دو اولویت صندوق کشاورزان و روستاییان آذربایجان‌‌‌شرقی

در این جلسه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌‌‌شرقی، هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را گسترش عدالت اجتماعی و کاهش فقر و محرومیت‌‌‌زدایی با اولویت جوامع روستایی و عشایری اعلام کرد. حسین فتحی از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان به عنوان یک صندوق جوان نام برد و گفت: صندوق در مدت کم بهترین و بیشترین خدمات را به جامعه مشمول خود ارائه داده است به گونه‌‌‌ای که ضریب پوشش و پشتیبانی این صندوق از دیگر صندوق‌ها بیشتر است. وی انعطاف‌‌‌پذیری را یکی از مزیت‌‌‌های مهم این صندوق برشمرد و خاطرنشان کرد: همین خصیصه باعث شده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان در راستای ارائه خدمات بهتر، بتواند تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌های همکاری متعددی را با سازمان‌ها و نهادهای دولتی و نیمه‌دولتی انعقاد کند.

نازگل صحاف، مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌‌‌شرقی نیز با اشاره به نقش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در تثبیت جمعیت جوامع روستایی و عشایری گفت: اکنون بیش از ۸۰ نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان، در صندوق عضویت دارند که ظرفیت خوبی برای گسترش چتر حمایتی از این قشر آسیب‌‌‌پذیر است. مسوول بسیج عشایری آذربایجان‌‌‌شرقی نیز در این جلسه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را عرصه خدمتگزاری به مردم و تامین‌‌‌کنندگان امنیت غذایی کشور دانست و گفت: بسیج به عنوان یک تشکل پیشرو، آمادگی دارد در این حوزه مجاهدانه وارد عمل شود.

سرهنگ صفدری انتشار قانون را وظیفه دولت برشمرد و اظهار کرد: لازم است در قالب یک رزمایش، کارگزاران صندوق با حضور در جوامع و مناطق محروم روستایی و عشایری، نسبت به اطلاع‌‌‌رسانی و ثبت‌‌‌نام مشمولان اقدام کنند که بسیج می‌تواند در این اقدام در کنار صندوق و کارگزاران باشد. مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌‌‌شرقی نیز در این جلسه گفت: اغلب سرپرستان خانوار عشایری استان بالای ۵۰ سال دارند، بنابراین امکان ثبت‌‌‌نام و عضویت در صندوق را ندارند، که می‌توان با افزایش شرط سنی از ۵۰ سال به ۶۰ سال بخشی از این مشکل را برطرف کرد. سیدمحمدحسن آل‌‌‌هاشم اضافه کرد: در راستای تشویق مشمولان جوامع عشایری استان برای عضویت در صندوق، پیشنهاد می‌شود حق بیمه سال نخست ثبت‌‌‌نام‌کنندگان در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از محل منابع موجود در استان پرداخت شود.

وی بیمه رایگان، زنان سرپرست و زنان دارای ۳ و بیش از ۳ فرزند عشایر را از دیگر درخواست‌‌‌های مکرر عشایر استان اعلام کرد و گفت: برای افزایش پوشش بیمه‌‌‌ای صندوق در جوامع عشایری بهتر است همه تشکل‌های عشایری به عنوان کارگزار صندوق لحاظ شوند. آل هاشم همچنین بر احصای دقیق آمار و اطلاعات بیمه‌‌‌شدگان جامعه عشایری استان تاکید کرد و آن را از ضروریات ارائه خدمات بهتر به این قشر تولیدکننده دانست. در این جلسه همچنین برخی از کارگزاران صندوق، مشکلات و پیشنهادهای خود را ارائه کردند که تمدید قانون بازنشستگی پیش از موعد بیمه‌شدگان بالای ۷۰ سال با ۱۰ سال بیمه‌‌‌پردازی از آن جمله بود.