یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

حمایت فلزی-معدنی‌ها از شاخص

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۱۴۸ واحدی (۱۹/ ۰ درصدی) همراه شد. رشد قیمت مس تا سقف ۶۲۰۴ دلار، با اختلالات سمت عرضه از سوی دو معدن بزرگ، رشد ۱۶ درصدی قیمت سنگ‌آهن در پنج روز معاملاتی اخیر، با چشم‌انداز رشد تقاضای فولاد چین رقم خورد. روز گذشته «فملی»، «کچاد» و «کگل» بیشترین تاثیر را بر رشد شاخص داشتند. همچنین با اخبار در مورد واگذاری سهام سایپا دیزل و همکاری‌های جدید سایپا و سیتروئن «سایپا» چهارمین نماد اثرگذار بر رشد شاخص بود. همچنان P/ E بالای نمادهای لیدر خودرویی، عدم توانایی رشد بیشتر این گروه را نشان می‌دهد. تداوم فضای احتیاطی برای گزارش‌های پیش‌بینی‌های سال ۹۶، ریسک ترامپ در بازارهای جهانی در کنار چشم‌انداز فشار فروش حقوقی‌ها با نزدیک شدن به زمان تسویه معاملات اعتباری کارگزاری‌ها، رشد تنها ۰۸/ ۰ درصدی شاخص کل هم‌وزن (اثرگذاری یکسان نمادها) را رقم زد.

بازار ارز

تشدید روند نزولی دلار

دیروز هر دلار آمریکا با افت ۱۰ تومانی به نرخ ۳۸۱۵ تومان معامله شد. با تداوم کاهش تقاضا روند نزولی نرخ دلار در کف ۳ هفته‌ای تشدید شد. افت نرخ درهم تا سطح ۱۰۴۶ تومانی، با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم، عامل فشار بر نرخ دلار شد. علاوه بر این کاهش تقاضای سفته‌بازی ارز با چشم‌انداز تقویت مداخله دولت در بازار ارز عامل دیگر تقویت رکود تقاضا در بازار ارز است. با وجود این، در هفته اخیر ارزش جهانی دلار برای اولین بار در سال ۲۰۱۷، وارد روند صعودی شد. تقویت چشم‌انداز شتاب گرفتن رشد نرخ تورم آمریکا، می‌تواند در بلندمدت با رشد ارزش جهانی دلار و رشد تقاضای آربیتراژی از نرخ دلار حمایت کند. این عامل در کنار بازگشت تقاضای ارز مسافرتی با نزدیک شدن به نوروز می‌تواند حمایت سطح ۳۸۰۰ تومانی دلار را تقویت کند.

بازار سکه

فشار دوجانبه بر سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۱۲ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان معامله شد. افت نرخ دلار در کنار افت اونس طلای جهانی عامل فشار بر قیمت سکه شد. رشد شاخص دلار در کنار تقویت ریسک‌پذیری معامله‌گران در بازارهای جهانی اونس طلا را با افت حدود ۱۰ دلاری همراه کرد. اما همچنان نامشخص بودن روند افزایش نرخ بهره آمریکا (عامل فشار بر اونس طلا) و ریسک‌های سیاسی اروپا از اونس طلا حمایت می‌کند. در بازار ارز نیز برای سومین روز متوالی افت نرخ دلار رقم خورد. بنابراین شاهد واکنش متناسب سکه با بازارهای اثرگذار بودیم. همچنان انتظار حمایت سطح ۳۸۰۰ تومانی در برابر دلار، بازگشت تقاضای مناسبتی سکه در کنار خوش‌بینی‌ها به اونس طلا، حباب (بیشتر بودن ارزش بازاری از قیمت ذاتی) سکه را بالاتر از سطح ۸۰ هزار تومان حفظ کرده است.

بازار طلای جهانی

نوسان اندک طلا

دیروز ساعت ۱۶ اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۲۹ دلار معامله ‌شد. رشد شاخص دلار در کنار کاهش ریسک‌گریزی و رشد بازارهای سهام عوامل فشار بر اونس طلا بودند. اما همچنان ریسک‌های سیاسی اروپا با انتخابات فرانسه، آلمان، هلند و آغاز پروسه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و تردیدها نسبت به سیاست‌های ترامپ اونس طلا را نزدیک سطح ۱۲۳۰ دلاری حفظ کرد. اعلام برنامه «فوق‌العاده» برای کاهش مالیات در کنار سیاست‌های حمایت از تولید داخلی ترامپ، چشم‌انداز رشد نرخ تورم آمریکا و تسریع روند افزایش نرخ بهره را تقویت کرده است. با چشم‌انداز افزایش نرخ بهره آمریکا، شاهد فروش گسترده اسناد خزانه آمریکا از سوی ژاپن، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی اسناد خزانه آمریکا، با انتظار برای افت قیمت اوراق هستیم. همچنان آمارهای نرخ تورم آمریکا در کنار سخنرانی جنت یلن می‌تواند با سیگنال روند افزایش نرخ بهره بر اونس طلا اثرگذار باشد.

بازار اوراق مسکن

رشد «تسه»ها در سقف

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۴/ ۰ درصدی همراه شدند. همچنان شاهد حرکت اوراق در سقف ۷ هفته‌ای هستیم. چشم‌انداز خروج تدریجی مسکن از رکود در کنار نگرانی‌ها از تشدید قیمت مسکن در میان‌مدت عامل حمایت از تقاضای مسکن است. به این ترتیب اوراق جدیدتر نیز تا نزدیک سطح ۷۸ هزار تومانی رشد داشتند. همچنین با توجه به رابطه مستقیم نرخ سود و قیمت اوراق، نرخ سود واقعی وام در شرایط کنونی در سطح ۹/ ۲۱ درصد قرار گرفت. اما پیش‌تر نرخ سود واقعی وام تا سطح ۵/ ۲۱ درصدی افت داشت. با وجود توقف روند نزولی صدور پروانه‌های ساختمانی، اما رشد غیرتورمی مسکن در کنار آمارها از کاهش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی زمانبر بودن خروج مسکن از رکود را نشان می‌دهد. موضوعی که در کنار پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، مانع از رشد شدید اوراق است.

بازار نفت

کم‌واکنشی نفت به تعهد بی‌سابقه اوپک

دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۶/ ۵۳ دلار معامله ‌شد. گزارش تولیدات ژانویه اوپک تعهد بی‌سابقه ۹۳ درصدی اعضای اوپک به کاهش تولیدات را نشان داد. به این ترتیب تولیدات اوپک در ژانویه به ۸۸۸/ ۲۹ میلیون بشکه در روز رسید. این عامل در کنار پیش‌بینی‌ها از تعهد ۴۰ درصدی اعضای غیراوپک عامل حمایت از قیمت نفت است. با وجود این، پیش‌خور شدن انتظارات برای تعهد تولیدکنندگان به توافق در کنار چشم‌انداز بازگشت تولیدات شیل مانع از رشد قیمت نفت است. به این ترتیب روز گذشته شاهد نوسانات نفت کمتر از سطح ۵۴ دلاری بودیم. رشد تعداد دکل‌های نفتی در ۹ ماه گذشته و رسیدن به بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۱۵، چشم‌انداز بازگشت تولیدات شیل به ویژه از سه ماه چهارم ۲۰۱۷ را تقویت کرده است. با وجود این، خوش‌بینی‌ها به رشد تقاضای نفت می‌تواند تا حدی اثرات افزایش عرضه شیل را جبران کند.