یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

ششمین هفته مثبت بورسدر آخرین روز معاملات هفتگی، شاخص کل پس از ۱۰ روز متوالی مثبت، با افت ۱۱۹ واحدی (معادل ۱۵/۰ درصد) مواجه شد. این در شرایطی بود که در مجموع هفته با رشد ۶/۰ درصدی توانست برای ششمین هفته متوالی با افزایش شاخص همراه شود. حضور قابل توجه سهامداران به ویژه حقیقی‌ها سبب افزایش حجم و ارزش معاملات شده است که نشانه خوبی مبنی بر پویایی بازار سهام است. درخصوص افت اندک روز چهارشنبه، دو دلیل عمده را می‌توان در نظر گرفت؛ نخست بحث اصلاح قیمتی پس از رشدهای ممتد و دوم عدم حصول نتیجه مشخص در پایان مذاکرات در عمان است. به این ترتیب، گروه‌های خودرو و بانکی روند مثبت خود را تغییر دادند و اثر منفی روی شاخص کل داشتند. با این حال، صنایع رفتار یکسانی نداشتند که احتمال انجام رفتار گله‌ای و هیجانی را کاهش می‌دهد.


بازار ارز

رشد آرام هفتگی برای دلاردر پایان معاملات هفتگی، هر دلار آمریکا رشد ملایم ۵ تومانی را تجربه کرد و به قیمت ۳ هزار و ۲۶۵ تومان معامله شد. دلار که روز چهارشنبه به قیمت خود در ابتدای هفته رسیده بود، توانست رشد اندکی را تجربه کند. شمارش معکوس مذاکرات هسته‌ای در حالی آغاز شده است که در شهر مسقط عمان نتیجه خاصی حاصل نشد. این امر گرچه نگرانی‌هایی را در میان معامله‌گران ایجاد کرده است، اما عمده دیپلمات‌ها نسبت به رسیدن به توافق نهایی تا ۳ آذر امیدوار هستند. با این حال، معاملات این هفته در بازارهای داخلی با احتیاط بیشتری انجام خواهد شد. از سوی دیگر، کاهش شدید قیمت جهانی نفت و سایر کالاهای صادراتی (کمترین مقدار پنج ساله) نگرانی‌ها درخصوص تضعیف سمت عرضه دلار را تقویت کرد. این امر از جمله مهم‌ترین عوامل رشد قیمت دلار هستند.


بازار سکه

خروج سفته‌بازی‌ها از بازار طلادر پایان معاملات هفتگی، هر سکه طرح جدید با رشد ۳ هزار تومانی به قیمت ۹۰۸ هزار تومان معامله شد. پنج‌شنبه، در حالی که طلای جهانی تغییرات قابل توجهی را تجربه نکرده بود، افزایش قیمت دلار سبب رشد سکه شد. با این حال، محمد کشتی‌آرای، رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری «فارس» عنوان کرده است: دیگر خبری از سودهای بادآورده در بازار طلا نیست و دلالان نمی‌توانند فضای سفته بازی در این بازار ایجاد کنند. این امر می‌تواند رفتار معقول قیمت سکه را در پی داشته باشد. با این حال افت طلای جهانی در روز جمعه می‌تواند اثر منفی خود را امروز بر قیمت سکه داشته باشد. از سوی دیگر، باید منتظر واکنش معامله‌گران در بازار ارز نسبت به افت قیمت کالاهای جهانی بود و احتمالا جدال این دو عامل تاثیری خنثی بر سکه خواهد داشت.


بازار طلای جهانی

فشار کالاها بر اونس طلاطی روزهای پنج‌شنبه و جمعه، طلای جهانی افت قیمت را تجربه کرد و در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت ۱۱۵۳ دلار بر اونس معامله می‌شد. گرچه این بازار نیز در وضعیت خرسی (انتظار افت قیمت) به سر می‌برد، اما نشانه‌های مبهمی جهت تقویت قیمت طلا وجود دارد که مقاومت این فلز در مقابل ریزش بیشتر را سبب شده است. با این حال، به دنبال ریزش نفت، سایر کالاها نیز به کمترین قیمت پنج سال اخیر خود رسیدند که این عامل بر قیمت طلا فشار وارد می‌کند. موجودی طلای صندوق سرمایه‌گذاری با پشتوانه طلای SPDR نیز برای هشتمین روز متوالی کاهش یافت که فشار بیشتری بر قیمت‌ها وارد کرد. با این حال، امیدواری به تقویت تقاضای فیزیکی شمش در آسیا و همچنین احتمال افزایش درگیری‌ها در اوکراین، از جمله عواملی است که از قیمت طلا حمایت می‌کند.


بازار اوراق مسکن

نوسان در نزدیکی ۹۰ هزار توماندر آخرین روز معاملات هفتگی، اوراق تسهیلات مسکن فروردین ۱۳۹۲ (تسه۹۲۰۱) با افت اندک ۳/۰ درصدی به قیمت ۸۹ هزار و ۶۹۰ تومان معامله شدند. این در شرایطی بود که قیمت آخرین معامله این اوراق ۹۰ هزار تومان بود که همچنان نشان از عدم تمایل آنها برای فاصله گرفتن از این سطح است. با این حال، اوراق مزبور افت هفتگی ۷/۱ درصدی را تجربه کردند و برای چهارمین هفته متوالی منفی شدند. در شرایطی که از نیمه پاییز نیز عبور کرده‌ایم، به نظر می‌رسد رفتار سنتی بازار مسکن (رکود در نیمه دوم سال) تداوم دارد که کاهش تقاضای اوراق تسهیلات مسکن را نیز سبب شده است. بنابراین، روند ملایم و کاهشی قیمت «تسه»ها در صورتی که بتوان طرف عرضه را تقویت کرد محتمل‌تر خواهد بود. در غیر این صورت، اوراق مزبور نیز در محدوده کنونی نوسانات ملایمی انجام می‌دهند.



بازار نفت

نفت آمریکا در کف ۴ سالهنفت خام آمریکا به کمترین مقدار چهار سال گذشته رسید و در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت ۷۴ دلار بر بشکه معامله می‌شد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) در گزارش اخیر خود قیمت نفت برنت و WTI را برای سال ۲۰۱۵ نسبت به گزارش قبلی به ترتیب با ۱۸ و ۱۷ دلار کاهش قیمت پیش‌بینی کرد. همچنین، شرایط حاکم در میان معامله‌گران به گونه‌ای است که انتظاری برای کاهش عرضه از سوی اوپک ندارند. با این حال، EIA نیز مشابه آنچه «دنیای اقتصاد» پیش‌تر اشاره کرده بود، پیش‌بینی آینده را وابسته به نشست بعدی اوپک و میزان مقاومت نفت‌های غیرمتعارف (مثل شیل) عنوان کرده است. قیمت نفت در حالی به ۷۴ دلار رسیده است که روز گذشته، ناتو از ورود نیروهای نظامی روسیه به اوکراین خبر داد. شاید مسائل ژئوپلیتیک بتواند وضعیت خرسی (انتظار افت قیمت) بازار نفت را تغییر دهد.