آینده نگری آبی در ذوب آهن اصفهان

مهدی کوهی مدیرعامل شرکت در این نشست گفت : ذوب آهن اصفهان به عنوان بنیانگذار تولید فولاد در ایران با دوراندیشی تمام از سال های اولیه تاسیس این مجتمع ، نسبت به احداث واحدهای نیروگاهی در داخل مجموعه اقدام کرده  و لذا می توان گفت این صنعت از دهه ۴۰ خود تامینی در یوتیلیتی های مورد نیاز برای تولید فولاد را کلید زده است، بنابراین الگویی اجرایی برای سایر صنایع کشور به شمار می رود. وی ادامه داد : هم اکنون دو مجموعه نیروگاهی و شش واحد توربینی در این مجتمع عظیم صنعتی فعال هستند تا در کنار حفظ تولید، یاری رسان شبکه برق سراسری کشور نیز  باشند.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان آب را یکی دیگر از یوتیلیتی های کلیدی در راستای تولید فولاد برشمرد و تصریح کرد : این شرکت با خرید پساب شهرهای فولادشهر، فلاورجان و نجف آباد برنامه دارد تا از این طریق آب پایدار مورد نیاز صنعت را تامین کند.

مهدی کوهی در بخش دیگری از سخنان خود به سرمایه گذاری ذوب آهن اصفهان در پروژه ملی خط انتقال آب به اصفهان اشاره کرد و اظهار‌کرد : این مجتمع عظیم صنعتی تولید ۴۵ درصدی محصولات ارزش افزا در سال جدید را استراتژی کلیدی خود قرار داده و به منظور تامین پایدار آب برای تولید فولادهای کیفی با دوراندیشی تمام در این کلان پروژه ملی مشارکت فعال دارد.   وی افزود : پروژه تصیفه خانه ذوب آهن اصفهان به عنوان یک پروژه کلیدی در راستای تصفیه پساب شهرهای مجاور و بهره گیری از آن در خط تولید کارخانه هم اکنون از پیشرفت ۸۰ درصدی برخوردار است و روند انجام آن با دقت کامل دنبال می شود تا انشاا... در پایان سال جاری بهره برداری از آن را شاهد باشیم.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این رویداد بیان کرد : صنایع فولادی کشور نیاز است با مجهز شدن به تکنولوژی روز دنیا در زمینه تولید فولادهایی که تاکنون در کشور تولید نشده اند، برنامه ریزی داشته باشند.

حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی گفت : تامین آب پایدار برای تولید فولاد همواره مورد توجه مسوولین قرار دارد اما نیاز است بخش صنعت کشور نیز با اولویت استفاده از پساب و پروژه بازچرخانی آب برای تامین این نهاده کلیدی تولید فولاد، برنامه ریزی بلندمدت داشته باشد که ذوب آهن اصفهان در این زمینه عملکرد خوبی داشته است و مهندس کوهی مدیرعامل جدید این شرکت نیز پروژه های مربوط به مدیریت مصرف آب در شرکت و سرمایه گذاری در کلان پروژه های ملی  را با دقت بالا دنبال می کنند که این رویکرد حرفه ای جای تشکر و قدردانی دارد.

حسین اکبریان مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان نیز گفت : با توجه به شرایط جغرافیایی کشور عزیزمان و سطح بارش نزولات آسمانی نیاز است صنایع فولادی در راستای مصرف بهینه آب، برنامه ریزی بلند مدت داشته باشند و برداشت آب از  زاینده رود را به صفر برسانند که در این زمینه ذوب آهن اصفهان از طریق احداث پروژه تصفیه خانه آب با بهره گیری از تکنولوژی های روز اقدامات خوبی انجام داده است. وی افزود : شرکت آبفا استان اصفهان و ذوب آهن اصفهان تعاملات بسیار خوبی دارند تا انشاا... به زودی بهره برداری از پروژه تصفیخانه آب در این مجتمع عظیم صنعتی را شاهد باشیم.

مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان در ادامه گزارشی از فعالیت های این شرکت در خصوص همکاری هایی که با ذوب آهن اصفهان داشته اند، ارائه کرد.

مهرداد تولاییان معاون بهره برداری شرکت نیز گفت : این مجتمع عظیم صنعتی پروژه های مختلفی را در راستای عدم وابستگی به آب زاینده رود تعریف کرده است که بهره گیری از پساب شهرهای مجاور تنها یک مورد از آنهاست تا از این مسیر، تولید ارزش آفرین را به موازات عمل به مسوولیت های اجتماعی حفظ نماید. وی افزود : ذوب آهن اصفهان با دوراندیشی تمام در پروژه انتقال آب خلیج فارس نیز سرمایه گذاری کرده است تا از این مسیر هم بخشی از آب مورد نیاز خط تولید کارخانه را تامین نماید.   

علیرضا رضوانیان معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت نیز گفت : طرح زیســت محیطی انتقال و تصفیه فاضلاب شهرهای فولادشهر، زرین شهر و اماکن ذوب آهن تحت عنوان فاضلاب بهداشــتی به ظرفیت ۵۵۰ متر مکعب در ساعت و پساب صنعتی کارخانه به ظرفیت ۳۰۰ متر مکعب در ساعت به تصفیه خانه این پروژه انجام شده است.

وی افزود: این پروژه تاکنون از پیشرفت ۸۰ درصدی برخوردار است و اکثر تجهیزات آن نیز خریداری و تحویل داده شده و در حال اجرای نصب تجهیزات و پایپینگ می باشد و امید است تا پایان سال جاری راه اندازی گردد.

معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت در ادامه گزارشی مبسوطی از چالش های پیش روی این پروژه ارائه کرد. مهدی دانشمند مدیر آبرسانی شرکت نیز گفت : در ذوب آهن اصفهان به دلیل تولید فولاد به روش کوره بلند، آب نقش حیاتی دارد و همواره باید در خطوط تولید این مجتمع عظیم صنعتی، آب جریان داشته باشد.