از سوی دیگر به گفته مجتبی شادلو نایب‌رئیس اتحادیه باغداران کشور کیفیت محصولات باغی ایران به نحوی است که در بنادر آزاد جهانی که فضا کاملا رقابتی است و محدودیتی برای ورود و خروج هیچ‌گونه محصولی وجود ندارد، قیمت محصولات باغی ایران از جمله سیب و پرتقال نسبت به رقبا حدود ۳۰‌درصد بالاتر است چون کیفی‌تر است.

افزایش ۲۵ درصدی تولید محصولات باغی در سال ۱۴۰۲

شادلو در خصوص شرایط تولید و تقاضا برای محصولات باغی در سالی که گذشت نیز به بازار گفت: در کل زیربخش باغبانی از نظر وضعیت و معدل تولید سالیان خوب و رو به رشد داشته و در معدل کلی حدود ۲۵‌درصد افزایش تولید را در سال ۱۴۰۲ داشتیم.

وی افزود: بازار هم بهترین گواه این وضعیت است به نحوی که اگر بخواهیم قیمت‌ها را نقطه‌به‌نقطه در مقایسه با سال قبل‌تر یعنی سال ۱۴۰۱ بررسی کنیم می‌بینیم قیمت‌ها در سال ۱۴۰۲ معادل سال ۱۴۰۱ بود.

نایب‌رئیس اتحادیه باغداران کشور خاطرنشان کرد: اگرچه از نظر شرایط اقتصادی و تورمی و هزینه‌هایی که گران انجام شده برای تولید زنگ خطر است اما با توجه به وضعیت تورمی جامعه راضی نیستیم صرفا گران شدن ملاک پایداری کار باشد بلکه باید یک پایداری در کشور داشته باشیم که وضعیت خوب برای همه قابل رسم باشد.

شادلو ادامه داد: با وجود این متاسفانه هزینه‌های تولید بسیار بالا رفته به طوری که در سال زراعی ۱۴۰۱ منتهی به ۱۴۰۲ قیمت سموم تقریبا دو برابر شد که مدیریت این گرانی‌ها و افزایش هزینه‌های تولید برای تولیدکننده بسیار سخت است. آن هم در شرایطی که باید با آفات و بیماری‌ها مبارزه کند و این سموم هم بسیار در باغات مصرف دارد اما با همه این تفاسیر این وضعیت بر بازار حاکم است و غالبا اگر برای محصولات تولید باغبانی ما فکر صادرات و روان‌سازی صادرات جدی نباشد برای تولیدکننده سخت و تهدید جدی برای تولید خواهد بود. چون مقدار مصرف داخلی با مقدار تولید همخوانی ندارد؛ یعنی به دلیل تورم کلی که بر خانوارها وارد شده و دیگر مسائل جاری بر جامعه، مصرف میوه اگرچه یک ضرورت زندگی است اما کاهش مصرف رخ داده است.

۵۰‌درصد تولیدات باغی فرصت صادراتی دارد

نکته قابل تامل اینکه اگرچه ایران در حوزه تولید و صادرات برخی محصولات باغی صاحب نام در بازارهای جهانی است اما به گفته کارشناسان از ظرفیت بخش باغبانی کشور آن‌طور که شایسته است بهره‌برداری نمی‌شود که دلایل مختلفی نیز در این میان موثر هستند.