هدف تنوع‌بخشی به پرتفوی سرمایه‌گذاری است

جذابیت موضوع برایم شخصی نبود بلکه وظیفه خود را انجام داده بودیم اما این رابا تمام وجود حس کردم مردم به دنبال گرفتن سرویس دهی مناسب از بیمه‌ها هستند و بیمه گر خود را انتخاب می‌کنند، در ادامه گفت‌وگو با یونس مظلومی ‌می‌آید:

 عایدی سهامداران در صنعت بیمه به چند درصد رسیده است؟

ما در بیمه تعاون دو سال پیاپی است که حدود ۵۰ میلیارد تومان سود فقط تقسیم می‌کنیم، ولی به‌جز آن ما یک ارزش افزوده‌ای هم برای سهامدارانمان تولید می‌کنیم از لحاظ این‌که بالاخره ما در یکسری املاک سرمایه‌گذاری کردیم در چند سال گذشته و خدا را شکر آن‌ها بازده خوبی داشته که بر اساس آخرین مصوبه هیات مدیره که داشتیم، قرار شده که آن ارزش افزوده‌ای که در این دارایی‌ها ایجاد شده را ببریم در افزایش سرمایه که با توجه به گزارش گروه کارشناسی که اخیرا از کانون کارشناسان رسمی دریافت کردیم، امید این را داریم که ان‌شاءالله به زودی سرمایه‌مان به ۱۲۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کند.

 الان اکثر شرکت‌ها به خاطر این‌که نقدینگی به دست بیاورند،‌ دنبال بیمه‌های عمر هم هستند تا با سرمایه‌گذاری‌ها منابع خوبی در دست داشته باشند، الان بیمه تعاون به بحث بیمه‌های عمر چطور نگاه می‌کند؟ آیا طرح خاصی دارد؟

سهم بیمه‌های زندگی در ترکیب پرتفوی ما ۲۳ درصد بر اساس آخرین گزارشی که داشتیم که این هم نسبت به میانگین صنعت بیمه که حدود ۱۶-۱۵ درصد است، درصد بالاتری است، ولی در صنعت بیمه ما شرکت‌هایی هم داریم که مثلا ۵۰ درصد پرتفوی آنها زندگی است. یعنی نه ما آن ۵۰ درصد است و نه آن ۱۵ درصد، ولی نسبت خوبی از پرتفوی ما بیمه‌های زندگی است.

 با توجه به قرمزپوش‌بودن بورس، الان شرکت‌های بیمه واقعا بخش خصوصی آیا شرایط خوبی دارد برای سرمایه‌گذاری و می‌تواند این تعهدات را بپذیرد و سر زمان خودش پرداخت کند؟ حالا یا مستمری، یا ماهانه یا سرمایه یک‌جا؟ از لحاظ سرمایه‌گذاری در بازار چه وضعی است؟

به خاطر همین دلیل بود که استراتژی ما این نبود که برویم به سمت یک گروه خاصی از بیمه‌ها. مثلا هیچ وقت استراتژی ما این نبوده که بیمه زندگی‌محور باشیم که اگر این تلاطم‌هایی که شما فرمودید افتاد، یکدفعه خیلی روی بازدهی ما اثر بگذارد، ولی خودم اعتقاد دارم که فعلا برای بیمه‌های زندگی جای نگرانی واقعا وجود ندارد، چون شرکت‌های بیمه طبیعتا تمام اندوخته‌های حاصل از ذخایر بیمه‌های زندگی را که نمی‌برند در بازار سرمایه؛ یک درصدی را می‌برند آن‌جا، یک درصدی را می‌برند در املاک، یک درصدی را می‌برند بانک، یک درصدی را ممکن است در صندوق‌های دیگری سرمایه‌گذاری کنند و مجموع این‌ها طبیعتا باید یک بازدهی خوبی ایجاد کند، ولی ما برای اینکه این ریسکی که شما فرمودید را کاور کنیم، همان از استراتژی تنوع استفاده کردیم؛ گفتیم ما بیمه زندگی هم می‌خواهیم داشته باشیم، ولی نمی‌خواهیم یکدفعه ۵۰ درصد پرتفوی ما بیمه زندگی باشد؛ همان بین ۲۰ تا ۲۵ درصد را ما هدف‌گذاری کردیم و الان هم طبق همان هدف جلو می‌رویم.

 با توجه به این‌که صندوق‌های بازنشستگی زیان‌ده هستند و شاید اصلا نتوانند تعهدات خودشان را ایفا کنند، می‌گویند بخشی به بیمه‌های بازرگانی با طرح بیمه‌های مکمل بازنشستگی سپرده شود، به نظر شما این ظرفیت در بیمه‌های بازرگانی  هست ؟

البته ماهیت صندوق‌های بازنشستگی با آن محصولات بیمه‌های بازنشستگی یا مستمری که شکرت‌های بیمه ارائه می‌کنند، خیلی متفاوت است، چون در آن صندوق‌ها بیمه‌گر واقعا نمی‌داند که مثلا ۲۰ سال بعد چه مستمری، چه عددی پرداخت خواهد کرد، ولی در بیمه‌های بازرگانی ما وقتی قرارداد بیمه مستمری می‌بندیم با بیمه‌گذارمان، تقریبا عدد قطعی را به او می‌گوییم که چه عددی را پرداخت خواهد کرد؛ حالا با یک نوسان خیلی کمی که تازه آن سود مشارکت در منافع هم در واقع تضمین نمی‌کنیم، ولی در صندوق‌ها موضوع متفاوت است و یکدفعه دولت اعلام می‌کند اینقدر باید امسال پرداختی‌ها را افزایش دهید و صندوق‌ها چون توسط دولت اداره می‌شوند و دولت هیچ وقت تاجر خوبی نیست، در نتیجه بله، صندوق‌ها وضعیت خوبی ندارند و با توجه به پیری جمعیت در آینده به مشکلات خیلی اساسی خواهند خورد.