محمدیاسر طیب‌نیا گفت: اگرچه در سال ۱۴۰۲ با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم؛ اما خوشبختانه با همراهی و تلاش بی‌بدیل همکاران و با برنامه‌ریزی‌های کاملاً هوشمندانه و هدفمندی که انجام شد، توانستیم در بسیاری از بخش‌ها و نواحی به دستاوردهای بیشتری نسبت به سال ۱۴۰۱ دست یابیم.

وی از تولید ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در گروه فولاد مبارکه (فولاد مبارکه، فولاد سبا فولاد هرمزگان و شرکت فولاد سفیددشت) در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این میزان تولید که خوراک اصلی کوره‌های قوس الکتریکی گروه را تأمین می‌کند در شرایطی حاصل شده است که شدیدترین و بی‌سابقه‌ترین محدودیت‌ها در حوزه گاز و برق فولادسازان را شاهد بوده‌ایم.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از ثبت رکورد جدید و رشد ۱.۷ درصدی تولید فولاد خام در واحد فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه خبر داد و گفت: با تلاش همکاران در این بخش توانستیم ۷ میلیون و ۳۳۵ هزار تن فولاد خام تولید کنیم که با تحقق ۱۰۲ درصدی برنامه همراه بوده است.

وی در ادامه از رشد ۱.۷ درصدی تولید در مجتمع فولاد سبای فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: همکاران در این شرکت توانستند با تولید یک میلیون و ۴۵۹ هزار تن کلاف گرم به رکورد جدیدی دست یابند.

او در ادامه از تحقق ۱۰۲ درصدی برنامه تولید در واحد نورد گرم و رشد ۰.۸ درصدی در این خط نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: تولید کلاف گرم در فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲ به ۵ میلیون و ۱۹۷ هزار تن افزایش یافت.

به گفته طیب‌نیا مجموع تولید کلاف گرم فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا در سال گذشته به ۶ میلیون و ۶۵۶ هزار تن رسیده است که در مجموع نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد یک‌درصدی را نشان می‌دهد.

وی گفت: در خط تاندم میل نورد سرد فولاد مبارکه نیز در سال ۱۴۰۲ علی‌رغم اینکه زمان زیادی را صرف اجرای طرح‌های توسعه و توقفات ناشی برنامه‌ریزی و عملیاتی نمودیم، رشد ۰.۶ درصدی حاصل شد و با تولید یک‌میلیون و ۳۷۵ هزار تن محصول ۱۱۰ درصد برنامه‌های این بخش محقق شد.

طیب‌نیا تصریح کرد: میزان تولید ورق قلع‌اندود در فولاد مبارکه با رشد ۶.۱ درصدی در سال ۱۴۰۲ رکورد ۱۰۸ هزار و ۸۵۰ تن را به ثبت رساند. همچنین در خط گالوانیزه نیز با تولید ۱۹۷ هزار تن محصول، رشد ۳۹ درصدی نسبت به سال قبل و تحقق ۱۰۳ درصدی اهداف و برنامه‌های سالانه محقق شد.

وی در ادامه سخنان خود از تلاش کارکنان گروه فولاد مبارکه به‌مثابه جهاد یاد و اضافه کرد: با توجه به اهمیت تولید و لزوم تأمین حداکثری نیاز بازار داخل، همکاران در گروه فولاد مبارکه اجازه ندادند که محدودیت‌ها چالشی در فرایند کار ایجاد نماید تا جایی که میزان تولید فولاد خام در گروه فولاد مبارکه (شرکت فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد سبا) علی‌رغم محدودیت‌های شدید و بی‌سابقه‌ای که در حوزه برق و گاز در سال ۱۴۰۲ به شرکت تحمیل شد همانند سال ۱۴۰۱ به ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید.

مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر اینکه با سهم ۳۲.۲ درصدی فولاد مبارکه در تولید فولاد خام کشور ایران توانسته است جایگاه دهم خود را در رتبه‌بندی تولیدکنندگان برتر فولاد جهان حفظ نماید، گفت: امروز بالغ‌بر ۵۰۰۰ کارخانه و کارگاه در بالا و پایین‌دست فولاد مبارکه مشغول به کار و فعالیت هستند. برخی از این شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی تأمین و تولید مواد اولیه و قطعات و تجهیزات موردنیاز فولاد مبارکه را برعهده دارند و برخی دیگر نیز به انحای مختلف مصرف‌کننده انواع محصولات این شرکت هستند.

او  صنعت فولاد را اصل ارزش‌افزوده برای کشور دانست و گفت: در فولاد مبارکه زنجیره‌ای از سنگ تا رنگ تعریف شده است؛ امروز سنگ‌آهن در داخل کشور استخراج می‌شود و پس از آن در خطوط مختلف فولاد مبارکه به گندله، آهن اسفنجی، انواع و اقسام ورق گرم و سرد و پوشش‌دار، گالوانیزه، قلع‌اندود و رنگی تبدیل می‌شود و فقط در بخش کارخانه فولاد مبارکه با تبدیل شدن سنگ‌آهن به محصولات یادشده ارزش‌افزوده قابل‌توجهی ایجاد می‌شود. پس از آن نیز در خارج از شرکت، محصول نیمه‌نهایی فولاد مبارکه در شرکت‌های تولیدکننده لوازم‌خانگی، خودروسازی، لوله و پروفیل و انواع سازه‌ها و قطعات به محصولات نهایی با ارزش‌افزوده بالاتر تبدیل می‌شود. ازاین‌رو فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲ رتبه دوم کشوری در خلق ارزش‌افزوده را به خود اختصاص داد.