وی با بیان اینکه کشورهای توسعه‌یافته یا درحال‌توسعه همچنان در حوزه صنعت فولاد سرمایه‌گذاری می‌کنند، تصریح کرد: این صنعت در کشور ما نیز خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی با احداث شرکت‌هایی مانند فولاد مبارکه و دستاوردهای سایر بخش‌های فولادی، فولاد ایران را به رتبه دهم تولیدکنندگان فولاد جهان رهنمون نموده است. این در حالی است که با عنایت به تولید بیش از ۱۰ میلیون تن فولاد در فولاد مبارکه و اینکه تولید فولاد کشورمان از ۳۰ میلیون تن فراتر رفته است و مشاهده می‌کنیم که رتبه کشورمان از بسیاری از کشورها مانند ایتالیا که این صنعت بزرگ را در این مکان بنا کردند فراتر رفته است. امروز طی بیش از سه دهه فعالیت فولاد مبارکه ظرفیت این شرکت از ۲.۴ میلیون تن به ۱۰.۲ میلیون تن افزایش‌یافته و اتفاقات خوبی در این مجموعه رخ‌داده است. طیب نیا تصریح کرد: ما خود را امانت‌دار این مجموعه عظیم و به تعبیر دیگر میراث‌دار گذشتگانی می‌دانیم که این مجموعه را با تفکر «ما می‌توانیم بنا کردند» ازاین‌رو تلاش خواهیم کرد که همچنان ادامه‌دهنده را این عزیزان باشیم.

استراتژی ما استفاده بهینه از ظرفیت های بالا و پایین دست است

وی با بیان اینکه در دوره مدیریت جدید فولاد مبارکه از دو سال پیش پنج استراتژی مهم در دستور کار شرکت قرار گرفته است، گفت: یکی از این راهبردها استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در همه حوزه‌های بالا و پایین‌دست شرکت است. اگرچه در بسیاری از بخش‌های کشور فقط از ۴۵ درصد ظرفیت استفاده می‌شود؛ اما در فولاد مبارکه با تلاش همکاران طی دو سال اخیر، علی‌رغم همه محدودیت‌ها در حوزه‌های برق و گاز و تأمین مواد اولیه توانسته‌ایم با ۱۰۰ ظرفیت کار کنیم و این راهبرد بسیار مهم را در شرکت محقق کنیم. علاوه بر این خود تضمینی را در دستور کار قرار داده‌ایم تا بتوانیم حتی در شرایط سخت نیز همانند سال ۱۴۰۱ در زمینه تولید از ظرفیت اسمی شرکت عبور کنیم و خرسندیم که اعلام کنیم با تلاش و همدلی همکاران بنا داریم که امسال نیز با تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف، بار دیگر تولید فراتر از ظرفیت اسمی را شاهد باشیم.

تولید محصولات جدید با ارزش افزوده بالا، دومین راهبرد فولاد مبارکه

طیب نیا تصریح کرد: راهبرد دومی که در دستور کار شرکت قرار گرفته است توسعه کمی و کیفی متوازن است در این راستا توسعه‌های شرکت در سنوات قبل و همچنین توسعه‌های جدید را به سمت کیفی و متوازن شدن تغییر سوق داده‌ایم. در همین راستا خوشبختانه در یکی دو سال اخیر توانسته‌ایم علاوه بر افزایش کیفیت محصولات، گریدهای جدیدی نیز که تاکنون در کشور تولید نشده بودند را تولید کنیم. علاوه بر این در طرح‌های توسعه جدید شرکت، عملیات احداث نیروگاه شماره ۲ و خط ورق رنگی شماره ۲ را آغاز کرده‌ایم تا بتوانیم محصولات جدیدتر و باارزش افزوده بالاتری را روانه بازارهای داخلی و خارجی کنیم و صنایع پایین‌دست خود را از واردات بسیاری از گریدهای پرکاربرد بی‌نیاز سازیم.

فولاد مبارکه دارنده بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه‌های پساب صنعتی و شهری

وی عنوان کرد: خرسندیم که اعلام کنیم امروز فولاد مبارکه دارنده بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه‌های پساب صنعتی و شهری است و در حوزه میزان مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی الگویی برای سایر فولادسازان داخلی و بین‌المللی است. علاوه بر این با سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی که فولاد مبارکه برای انتقال آب دریای عمان به فلات مرکزی نموده تلاش خواهیم کرد با همراهی سایر شرکت‌های حاضر در پروژه، نیاز صنایع استان به آب را مرتفع و برداشت آب از زاینده‌رود را به صفر برسانیم.

امروز به طور هم‌زمان ۲۲۰ پروژه صنعتی در فولاد مبارکه در حال انجام است

به گفته طیب نیا امروز به طور هم‌زمان ۲۲۰ پروژه صنعتی در فولاد مبارکه در حال انجام است. پروژه‌هایی که بسیاری از آن‌ها خارج از فولاد مبارکه پروژه‌ای بزرگ محسوب شوند.

وی تمرکز بر نوآوری و فناوری‌های نوین را سومین راهبرد جدید مدیریت فعلی شرکت معرفی و اضافه کرد: در این راستا استفاده از الگوهای جدید در حوزه‌های نوآوری و فناوری‌های روز دنیا در دستور کار قرار گرفته است تا جایی که توانسته‌ایم ۹۰ درصد تجهیزات مورد نیاز خود را با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های سازنده داخلی و همچنین ظرفیت نخبگان و مراکز علمی تحقیقاتی و دانشجویان بومی‌سازی کنیم و بنا داریم ازاین‌پس در مسیر صاحب تکنولوژی شدن گام بر‌داریم مصمم هستیم در حوزه تکنولوژی به جای دنباله رو بودن پیشرو و پیش‌گام باشیم.

خرید   ۵۰۰۰ میلیارد تومان  محصول  از شرکت‌های دانش‌بنیان

طیب نیا با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در زمینه پژوهش و نوآوری گفت: امروز بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته بالغ بر یک و نیم درصد بودجه خود را صرف تحقیق و توسعه می‌کنند که اگر در کشور ما نیز زیرساخت‌های موجود فراهم بود ما نیز برای این کار آمادگی کامل را داشته و داریم اگرچه در حال حاضر فولاد مبارکه با نگاه به آینده ۵۰۰۰ میلیارد تومان از شرکت‌های دانش‌بنیان خرید داشته و معتقد است با همکاری دانشجویان، نخبگان، اساتید دانشگاهی و مراکز علمی تحقیقاتی این گام‌ها باید تسریع و تقویت شود.

وی تبدیل‌شدن به صنعت سبز و حرکت در این مسیر را چهارمین راهبرد فولاد مبارکه معرفی و اضافه کرد: بنابراین رویکرد فولاد مبارکه در تولید محصولات خود و استفاده از انرژی‌های پاک و به‌طورکلی تمامی فعالیت‌ها به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده است که در مسیر فولاد سبز حرکت کند. در حوزه انرژی به‌عنوان نمونه بارز می‌توان به سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی با راندمان بالا طی ۱۸ ماه، سرمایه‌گذاری و آغاز مطالعات تحقیقاتی برای در اختیار داشتن میدان‌های گازی اختصاصی صنعت فولاد و خود تأمینی اشاره کرد. علاوه بر این در حوزه آب نیز به دستاوردهای خوبی رسیده‌ایم و احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات و نیروگاه بادی با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات را آغاز کرده‌ایم.