرکت ملی نفت نیز تامین شود. جوادی همچنین به فعالیت‌های پیش روی صنعت نفت نظیر عرضه نفت خام در بورس انرژی و فروش اوراق سلف اشاره و تصریح کرد: همچنین در قراردادهای جدید نفتی تحت عنوان IPC، فضای جدیدی برای حضور پیمانکار در مراحل بهره‌برداری، تولید و نگهداری درازمدت تولید ترسیم شده است که تمام این فعالیت‌ها نیازمند اعمال ظرافت‌های حقوقی و استفاده درست از فرصت‌ها است. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در این روند باید از هرگونه تصمیم‌گیری ناپخته اجتناب شود، گفت: همچنین درنظر گرفتن مقوله زمان که بی‌توجهی به آن، نرخ و زمان بازگشت سرمایه را در بسیاری از پروژه‌ها با مشکل مواجه می‌کند، در امور حقوقی و نحوه انعقاد قراردادها با اهمیت است.

وی خواستار اعمال نگاهی جامع به قراردادها شد و با تاکید بر اینکه امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران، مسوولیت خطیر و سنگینی برعهده دارد، گفت: همچنین با توجه به افزوده شدن بحث حل اختلاف به وظایف امور حقوقی، این امور باید با ایفای نقش ریش سفیدی نیز به صنعت نفت کمک کند. جوادی با تاکید بر اینکه داشتن نگاه حقوقی به مسائل برای همه مسوولان و مدیران شرکت ملی نفت ایران ضرورت دارد، خطاب به مدیر جدید امور حقوقی این شرکت، خواستار برگزاری دوره‌هایی برای آشنا کردن مدیران با این رویکرد حقوقی شد.

وی با اشاره به سابقه درخشان فعالیت‌های علی‌اکبر ماهرخ‌زاده که به‌عنوان مدیر جدید امور حقوقی شرکت نفت منصوب شده است، عنوان کرد: ایشان بیش از ١٠ سال سابقه کار حقوقی در خارج از کشور را نیز در کارنامه دارند و طی چندماه بررسی ما برای انتخاب بهترین و شایسته‌ترین گزینه برای مدیریت امور حقوقی شرکت نفت، ایشان از سوی تمامی کارشناسان به اتفاق مورد تایید و تاکید بودند. وی همچنین با اشاره به تمایل محمودرضا فیروزمند، مدیر سابق امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران را برای کناره‌گیری از این سمت خاطرنشان کرد: امیدواریم با توجه به سوابق و قابلیت‌های ایشان، شاهد ادامه همکاری ایشان با صنعت نفت در آینده باشیم.