شماره روزنامه ۵۹۹۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۶ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۹۶

  • بایدن در چند قدمی معامله عربستان و اسرائیل

    دنیای اقتصاد: دیپلماسی ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ غزه و ایجاد روابط جدید با عربستان سعودی در هفته‌های اخیر به یک انتخاب بزرگ برای اسرائیل و بنیامین نتانیاهو تبدیل شده است. دیگر چه چیزی می‌خواهید: رفح یا ریاض را؟ آیا می‌خواهید یک تهاجم تمام‌عیار به رفح انجام دهید تا کار حماس را بسازید – البته اگرامکان داشته باشد- بدون اینکه استراتژی‌ای برای خروج اسرائیل از غزه یا افق سیاسی برای راه‌حل دو دولتی با فلسطینی‌ها بدون حماس ارائه دهید؟ اگر این مسیر را طی کنید، تنها انزوای جهانی اسرائیل تشدید می‌شود و باعث گسست واقعی با دولت بایدن می‌شود. توماس فریدمن، ستون‌نویس نیویورک‌تایمز در تحلیلی در این روزنامه در ۲۶آوریل نوشت، آیا شما خواهان عادی‌سازی با عربستان سعودی، یک نیروی حافظ صلح عربی برای غزه و یک اتحاد امنیتی به رهبری ایالات متحده علیه ایران هستید؟ این بهای متفاوتی را به همراه خواهد داشت: تعهد دولت شما برای همکاری در راستای تشکیل کشور فلسطینی با یک تشکیلات خودگردان فلسطینی اصلاح‌شده، اما با بهره‌مندی از گنجاندن اسرائیل در گسترده‌ترین ائتلاف دفاعی آمریکایی-عربی-اسرائیلی که دولت یهود تا کنون از آن برخوردار بوده است.
  • منع ورود یک دانشجو به دانشگاه کلمبیا

    دنیای‌اقتصاد: دانشگاه کلمبیا روز جمعه اعلام کرد که یکی از رهبران تظاهرات دانشجویی طرفدار فلسطین را که در ماه ژانویه در ویدئویی اعلام کرده بود «صهیونیست‌ها لیاقت زندگی ندارند» از حضور در محوطه دانشگاه منع کرده است. «کاترین روزمن» در گزارش ۲۶آوریل در نیویورک‌تایمز نوشت، ویدئوی این اظهارات آتشین عصر پنج‌شنبه دوباره در فضای مجازی پخش شد و دانشگاه را مجبور کرد تا دوباره با موضوعی که هسته اصلی مناقشه در سراسر دانشگاه‌ها در سراسر کشور است، مواجه شود؛ تنش بین رویکردهای حامی فلسطین و یهودی‌ستیزی. این دانشجو به نام «کیمانی جیمز» در حین و پس از یک جلسه استماع انضباطی با مدیران کلمبیا (که ضبط و سپس در اینستاگرام منتشر کرد) اظهارنظر می‌کرد.
  • ارتش جاسوسی چین در اروپا

    دنیای‌اقتصاد: یک بریتانیایی جوان که به‌خاطر دیدگاه‌های جنگ‌طلبانه‌اش درباره چین شناخته می‌شود، به‌عنوان دستیار یکی از اعضای برجسته پارلمان بریتانیا کار می‌کرد. یکی دیگر، یک شهروند آلمانی با تبار چینی، دستیار یکی از اعضای پارلمان اروپا بوده که نماینده راست افراطی آلمان است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، درحالی‌که این افراد از کشورهای مختلف و پیشینه‌ها و دیدگاه‌های به ظاهر متفاوت بودند، اما هر دو در این هفته، متهم به جاسوسی برای چین شدند. این دو در حالی از سوی نهادهای اطلاعاتی مورد شناسایی قرار گرفتند که فشار فزاینده‌ای در اروپا برای شناسایی نفوذی‌های چینی وجود دارد؛ افرادی که به گفته مقامات اروپایی قصد دارند که به جان و روح سیاست و تجارت این خطه سرسبز رسوخ کنند. در مجموع، ۶نفر در سه پرونده جداگانه این هفته در اروپا به جاسوسی برای چین متهم شدند: «دو نفر در بریتانیا و چهار نفر در آلمان.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر