10 فوت و فن جذاب  برای ثبت عکس‌های حرفه‌ای

این روزها افزایش محبوبیت شبکه اجتماعی اینستاگرام، باعث شده برخی از کاربران این شبکه به عکاسان حرفه‌ای تبدیل شوند. حتی برخی از آنها به دلیل کیفیت عکس‌های منتشر شده‌شان چند صد هزار دنبال‌کننده هم دارند. یکی از سوژه‌هایی که این روزها بیشتر از همه مورد توجه کاربران برای عکاسی قرار گرفته «عکاسی خیابانی» است. حتی در این زمینه هشتگ‌هایی مانند #Street، #Streetphoto یا #Streetstyle نیز جزو بیشترین هشتگ‌هایی است که در این زمینه کاربران برای مطرح کردن عکس‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیس‌بوک یا توییتر از آنها استفاده می‌کنند. شاید فکر کنید گرفتن عکس از سوژه‌های خیابانی آسان باشد اما برای ثبت عکس از یک سوژه خیابانی باید نکات خاصی رعایت شود تا عکسی حرفه‌ای و چشمگیر ثبت شود.

انتخاب بهترین لنز

یکی از فاکتورهای مهم در عکاسی خیابانی، انتخاب لنز مناسب است. بسیاری از افراد ممکن است در اولین انتخاب به دنبال لنز تله‌فتو بروند؛ اما غافل از این‌که توجه مردم با دیدن لنزی بزرگ جلب می‌شود و دیگر نمی‌توان نام عکاسی خیابانی را روی این کار گذاشت. به گزارش فارنت، اگر می‌خواهید زیاد جلب‌توجه نکنید، باید یک لنز واید انتخاب کنید و به دل سوژه‌ها بزنید. این کار باعث می‌شود تا بتوانید تصاویری ثبت کنید که شلوغی و تلاطم زندگی شهری را به خوبی نشان دهد. بسیاری از عکاسان خیابانی حتی به‌جای دوربین‌های DSLRاز دوربین‌های کامپکت استفاده می‌کنند که سبک و جمع‌وجور هستند و می‌توانند پاسخگوی بسیاری از نیازهای اولیه برای عکاسی خیابانی باشند.

تنظیمات دوربین

آسان‌ترین و سریع‌ترین تنظیمات موجود برای عکاسی خیابانی را می‌توان در حالت AV یا همان اولویت گشادگی دیافراگم یافت. در این حالت خود کاربر به‌صورت دستی گشادگی دیافراگم و ISO را تعیین می‌کند و سرعت شاتر را هم خود دوربین به‌طور خودکار و متناسب با دیگر پارامترها تنظیم می‌کند. تنظیمات معمول برای یک روز آفتابی شامل f/ ۱۶ و ISO بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ است. در این حالت اگر دوربین سرعت شاتری سریع‌تر از یک دویستم ثانیه را برگزیند، یعنی شرایط خوب است و می‌توانید عکاسی را شروع کنید.در غیر این صورت، اگر سرعت شاتر دوربین کندتر از یک‌هشتادم ثانیه باشد، به‌احتمال‌زیاد با تصاویر ثبتی تار مواجه خواهید شد. برای غلبه بر این مشکل هم تنها چاره،زیادکردن ISO یا گشادگی دیافراگم است. اگر هم مبتدی هستید می‌توانید از همان ابتدا حالت خودکار یا برنامه‌ای دوربین را انتخاب کنید و با این تنظیمات درگیر نشوید. در این حالت هم می‌توانید با استفاده از پارامتر EV، نور را به‌دلخواه تنظیم کنید.

به سوژه نزدیک شوید

درست برخلاف لنزهای تله، استفاده از یک لنز واید به شما این امکان را می‌دهد که به خوبی به سوژه‌ها نزدیک شوید و این احساس را تداعی می‌کند که عکاس در لحظه و در مکان بوده و توانسته حس موجود در فضا را به خوبی به تصویر بکشد. بهترین تصاویر خیابانی همیشه موقعی ثبت شده‌اند که عکاس به دل جمعیت و شلوغی زده و توانسته سوژه‌های نابی پیدا کند.

دوربین را با خود به همه‌جا ببرید

در یک کلام باید بگوییم عکاسی خیابانی زمان و مکان نمی‌شناسد. در این سبک هیچ سوژه‌ای منتظر عکاس نیست تا از راه برسد و آن را به تصویر بکشد. یک عکاس حرفه‌ای نمی‌تواند به‌سادگی از کنار سوژه‌های لحظه‌ای عبور کند؛ پس باید دوربینش را جزئی از خود بداند.

به ندای درونی‌تان اهمیت ندهید

بعضی از عکاسان با پدیده‌ای به نام ترس از سوژه دست‌وپنجه نرم می‌کنند که آنها را از وارد شدن به این سبک‌بازمی‌دارد. این ترس چیزی نیست جز این‌که هنگام عکاسی، سوژه خشمگین شود، عکاس را تهدید جانی کند یا حتی با پلیس تماس بگیرد. . برای شروع می‌توانید به‌جای ایستادن در وسط خیابان با دوربینی در دست که سوژه‌ها را می‌ترساند، در پیاده‌روها و کافه‌ها جایی را برای نشستن انتخاب کنید و منتظر عبور سوژه‌ها باشید. با این کار کمتر موردتوجه مردم قرار خواهید گرفت و آسایش بیشتری برای عکاسی خواهید داشت.

مخفیانه عکس بگیرید

ثبت تصویر را زمانی انجام دهید که دوربین را در گردن آویخته‌اید و روی شکم یا پهلوی شما قرار دارد و فقط می‌توانید به سمت سوژه بایستید و شاتر را فشار دهید. قطعا در چنین شرایطی نتیجه به‌دست‌آمده مانند قبل نخواهد بود اما می‌توان بدون ترساندن سوژه و جلب‌توجه، به عکاسی خیابانی پرداخت.

در شب عکاسی کنید

عکاسی شب در شهر یک موقعیت بسیار عالی برای ثبت تصاویر ناب است؛ در این شرایط باید سرعت شاتر و موارد دیگر را کنترل کنید تا تصاویر تار نباشند. برای راحتی بیشتر می‌توان ازسه‌پایه استفاده کرد که این اجازه را به عکاس می‌دهد تا تصاویری ثبت کند که خلاقیت در آنها جلوه بیشتری دارد.

خلاق باشید

ایده‌های قدرتمند می‌توانند حتی در ساده‌ترین صحنه‌ها هم کارساز باشند. بسیاری از عکاسان به‌اشتباه فکر می‌کنند در عکاسی خیابانی حتما باید فرد یا افرادی در قاب تصویر بگنجند؛ درحالی‌که همیشه نیاز نیست تصویر پر از افراد گوناگون باشد.ممکن است این کار در مکان‌های شلوغ سخت به نظر برسد، اما تنها کاری که نیاز است انجام دهید این است که قدم بزنید و به چند کوچه یا خیابان پایین‌تر بروید تا با حجم جمعیت کمتری روبه‌رو باشید.

کیفیت، همه‌چیز نیست

شاید برخی عکاسان حرفه‌ای با این جمله خیلی موافق نباشند، اما تجربه اکثر عکاسان خیابانی نشان می‌دهد که نگرانی بابت کیفیت تصویر هنگام عکاسی خیابانی بسیار کمتر از عکاسی در سبک‌های دیگر مانند عکاسی طبیعت است. در حقیقت این کادربندی، نور، سوژه و احساسات درون تصویر است که آن را ارزشمند خواهد ساخت. پس اگر دوربین یا لنز گران‌قیمت ندارید زیاد نگران این مساله نباشید؛

از عکاسی لذت ببرید

مانند همه ژانرهای عکاسی، لذت بردن از کاری که انجام می‌شود بسیار مهم است. اگر عکاسی خیابانی شما را خشنود نمی‌سازد، احتمالا تصاویری معمولی ثبت می‌کنید؛ پس کاری را انجام دهید که خودتان دوست دارید، نه‌کاری که دیگران انتظار آن را از شما دارند.